אימון אישי - צבאי ?

סנטה

New member
אימון אישי - צבאי ?

שלום רב, אני מפקד קורס בצבא - וביחידה שלנו (יחידה הדרכתית-מקצועית) נלמד ומאמינים בשיטה של אימון אישי ברמת העקרון יש מדריך חדש שנכנס לסגל ההדרכה ועובר תהליך חניכה מסודר מאוד. השאלה שלי כאן (אני עדיין לא הכי בקיא בתחום) היא איך עושים את זה אם הנחנך במקרה הזה מביע חוסר מוטיבציה לאימון ? ברמת העקרון זה לא קורא הרבה ביחידה שלנו מכיוון שהיחידה ממוינת וכולם בעלי מוטיבציה מאוד גבוהה לשירות בתפקיד ולהסמכה בתפקיד...אך אני כחונך נתקלתי במדריכה שהמוטיבציה שלה יורדת... איך מעלים ? שיחות אישיות נעשו...הרבה. יש סוד קסם ? ובהזדמנות זו - זו הודעה ראשונה שלי בפורום.מקווה ללמוד הרבה...סך הכל אני די "צעיר" בתחום ולא ממש מלומד. אבל שביל זה אני פה לא?

יפה מאוד.

שלום סנטה לא ידעתי שהצבא אימץ את שיטת האימון האישי? רק על מנת לוודא שאנחנו מדברים על אותו הדבר, אתה אומר "תהליך מסודר של חניכה", האם מדובר בסוג של סופרוויז'ן שבתוכו נכלל הקניית ידע ומיומניות מקצועיות? מה בעצם מטרות האימון ומה הגדרת תפקידו של המאמן במקרה זה? לעיניין המוטיבציה, אני אשתמש באנלוגיה למיים המוטיבציה איננה כמו מיים ששופכים לבור ואז הבור מתמלא ויש מיים מוטיבציה היא יותר כמו מעיין, צריך לוודא שהמקור פתוח ואז המעיין נובע מעצמו ללא מאמץ חיצוני. האם שאלת אותה מה היא רוצה לעשות? מה היה עושה אותה מאושרת? מה הוא הדבר שאם הייתה חלק ממנו הייתה כל בוקר מתעוררת עם ניצוץ בעיניים ואנרגיה לכל היום? תהיה בטוח שלה יש את התשובות לכל השאלות הללו. ואתה, אם אתה רוצה באמת לעזור לה, תבוא לשיחה הזו מתוך כוונה אמיתית לגלות משהו חדש שלא ידעת עליה קודם, אתה תהיה מופתע. אל תשכנע, רק תקשיב ותתעניין, היא כבר תמצא את המעיין לבד. בהצלחה

למעלה