כיצד למצוא מאמן אישי
שונית שלום, מאמן טוב, כמו כל בעל מקצוע אחר,רופאים למשל, הוא טוב אם הוא טוב ומתאים לך, לצרכים שלך. חישבי על הדרך שהיית הולכת לרופא/דיאטנית/מאמן כושר וכד'. אני, בשלב הראשון, שואלת מבררת אצל מכרים/חברים וכד'. אם לא הייתי מקבלת תשובה מספקת - הייתי נכנסת (כמו שעשית) לאינטרנט ומחפשת עצות ורעיונות. לאחר מכן אני מתקשרת, מדברת עם אותו בעל מקצוע כדי להתרשם, נפגשת לראות אם יש הבנה וכימיה בינינו, אם היא/הוא מתאימים לתחושות שלי. כך אני נוהגת לגבי בעלי מקצוע שונים (ואפילו לגבי מי שמגיע אלי הביתה לתיקונים/שיפוצים וכד', אפילו כאשר אני הולכת לחנות לקנות בגדים אני קונה רק אם המוכרת 'מתאימה' לי'...). רק לאחר שאני מרגישה נוח עם אותו אדם, כשהאינטואיציה הפנימית שלי אומרת: לכי על זה - אני הולכת וסומכת, אבל לא בעינים עיוורות אלא תוך בקרה האם הדרך נכונה לי, האם אני יוצאת נשכרת ממנה, האם אותו מאמן - במקרה שלך - נותן לך הרגשה של התקדמות, עשייה או מלחיץ אותך, מרגיז וכד'. ברור ומובן מאליו, כי על המאמן להיות מאמן מוסמך, בעל ותק וניסיון חיים תואם את הצרכים שלך. קחי לדוגמא אדם שיוצא לפנסיה - יקשה עליו לקבל עצות ממאמן שרק התחיל דרכו, בשנות ה-20 שלו. זה לא יתאים לו. כך גם לגבי גבר דתי - שצריך מאמן גבר (מטעמי דת) וכד'. לכן - חשבי מה יתאים לך, האם את רוצה מאמן אשה/גבר, עם/בלי ניסיון באימון, מומחה לתחום שאת מחפשת (ביטחון עצמי/עסקי/קריירה וכו') ואז תוכלי למצוא את המאמן המתאים לך. בהצלחה, דורית גן-מור