אימון באלכוהול אמיתי

Wine Guy

New member
אימון באלכוהול אמיתי

שאלה: אני שומע כל הזמן על אימונים באלכוהול אמיתי בכל מיני בתי ספר, מה זה אומר תכל'ס? כל תלמיד עושה עשרות קוקטילים בכל שיעור מאלכוהול איכותי? בכל שיעור נשפכים עשרות בקבוקים כולל קוניאק, וויסקי, ליקרים איכותיים ואחרים?
 

The German

New member
זה אומר ככה:

עושים קוקטיילים מאלכוהול אמיתי, כמה שמספיקים, אין מצב שבו אומרים זהו מספיק. אם התלמידים עושים 120 קוקוטילים אף אחד לא יעצור אותם. קרי אין הגבלה, רק זמן השיעור. המותגים לרוב נעים מהפשוטים ועד ליותר יוקרתיים כגון גליאנו. יש סאוור מיקס, מיצים, פירות וכו' הקיצר תירגול....עד שנחנקים
 

Y u v a l S

New member
התרגול הוא לרוב באלכוהול זול.

בתרגול צורות הגשה (בברמסטר, לפחות) מוזגים מים. אבל את הקוקטיילים מכינים מאלכוהול אמיתי.
 

The German

New member
אני קצת מכיר את "מותגי האלכוהול" בבר מאסטר

חלקם זולים וחלקם לא ממש זולים
 

Wine Guy

New member
מה המשמעות תכל'ס?

אם בכל שיעור יש ממוצע של שעה-שעתיים תרגול ובכל תרגול כזה עושים בממוצע 500 קוקטילים (15 תלמידים כפול 15 קוקטילים כל אחד...) בקוקטייל יש בממוצע 2 מנות אלכוהול, אז זורקים לפח כל שיעור 70-80 בקבוקים? או שכל תלמיד שותה כמה עשרות קוקטילים וכולם משתכרים? וזה כולל קוניאק, ויסקי וליקרים איכותיים?
 

The German

New member
זה אומר

שיש לרוב שעתיים תרגול (כולל פתיחה וסיגרת בר), ו 15 כפול 15 זה 225, שזה 450 מנות שזה יוצא 30 בקבוקי ליטר. לא לשכוח גם מיצים, סאוור מיקס, קרח וטעימות. הקוקוטילים עשויים ממגון מוצרים, בינהם זולים יותר ויוקרים יותר. מוכרים יותר ומוכרים פחות. ליקר שנאפס של ארטיק, גליאנו, ליקרים של וולר או קונינגס יש לפעמים גם סטוק, צינזאנו, וילו בררו קשאסה וכו'...אין קוניאק מן הסתם(יש בטעימות) יש ברנדי נפולאון צרפתי
 

foil6

New member
בתרגול שלי בקורס

היה לנו בכל סוף שיעור שעה וחצי תרגול שבהם כל תלמיד הכין בין 2 ל4 קוקטיילים וסך הכל 15 תלמידים שכל אחד הכין 3 קוקטייל זה גג 45 קוקטייל בשיעור... מאיפה הגעתם ל225 ?
 

The German

New member
זה היה בקטע של הגזמה

הוא רצה לבחון את הגבולות של הבית ספר בלכ מקר 2 עד 4 לכ"א זה ממש מעט! זה היה שיעור שני?
 
אני עדה לזה...

עשיתי את הקורס בבר-מאסטר אצל הגרמני ורוב הכיתה היתה צריכה להשאר אחרי השיעור עוד קצת בגלל שהם היו "קצת מסטולים"... עד היום אני בטראומת קוקטילי חתונות אחרי שבאיזה שיעור הם החליטו שאת כל הקוקטילים אנחנו מוזגים לשאטים ואני בטעות מזגתי לכוסות כמו בספר... הגרמני הכריח אותי לשתות את כל הקוקטילים שהכנתי בתור עונש... :) אתה בטח לא זוכר את זה... בכל מקרה, כמו שהוא אמר וכיף אמיתי. אין על לתרגל עם אלכוהול אמיתי. את\ה טועמ\ת את הקוקטילים ולומד בדיוק איך הם צריכים לצאת גם מבחינת הכנה, גם מבחינת מראה וגם מבחינת טעם. אין ספק שמתרגול עם אלכוהול אמיתי אתה יוצא הרבה יותר מקצועי.
 

Simj

New member
תירגול טוב לא מחייב אלכוהול "אמיתי"

כל מי שאני מכירה שתירגל עם אלכוהול אמיתי (או רובו יותר נכון וודקה/ג'ין/רום/טקילה מחלת שקר כלשהו) (לא הכל אני יודעת) הוא עשה מספר מועט של קוקטיילים איתי = עד 5. אני סיימתי בזמן אמיתי. וטעמנו כמעט את כל הקוקטיילים מכל המשפחות . כל אחד הכין קוקטייל מכל משפחה אמיתי, מהאלכוהול הכי איכותי! בנוסף לכך תירגלנו כמה שרצינו אם זה בסמן השיעור (שעתיים) או יכולנו לבוא לבד לתרגל מתי שרצינו (בשעות מוגדרות כמובן) ולתרגל בבר אמיתי, חוץ משהיו מים + צבע. (קרח וכל השאר כן היו). ובזמן השיעור הכנו את כל סוגיי הקוקטיילים, ותירגול שלא בזמן השיעור, ניתן היה להכין מאות קוקטיילים בלי בעיה, מכל הסוגים. (כמובן שבשיעור של אותו סוג הקוקטיילים טעמנו את כל הקוקטיילים מאותו הסוג וראינו איך הם אמורים לצאת.)
 

The German

New member
אז כמה דברים

1. גם בברמאסטר אפשר לבוא בשעות שאין קורסים ולתרגל ללא הגבלה, כולל לחזור על שיעורים ללא תשלום, הזכאות לכך היא לכל חייו של בוגר הקורס. יש רק צורך בתיאום 2. הגדרה של סימולציה טובה היא לדמות בכמה שיותר תנאי אמת, תרגול במים אוני עונה על הדרישות, לא משנה מה יגידו זו עובדה. שאולי למספר אנשים קשה לקבל. אדגים, נהיגה אפשר ללמוד גם במגרשי חנייה, עם קונוסים, דמויות מקרטון, רחובות מקרטון ואפילו מכוניות של אנשים אחרים. אפשר גם ללמוד נהיגה בכביש, עם תנאי אמת. לצורך הצלחה של קורס כזה או אחר יש צורך גם במוטיבציה ורצון של התלמיד, הרי לרבים יש תואר וכו'...זה לא אומר שהם יעשו איתו משהו....האם בוגר אוניברסיטת תל אביב בפסיכולוגיה שאינו נמצא במעגל העבודה קרי מובטל מקרין על יכולות האוניברסיטה? האם זו תעודת עניות לאוניברסיטה? ממש לא...יש הרבה סיבות לכך כנ"ל הבוגרים של קורסי ברמנים שאינם "מתפקדים כראוי". בשורה התחתונה, תרגול עם אלכוהול זה שדרוג ותנאי סימילציה יותר טובים
 

S1ndrome1

New member
ללא כותרת

אתה לא יכול להשוות תרגול במים לנהיגה במגרש חניה. אם כבר אתה יכול להגיד שתרגול ללא זמנים שווה לנהיגה במגרש חניה. אין לי אנלוגיה טובה לתרגול במים ונהיגה. מן הסתם יש יתרונות לתרגול באלכוהול אמיתי, אבל גם לתרגול במים יש יתרונות, בעיקר מכיוון הכמות. מעבר לכך, היום כל בר שמכבד את עצמו מציג תפריט קוקטיילים משלו ודוחף את הברמנים להמליץ בעיקר על קוקטיילי הבית. אני לא מבין את הביג דיל מלהכיר את המראה של הקוקטייל, הרי אם מכינים הכל בכמויות מדודות אז כל אחד יכול להכין קוקטייל. זה לא שאנחנו מבשלים פה איזה ארוחת גורמה, ויש חשיבות למשך הצלייה או האפיה. ואחרי כל זה גם כל לקוח אוהב את הקוקטייל בצורה שונה, זה אוהב חזק, זה מתוק, וזה חמוץ, ככה שהמתכון משתנה מלקוח ללקוח ואיתו גם המראה של הקוקטייל. מה גם שכל החודש תרגול בקורס הוא הופך לשולי במשמרת הראשונה, וכל ברמן יסכים איתי שלא משנה כמה שהוא תרגל בקורס וכמה שהוא היה "חניך מצטיין" שום דבר לא משתווה למשמרת הראשונה תחת לחץ. מההבנה שלי עיקר המטרה בקורס זה להעביר רקע תיאורטי. הנה דוגמא למשהו ממש טרי, קרה לי במשמרת אתמול. הברמן שעבד איתי לא בוגר קורס, מה שלא הופך אותו לברמן פחות טוב, הוא מכין את כל הקוקטיילים ואנשים נהנים מהם ואפילו חוזרים בשבילו(לקוחות החמיאו לו לא פעם אחת). אתמול במקרה ישבה לנו על הבר מנהלת מחלקת האלכוהול של הדיוטי פרי והתחילה לשאול אותו כל מיני שאלות על ניואנסים בוודקה, מה שדיי תקע אותו והיה לו קשה לענות לה על כל השאלות, למזלו שמעתי את השיחה ועזרתי לו בלי שהיא שמה לב. זה בערך ההבדל היחיד בינו, ברמן ללא קורס, אליי, בוגר קורס.
 

The German

New member
אז אתה מפספס את הנקודה

1. אפאחד לא אמר שברמן בלי קורס פחות טוב מאחד עם. קורס נותן יתרון התחלתי זהו, אם לא עושים עם זה כלום אז הוא לא שווה כלום מבחינה מקצועית אולי משו כחוויה. 2.אני כן יכול להשוות תרגול במים מול אלכוהול לנהיגה, זה עניין של תנאים. סימולציה אחת מול השנייה ובנושא המגבלה...ובכן המגבלה יחידה היא זמן - של שיעור. כל שיעור מורכב חציו מתאוריה וחצוי מעשי כך שיש דגש רב! על המעשי. כך שכמות היא לא נושא 3. הרעיון של תרגול קוקטילים ואלכוהול אמיתי הוא לא לדעת את המתכונים,לראות את המשקה וכו' המטרה היא להעניק מיומנויות עבודה שונות, אחיזת שייקר, שטיפת כלים, זמני הכנה, עבודה מהירה, קבלת סדר גודל של כמיות, תרגול במזיגה חופשית וכו....בניית טכניקה. הקוקוטילים והמתכונים הם להעניק מסגור ולא מזיק ד"א להכיר כמה קוקטילים קלאסים,או לראות אותם. אם אתה חושב שההדרכה מתבצעת על כך שהמתכונים שלנו הם הקובעים אז טעות בידך. תמיד מדגישים בפני התלמידים שהם יסיימו את הקורס הם יאלצו להתמודד עם קוקטילים אחרים, מתוכנים שונים לאותו מוצר והם צריכים לסגל מיומנות למידה. זוכר פסיכומטרי? או GMAT, שבהם כל השאלות לא משנות אלא דרך הפיתרון וצורת חשיבה שונה היא הקובעת אז זה אותו הדבר. 4. אני עשיתי קורס בזמן אמיתי לפני 8 שנים, לא שמו על הכמיות מים שאני שופך "לקוקטייל" קרי יכלתי למזוג אותו מרכיב פעם 70 מ"ל פעם 30 מ"ל ופעם 60 מ"ל. במים לא רואים, באלכוהול אמיתי אפשר להרגיש. 5. משמרת ראשונה היא תמיד בעייתית כי צריך להכיר ולהתרגל לסביבת העבודה לא הבנתצ=י את הקשר לדיון....
 

S1ndrome1

New member
תגובה

כשידברתי על זמן התכוונתי ללחץ של זמן בזמן העבודה או התרגול, זאת אומרת להכין כמה שיותר מהר... הזמנים השתנו כנראה, כי המדריכים בקורס שלי מאוד הקפידו איתנו על המזיגה ודאגו לאפס אותנו לפני כל תרגול בכל מיני מבחני מזיגה. אני לא חושב שהמתכונים שלומדים בקורס הם שקובעים, אני פשוט חושב שעם כ-ל התרגול שעושים בקורס, בתכלס, הכל מתגמד לעומת הניסיון שמקבלים במשמרת לחץ הראשונה. זאת הכוונה במשמרת ראשונה, לא מדבר עם ברמן בעל ניסיון שעובר ממקום עבודה חד לאחר, אני מתכוון לברמן טרי מקורס שמתחיל לעבוד בפעם הראשונה... כמו שאמרתי, ברור שיש יתרונות לתרגול באלכוהול אמיתי, אבל איך שאני רואה את זה היתרונות הם בעיקר בקטע של הכיף בקורס, היתרון המעשי בתרגול עם אלכוהול על פני תרגול במים הוא לא משמעותי לדעתי. אגב, בגלל שאלת קיטבג של חניך בקורס שלי המדריכים שלנו הכריחו אותנו לתרגל גם שטיפת כלי עבודה והכל, למרות שבמבחן זה לא היה בסוף.
 

rustynail

New member
בוגר ברטנדר לפני כ-6 שנים...

סיימתי קורס לפני כ6 שנים(ראו כותרת) כמובן שלא תירגלנו עם אלכוהול אמיתי והיה מים עם צבע... ואני חושב שעדיף עם אלכוהול אמיתי גם והוא זול יחסית.... קשה למזוג אייריש קרים לסוגיו במזיגה חופשית בלי להתנסות בזה קודם סמיך יותר לוקח מעט יותר זמן במיוחד בקוקטייל קשה להציף שכבות אם לא התנסית בזה קודם אני מאמין שאם אז היתה לי בחירה הייתי עושה את זה באלכוהול אמיתי אני עשיתי בחיפה לא היו אז בתי ספר אחרים הם צצו הרבה אחרי הקורס נותן לך בסיס והבנה של התנהלות בבר הניסיון והרצון שלך נותן לך את היחודיות שלך וההצלחה תלויה רק בך ברמן טוב יכול להיות ללא קורס וללמד את עצמו יופי רוב הברמנים הטובים לימדו את עצמם מאהבת המקצוע ומוסר העבודה(חלקם עם קורס אני מניח), ברמן טוב יודע מה הוא מוכר גם מבחינת ניואנסים של וודקה! אפשר להתבלבל ולבדוק אבל להבין ולדעת זה חשוב איך תמכור גרייגוס אם לא תדע מה זה אומר... ואיך תציע תחליף לוויסקי שאין בבר אם לא תדע מהו? אני אשמח לקבל לעבודה ברמן עם קורס כי אני יודע שיש לי עם מה לעבוד וברמן בלי קורס וניסיון מבחינתי יכול להיות עדיף חפרתי קצת אז לסיכום האם כדאי לעשות קורס אני חושב שכן זו חוויה מהנה מאוד שנותנת ידע וכלים בעניין איזה ביתספר תמיד חיבבתי אנדרדוגים ולא אהבתי לשלם סתם לבית ספר בגלל השם, לך לאיפה שיותר קרוב לך וזול לך ואם אתה מעדיף תעודה זו או אחרת, ואם הכול זהה ונותרת עם אלכוהול אמיתי או לא אז לך על האלכוהול האמיתי מה שיותר קרוב למציאות יותר טוב זו דעתי! נ.ב. אני עובד בבר עם 15 ברזי בירה ועוד 100 בקבוקי בירה שונים וכ-100 סוגי וויסקי , אף ברמן משום קורס לא יוצא עם הידע להתמודד עם זה ולמכור את זה ללקוח שלא לדבר על להתמודד עם מזיגות מ15 ברזים, אז לומדים בבר והמהירות והיעילות שהברמן נקלט ונטמע במסגרת הזו היא שתקבע את עתידו אצלנו ולא האם עבר קורס(תמיד עדיף) או ניסיון(עדיף עוד יותר) ונ.ב. 2 מישהו יודע האם ישנו איזשהו ביתר ספר שמלמד על בירות ומזיגות כראוי ונותן לתרגל את זה? החלפת חביות וגז לחביות?
 

D221

New member
ברטנדר, לך לא היה? ואיפה אתה עובד?

אנחנו תירגלנו מזיגת בירה, והחלפת חביות. עברנו הדרכה על סוגי הבירה ואיך עושים וכל מיני מבשלות בעולם וכולי וכולי... איפה אתה עובד? בית הבירה?
 

rustynail

New member
עובד בדבלין, איזו בירות תרגלת בקורס?

ועל איזה מבשלות למדת בקורס?
 

D221

New member
מממ אז זהו ש...

עד כמה שזכור לי זה היה גולסטאר, ולגבי המבשלות וסוגי הבירות... תראה למדנו המון, זה היה לפני כמה שנים... כל מיני מבשלות באירלנד ושאר אירופה, זיכרוני בוגד בי כרגע ואין באפשרותי לומר לך בדיוק באילו בירות ואילו מבשלות מדובר, אולי יש פה מדריך או בוגר טרי שיסביר לך בדיוק. לדעתי זה לא כזה רלוונטי כרגע, הכי חשוב זה להכיר את מה שאתה מגיש בבר קודם כל (במקרה שלך זה המון, במקרה שלי זה 10, ואז לנסות להרחיב כמה שיותר את האופקים כדי לדעת להמליץ למישהו שבא ומבקש בירה שדומה ל... ואז אם יש זמן ורצון אז להרחיב עוד ועוד את האופקים ולהיות בקיא בכל מני מבשלות פרטיות ובירות שלא מגיעות בכלל לארץ (ויש המון כאלה מן הסתם) שהשאיפה שלי היא להגיע לשם מתישהו, כרגע היעד עוד רחוק. קיצר, יש לי פחות ופחות אמון בקורס המורחב המוצע בבתי הספר לברמנים כי גם ככה אם לא מתמידים מיד בתום הקורס ועוסקים בזה כל הזמן שוכחים! שוכחים את כל הסיפורים שסיפרו לנו על איך נולד המשקה הזה וההוא ואיך נולדה הבירה ואיך פה ואיך שם. אוקי אז בלי הכללות, אני שכחתי ! מודה. נכון שחשוב ללמוד לעבוד נכון וכל זה, את זה ניתן בקורס פשוט ולא מורחב כמו שעשיתי ולרוב מי שזה מעניין אותו ימצא את המידע הזה בעצמו גם ככה ולא יזכור יותר מידי מה למד בקורס, כמוני. לא נורא, חיים ללא חרטות! באו אליי כל מיני מתלהבים שסיימו קורס ברמנים לפני שבועיים וישבו והתחילו להתקיף בשאלות כדי לראות מה אני שווה... וכדי להראות לי שהם "יודעים ומבינים באלכוהול מוסמכים". ללא ספק נפלתי בכמה דברים כגון "על שם מי המשקה ההוא" ו"איזה זיקוק עובר המותג הזה"... אבל לרוב הסתדרתי ואפילו הוצאתי אותם טמבלים מידי פעם חחח (שאלו איזה קוניאק יותר טוב, רמי מרטן או דון חוליו... כן כן) *גם הם אגב, בוגרי זמן אמיתי כמו הבחורה ששמה את הבקבוק פלייר במקרר. אחרי החקירה המשעשעת משהו של הרביעייה מזגתי לעצמי צ'ייסר והכל חזר להיות תקין.
 

The German

New member
קודם כל מחזק כל מילה בקצף גינס!

בר מאסטר יש החלפות חביות וכו' ופתחו קורס מיוחד להכנס בירות ביתיות - עם שחר הרץ, שם יש התמקצעות רצינית מאווווווד בכל הקשור לבירות כולל הכנת אייל בייתי!
 
למעלה