לא אמרתי שלא מעניין, להיפך, והסברתי מה הרלוונטיות, רק שללתי
את הצעתך למרצתי המלומדת "להתעדכן" - עקרונות הפיזיקה לא השתנו במאום, וטענתה העקרונית תקפה כל עוד לא תתקיים מהפכה בלתי סבירה בידע האלמנטרי על פעילות עצבית-חשמלית: כל שהציגה הוא חסם תאורטי פיזיקלי [חשמלי] לפעילות עצבית בלב תקין. אם תטען שדופק מירבי רגעי בלב בריא גורם לו נזק כלשהו, ולו מזערי - אשמח למראה מקום: למיטב הבנתי את המאמר, אין בו טענה כזו.
הדיון הנפוץ בנושא דופק מירבי בזמן רכיבה מתייחס לחששם של רוכבים חובבים להגיע לדופק מירבי במחשבה שמדובר באיזה "טווח אדום" על המחוגים, כמו ברכב. זו הטענה שאני שולל: לאדם בריא [נושא שקשה לבחון, ארגומטריה היא כלי גס ולא אמין בהקשר זה, וזה אכן שיקול להגביל דופק במידה, בפרט עם הגיל] אין שום חשש להגיע לדופק גבוה ככל שיוכל לזמן קצר - שום נזק לא ייגרם ללב מעצם ההגעה לדופק המירבי רגעית.
הדגשתי ואדגיש שוב, ידע אלמנטרי בתורת האימון הענפית - מדידת דופק הסף, או לפחות הערכתו לפי שיטות ידועות, היא שלב ראשוני ביותר בכל מסגרת אימון מסודרת, ואין שום חשיבות באימון כמה גבוה הוא הדופק מעבר לו - 90% או 100% זה היינו הך מבחינת כל פרוטוקול אימון שהוא. למי שלא מתחרה ולא רוכב במסגרת תוכנית אימונים עם מטרות מוגדרות, אין שום סיבה סבירה להגיע לדופק מירבי או אפילו להתקרב אליו, ולכן השאלה הזו לא צריכה לעניין אותו.