אימון בקבוצות אחרות

אמא לה3

New member
אימון בקבוצות אחרות

אני מניחה שלכל אחד ואחת פה יצא במהלך הקריירה כמתעמלת להתעמל בקב' אחרות (לא הקבוצה הקבועה שלו). רציתי לשאול איך זה היה. אני כילדה נסעתי להתארח פעם במושב מרוחק. הצטרפתי לקרובת המשפחה שלי לאימון ההתעמלות אצלה במושב, התקבלתי מאוד יפה מצד המאמנת אם כי בחשדנות מצד המתעמלות. בסך הכל זה היה חוויה מעניינת וטובה. מדי פעם מתעמלות שלי נוסעות להתאמן בקב' לא רחוק מעירי, אולם טוב הרבה יותר. לצערי מתעמלת שלי חזרה אתמול מאימון מאד מאד שפופה נפשית ופיסית. היא סיפרה על יחס מעליב ומשפיל מצד המאמנים ומצד המתעמלות בקב' הזאת. זו לא הפעם הראשונה שהיא נוסעת לשם אם כי כרגע זה נראה הפעם האחרונה. אישית, אני לא ממליצה למתעמלות שלי להתאמן בשני מקומות במקביל, שיטות האימון והדרישות שונות וזה מאוד לא בריא לגוף שלהן (אותו הדבר עם מתעמלת נוספת שלי שהעברתי לקב' תחרותית והיא רוצה להגיע לאימון אצלי בימים החופשיים שלה - לא הסכמתי), בכל מקרה כחוויה מדי פעם, איך זה אצלכם? איך אתם כמאמנים מקבלים ילדות זרות שמגיעות להתאמן חד-פעמי, איך אתן כמתעמלות מקבלות ילדה זרה שמצטרפת?

אמא לה3

New member
ותגובה שלי....

כמאמנת אני שמחה מדי פעם לאמן ילדות מקב' אחרות שמגיעות לבקר משפחה בעיר, זה מעניין אותי לראות שיטות אימון אחרות, לראות ילדות אחרות ואולי אפילו ללמוד דבר או שניים. גם המתעמלות אצלי, יאמר לזכותן שמקבלות כל אורחת בשימחה (תעיד על כך יהודית...), עם תמיכה מלאה.

Tammie

New member
אימון בקבוצות אחרות (הזהרת חפירה!!!)

אני בהחלט מסכימה שיש יתרון בללכת לאיומן בקבוצה אחרת מדי פעם. אפשר ללמוד הרבה, וזו בהחלט חוויה, בעיקר אם הולכים להתאמן עם או אצל מישהו שקשורים אליו, כל חוויות האימון תהייה מאוד מהנה כי חולקים אותה עם אדם נוסף. בתור מאמנת אני אוהבת ללכת לראות אימונים של קבוצות אחרות. זה חשוב להיות חשוף לשיטות עבודה אחרות. אני מסכימה עם אמא לה3 שכתבה שהיא לא ממליצה על אימון בשני מקומות במקביל. מאמנים שונים עובדים בשיטות שונות והדבר יכול לבלבל את המתעמלת. כמו שנאמר- כל הדרכים מובילות לרומא. יכול להיות ששתי שיטות אימון יובילו בסוף לאותו אלמנט אבל הדרך תהייה שונה ויכולה ליצור "בלגאן" בראש של המתעמלת ורק לעכב את תהליך הלמידה. בקשר לחוויה שהמתעמלת שלך עברה- זה ממש מזעזע. אין שום סיבה שבעולם שמאמנים ומתעמלות ישפילו מתעמלת שבאה לאימון אצלם. אני מאמינה שהתגובה של המתעמלים שיקפה את התגובה של המאמנים. אם המתעמלים היו קולטים מהמאמן שמה שהם עושים הוא שגוי הם היו מפסיקים, אבל ההתנהגות של המאמן רק עודדה אותם. והעובדה שהמאמן השפיל אותה גם היא מזעזעת אפילו יותר. תפקידו של המאמן (בין השאר) הוא למנוע מצבים כאלו ולא ליצור אותם. יצא לי להתעמל הרבה פעמים בקבוצות בהן הייתי הכי טובה ובקבוצות בהן הייתי הכי פחות טובה, כך שאני מכירה את שני הצדדים של המטבע הזה. בתור המתעמלת הטובה בקבוצה ניסיתי להעביר למתעמלות הפחות טובות שגם הן יגיעו לרמה שלי בסופו של דבר בתנאי שיעבדו קשה ויתקדמו ובתור המתעמלת הפחות טובה רוב הפעמים נתקלתי באנשים שעודדו אותי וניסו לעזור לי להתקדם. פעם אחת, בזמן שהייתי באימון פתוח בווינגייט עליתי על הטרמפולינה בתורי בין קבוצת בנים שעשתה סלטות וברגים מזעזעים. התחלתי לבצע כל מני ניתורי חימום כמו ניתורי שפגאט, פיסוק, סיבוב ועוד. אחד המתעמלים אמר את זה אין בעייה לעשות. לפני שהספקתי להגיב (בעצם סביר להניח שהייתי מתעלמת מזה) מתעמלת שעמד לידו שלפי מה שראיתי היה מתעמל מקצועי אמר לאחד ש"ירד" עלי- יש לה החזקת גוף פי עשר יותר טובה ממה שלכם יש. אני חושבת שהמצב הזה מאוד משקף- המתעמלים שפשוט באים כדי לבצע מצליחים אלמנטים קשים ולא מעריכים בכלל את העבודה הקשה שמקדימה את האלמנטים בהתעמלות, המתעמל המקצועי ידע להעריך את זה והבין את החשיבות של האלמנטים שביצעתי.

אימון בקבוצות אחרות

אני מסכימה כי בתור מאמנת לא אעודד את המתעמלות שלי להתעמל קבוע בשני מקומות, מחשש לפער בשיטות ובגישות, פגיעה בתהליך האימון וגם חוסר יעילות. אם זה אימון חד-פעמי- אז כן. אימון חד פעמי במקום אחר הוא חווייה, לומדים דברים חדשים, מציגים את עצמך במקום שבו לא רגילים אליך, מכירים אנשים חדשים וזה אחלה. כנ"ל לגבי מתעמלת שבאה אליי מקבוצה אחרת. למרות זאת, אני כמתעמלת התעמלתי במשך שנים בשני מקומות במקביל, אצל שני צוותי מאמנים שונים 180 מעלות אלה מאלה, וזה דווקא הלך לא רע. סימן שלפעמים גם אפשר. לגבי קבלת פנים לא נעימה של "דם חדש", אני לא חושבת שזה ספציפי לאימון התעמלות ההוא הספציפי, אני חושבת שזה טיבם של קבוצת אנשים, בכל מקום. אם אלך להשתלמות מחשבים, גם שם אני מניחה יהיה אחד שיתנשא מעליי ואף יעיר הערות לא ענייניות, אחד שיהיה אדיש אליי, אחד שיתעסק רק בעצמו, אחד שיתייחס אליי יפה ובסבר פנים יפות וכו'. כנ"ל אם אסע בטיול מאורגן לספרד, אלך למסיבה עם אנשים שאינני מכירה, חוג פיסול או כל מקום אחר שבו יש הזדמנות לאינטראקציה בין אנשים. התופעה לא ייחודית להתעמלות. אדם בוגר ונורמאלי, לא יתן יותר מידי חשיבות לדבר הזה, ובמוקדם או במאוחר ימצא את מקומו בין האנשים המתאימים לו. הוא יתעלם מהלשונות הרעות ואלה לא יטרידו אותו. הוא יבין שככה זה, יש אנשים כאלה ויש כאלה, יש כל מיני אנשים וזה כל הכיף.

Tammie

New member
אני ממש לא מסכימה בנושא החוויה

נכון, שאם מתוך הכלל כמה אנשים לא ידברו אלי יפה והשאר יתחסו אלי בצורה טובה אני לא אשים לב להתייחסות הלא נאותה של חלק מהאנשים. אבל אם רוב הנוכחים יתייחסו אלי בצורה לא נעימה אני פשוט לא ארצה להגיע למקום. על אחת כמה וכמה כשהיחס נובע מצד המאמנים שאמורים להיות גורם מאזן. אני מסכימה שאם קבוצה לא נחמדה אפשר להסתדר, אבל עם מאמן לא נחמד זה כבר הרבה יותר קשה. כמו כן, יש אנשים שיש להם יותר "עור של פיל" ולא מפריע להם מה אומרים עליהם, ויש אנשים שיותר איכפת להם והסביבה מאוד משפיעה. תמיד אומרים שזה לא משנה לאן אתה הולך כל עוד אתה הולך עם אנשים שאתה אוהב ואוהבים אותך. אז אני לא מצפה שמתעמלים בקבוצה יאהבו אותי כולם, אבל ליחס הוגן אני כן מצפה מהם. ואני אתן לך את הדוגמא הכי בסיסית ובמקרה קרתה לי גם היום- נכנסתי לחנות לקנות משהו והמוכרת הייתה לא נחמדה ואפילו מרגיזה. הרגשתי שאני הדבר האחרון שמעניין אותה. כל חווית הקניה (במאוד ציפיתי אליה) נהרסה לי, וכנראה שלחנות הזאת אני כבר לא אחזור, לפחות לא בזמן הקרוב. נכון, המטרה הייתה לקנות את המוצר ואת זה הצלחתי לעשות, אבל החוויה הכוללת שעברתי היא לא אחת שאני ארצה לעבור שוב. לדעתי, אחד התפקידים של המאמן הוא לשמור שהחוויות אותן יעברו המתעמלים שלו הן טובות כדי שהם ירצו לחזור ולהתמיד. ואני אישית, כשאני רואה שמתעמלת יצאה במצב רוח לא טוב מהאימון (וזה בכלל לא משנה מאיזה סיבה...) אני אשאל אותה על זה או באותו רגע, או אם זה לא מתאים באימון הבא ואוודא שהחוויה הרעה לא תעכיר לה את הספורט.

INBAR1232

New member
לפי דעתי

אני בתור מתעמלת , מנסה להתחבר אליה לילדה זרה כלשהי ... ובכלל כל הבנות בקבוצתנו לא משנה באיזה גיל ... אני התארחתי ל-2 אימונים בקבוצה כלשהי , והתחברתי עם כולן שם ... ויש 3 בנות שאני בקשר איתן גם עכשיו ...

למעלה