אימון ב- X מפגשים

אימון ב- X מפגשים../images/Emo18.gif

מאמנים רבים מציעים מסגרת של מספר מוגדר מראש של פגישות אימון. לרב 8-10 מפגשים בתמורה לתשלום קבוע מראש. מה דעתכם על גישה זו? מה אתם נוהגים להציע למתאמנים שלכם? האם נכון ואפשרי לתחום מסגרת לאימון עוד בטרם נקבעו מטרות וייעדים להצלחה?

../images/Emo13.gifהיי ינון

יש גישה כזו הגורסת מסגרת קבועה ומוגדרת מראש של מפגשים (בדרך כלל 10). במקרה כזה, מתקיימים בדרך כלל שני תרחישים: א. נקבעים יעדים ריאלים, לטווח של 10 מפגשים ב. נקבעים יעדים ולאור קצב ההתקדמות - יש אפשרות, בתום עשרת המפגשים, לעשות חשיבה מחודשת ולהמשיך בסדרה נוספת של 10 מפגשים. באופן אישי, אני פחות אוהבת את השיטה הזו וכמעט לא עובדת על פיה (למרות שבאחד הפרוייקטים שאני עובדת בהם, חבילת האימון שממומנת למתאמנים היא בת 10 מפגשים בלבד). אני בעד שיחה על גיבוש ומיצוב היעדים, קביעת נקודות זמן לבחינת ההתקדמות וסגירת האימון כשהיעדים הושגו. לפעמים זה קורה הרבה לפני הזמן המשוער ולפעמים גם אחריו. היה לי מתאמן שהשיג את מה שביקש ואז קבע לעצמו יעד נוסף, ולאחריו עוד אחד ויחד - בילינו באימון קרוב לשנה כשהוא צובר יעדים וקוצר הישגים לעצמו. אנחנו מדברים בתחילת האימון על פרק זמן משוער אבל משאירים אותו פתוח. אני בוודאי לא מבקשת תשלום קבוע מראש. בהצלחה ענת

tlingit

New member
עוד סיבה אפשרית

לי נראה שקביעת מסגרת כזו מראש (בזמן ובכסף) מתאימה לאימון ליעד מאד מוגדר – ישיבה, מצגת, או ראיון, שלהם בהכרח יש תאריך יעד מוגדר מראש, ונושא עיקרי שמוביל את האימון כאשר שאר התכנים האימוניים נוספים עליו. בהקשר כזה יש הגיון לקביעת מס' מפגשים ותשלום קבוע מראש, ובהחלט יכול להיות שאחרי ההגעה ליעד הראשוני, ירצה המתאמן להמשיך באימון

תשובה אישית שלי

מספר פגישות מוגדר - רק לאחר מפגש נסיון וכשמוגדר יעד אחד מאוד מאוד ממוקד, עם לוח זמנים ברור לביצוע. אימון אישי או מקצועי בתחום של רכישת ושיפור יכולות - התחייבות מראש לשלושה חודשים שהוא מבחינתי פרק הזמן המינימלי של התרחשות שינוי שיש לו תוצאות מבוססות בשטח. הלקוח וגם אני יכולים בהתראה של זמן קצוב מראש לצאת מן ההסכם הנ"ל. בתום שלושה חודשים - החלטה מחדש. תשלום מראש - תמיד. אם מפסיקים באמצע התקופה - תשלום ע"פ התקופה שנעשה בה שימוש כשיש מחיר נפרד לחודש ולשלושה חודשים. בברכה,

למעלה