אימון זוגי
צהריים טובים לכולכם, אימון זוגי שונה לטעמי מטיפול זוגי במספר משתנים: - האחד - הפעלת החשיבה התוצאתית. במקום לשאול "מה הבעייה אתה אתם מתמודדים בתקשורת הזוגית שלכם?" אפשר לשאול "לאיזה מצב במציאות אתם רוצים להגיע, שכשתשיגו אותו - הבעייה לא תהיה רלוונטית..." וכך, במקום ההתעסקות הבלתי מעימה במה לא נכון בקשר, הם מתעסקים במצב אידיאלי אותו הם רוצים להשיג. מתוך המצב האידיאלי הזה - הם גוזרים את הכלים להגיע אליו. מנסיוני, ההתעסקות בעתיד הוורוד, במקום בהווה האפור - יוצר אווירה חיובית ורצון לשינוי. - למעט המפגש הראשון והאחרון - אימון זוגי חייב להתבצע עם כל אחד מבני הזוג בנפרד ! האימון יוצא מנקודת הנחה מאוד ברורה: לי אין שליטה על אופן התגובה של הצד השני בקשר. אולם - יש לי שליטה מלאה על הפעולות שלי בתוך הקשר. כמו-כן, אנו אמורים להבין כי לאופן בו אני פועל בתוך הקשר - ישנה השפעה חזקה מאוד על מערכת היחסים. לכן, במקום לנסות להבין מה הבעיות שיוצר הצד השני (שלנו כאחד מבני הזוג אין שליטה עליהן), נחשוב כיצד אנחנו "מרעילים" את הקשר. הפלא ופלא! מסתבר שאם אנחנו נשנה את התייחסותנו למערכת היחסים ולבן הזוג (יהיה בעייתי ככל שיהיה) - מערכת היחסים תשתנה גם ללא מעורבות פעילה של הצד השני! הרעיון הבסיסי - אנחנו חייבים לקחת אחריות על מערכת היחסים, ולא להטיל את האחריות על בן הזוג השני. (ושוב, גם אם נראה לעין - שהוא טועה בגישה שלו למערכת היחסים. שהרי מה שיקרה עם הזמן, ככל שאני אשתנה בתוך מערכת היחסים, זה יאלץ את הצד השני לפעול בצורה שונה). - אימון זוגי לא עוסק רק בתקשורת זוגית! אנו כמאמנים חייבים להמנע מלנכס תאוריות פסיכולוגיות לאימון הזוגי. במקרה שבו נתקלתי לאחרונה, שאלתי את בני הזוג - מה הם היו רוצים לשנות בחייהם. האשה אמרה - לחיות בזוגיות הרמונית יותר. הגבר אמר - כמובן שלחיות בזוגיות הרמונית זה יעזור, אבל הזוגיות לא ניצבת כרגע בראש מעייני. אני חש תקוע בקריירה... עד מהרה הפך האימון הזוגי, לאימון קריירה של הגבר. (האשה השתתפה רק בחלק מהפגישות). כשבעלה יצר תחושת מלאות וסיפוק בקריירה - הזוגיות שלהם עלתה לפסים חדשים... מקווה שהועלתי מניסיוני. בברכה, דודי צמח, MBA מאמן אישי, זוגי ועסקי