אימון זוגי מי יודע?

Y A R A

New member
אימון זוגי מי יודע?

הי חברים למי מכם יש ניסיון באימון זוגי? אימנתי פעם זוג ולהרגשתי לא מיציתי את יכולותי ואת צרכיהם. אני עומדת לפגוש עוד זוג ולהגיע יותר מוכנה. אילו רעיונות יש לכם לגבי מפגש ראשוני עם זוג שמסכים על בעיה אך מאשים אחד את השני בה? כל רעיון, מתודה, תרגיל או פרספקטיבה יתקבלו בברכה. חוץ מזה תגידו לי מזל טוב כי התחלתי את תהליך ה- certification של ה- CTI - חלום שמתגשם! תודה יערה

תרגילי הקשבה..

אם יש בעיה והפ מאשימים אחד את השני.. סביר להניח שהם לא מקשיבים אחד לשני..יש הרבה תרגילים 1) הקשבה אקטיבית - אחד מהזוג פונה לשני ואומר משפט.. השני אומר "אני שומע שאתה אומר..." וחוזר אחריו.. ללא תגובה או תיקון.. המטרה של התרגיל לגרום להם להתמקד במסר של השני במקום להתמקד בתגובה שלהם.. כך אפשר לבנות שיחה שלמה.. 2) חילופי תפקידים - פשוט להחליף בינהם.. כל אחד מחוייב עכשיו להגן על דעתו של השני.. שוב תהליך שיכול לשבור צדקנות ולראות גם פן אחר בבעיה.. אפשר לעשות את זה כל אחד בשיחה מולך כשהשני מקשיב.. או אם הם מוכנים לעימות, אחד מול השני 3) הבהרת ציפיות - תהליך שבו לאחר שהסכימו על הנושא.. אחד אומר מה לדעתו צריך לעשות.. השני עונה.. קודם כל הוא חוזר על כל מה שהוא מסכים בדברי הראשון ואז.. לא תוקף את השאר אלא מציע דרך אחרת.. והראשון חוזר על כל מה שהוא מסכים ומציע עוד פתרון לחלק שנשאר.. כך עד שמגיעים להסכמה הדדית על הדרך.. התהליך הזה מדגיש כל הזמן את נקודות ההסכמה ולא את נקודות העימות.. כלומר את המשותף שלהם... הרעיון בכלל בעבודה בזוג היא לצאת תמיד מתוך המשותף שלהם.. כלומר מתוך הבסיס, השותפות , האהבה, הרצון שהקשר יצליח ומתוך הרצון המשותף להגיע למקומות אחרים... בהם לרוב ההבדל הוא בצורת המימוש ולא במטרה.. אור ואהבה

אוריק3

New member
היי יערה אריק בהחלט העלה נקודות חשובות הייתי

מוסיף עניין נוסף, וזאת משום שלא מעט זוגות תופסים את הזוגיות כדרך הפותרת בעיות ולא כמנוף נסתר המפתח בעיות אחרות נוספות, לכן.. הייתי נותן להם להתבטא בכייף: מה מטרת הזוגיות שלהם מה הצפיות שלהם מעצמם האם אני עונה לצפיות הפרטנר לדעתי כלומר לצאת מן "האני" ולהביט מצד שני. (דומה למה שהעלה אריק רק ממרחק יותר גדול) בהצלחה

Y A R A

New member
תודה אריק

מאד אהבתי את התרגיל הראשון. בעצם הם נכנסים לתפקיד של מאמן מבחינת היכולת להקשיב באמת ללא שיפוט. תודה. המשך יום נפלא יערה

האלי

New member
אימון זוגי

למרות קוצר היריעה אנסה להעביר מעט מהתובנות שלי בכל הקשור לאימון זוגי. שימי לב שאני נוגע בראשי פרקים, אם תרצי הרחבה אפשר במסרים. שני תנאים הכרחיים לזוגיות טובה הם חברות גלוית לב בלי הגבלה וביטחון מלא שבן הזוג לעולם לא יעשה כל מעשה המכוון לפגוע בבן הזוג השני. אחרי שנתת לבני הזוג איתם את עובדת את המידע הזה והם עיבדו אותו, כל אחד עם עצמו וגם שניהם אחד עם השני, תרגיל שיש בו תועלת רבה לניקוז רעלים שהצטברו מן העבר הוא כזה: את נפגשת עם שני בני הזוג שאת מאמנת ומסבירה שכל אחד מהם יהיה עוזר מאמן בחלק הזמן שבן זוגו מתאמן. ואז את מזמינה את בן הזוג ש"עובד" לדבר אליך כאילו את היא בן הזוג שלו ולספר לך מה באמת מפריע לו בקשר. "עוזר המאמן" בשלב הזה צריך לתמוך בך. בדרך הזו יכולים לצאת חומרים שבדרך אחרת עלולים לגרום לפיצוץ הרסני ביחסים. מאחל לך להפיק הרבה סיפוק והנאה מאימון על זוגיות.

Y A R A

New member
../images/Emo51.gif האלי

אני אשמח אם תרחיב לי איך אתה טכנית פותח את השיחה ויוצר את הסביבה התומכת והבטוחה לאימון. יום נפלא יערה

האלי

New member
זה לא בשיחה הראשונה.

אני מתחיל כמעט תמיד בשאלה למה באתם? מה אתם מבקשים? או שאלה דומה במטרה להתוות את מסגרת העבודה ומקדיש כמה זמן שנדרש כדי להגדיר מטרה ברורה לאימון. (עד כאן טריוויאלי נכון?) בתוך התהליך הזה של הגדרת המטרה אני מבסס את המתודה שכשמישהו משלושתנו מדבר שני האחרים מקשיבים (אם צריך אני מזכיר את סיפור הכונכיה מ"בעל זבוב" - רשות הדיבור היא רק למי שאוחז בכונכיה). אחרי שהושג הבסיס הזה אפשר כבר להשתמש בכלי של עוזר המאמן ומשם לתרגול ואימון של עקרונות החברות גלוית הלב והביטחון בבן הזוג.

מזל טוב!!!!! + דודי צמח מתמחה באימון זוגי

בין היתר. אז אולי הוא ייכנס ויתרום מנסיונו
ושוב: בהצלחה בתהליך ה- certification של ה- CTI!!!! ייהההההה!!!!!! איזה יופי! אני גם רוצה

אימון זוגי

צהריים טובים לכולכם, אימון זוגי שונה לטעמי מטיפול זוגי במספר משתנים: - האחד - הפעלת החשיבה התוצאתית. במקום לשאול "מה הבעייה אתה אתם מתמודדים בתקשורת הזוגית שלכם?" אפשר לשאול "לאיזה מצב במציאות אתם רוצים להגיע, שכשתשיגו אותו - הבעייה לא תהיה רלוונטית..." וכך, במקום ההתעסקות הבלתי מעימה במה לא נכון בקשר, הם מתעסקים במצב אידיאלי אותו הם רוצים להשיג. מתוך המצב האידיאלי הזה - הם גוזרים את הכלים להגיע אליו. מנסיוני, ההתעסקות בעתיד הוורוד, במקום בהווה האפור - יוצר אווירה חיובית ורצון לשינוי. - למעט המפגש הראשון והאחרון - אימון זוגי חייב להתבצע עם כל אחד מבני הזוג בנפרד ! האימון יוצא מנקודת הנחה מאוד ברורה: לי אין שליטה על אופן התגובה של הצד השני בקשר. אולם - יש לי שליטה מלאה על הפעולות שלי בתוך הקשר. כמו-כן, אנו אמורים להבין כי לאופן בו אני פועל בתוך הקשר - ישנה השפעה חזקה מאוד על מערכת היחסים. לכן, במקום לנסות להבין מה הבעיות שיוצר הצד השני (שלנו כאחד מבני הזוג אין שליטה עליהן), נחשוב כיצד אנחנו "מרעילים" את הקשר. הפלא ופלא! מסתבר שאם אנחנו נשנה את התייחסותנו למערכת היחסים ולבן הזוג (יהיה בעייתי ככל שיהיה) - מערכת היחסים תשתנה גם ללא מעורבות פעילה של הצד השני! הרעיון הבסיסי - אנחנו חייבים לקחת אחריות על מערכת היחסים, ולא להטיל את האחריות על בן הזוג השני. (ושוב, גם אם נראה לעין - שהוא טועה בגישה שלו למערכת היחסים. שהרי מה שיקרה עם הזמן, ככל שאני אשתנה בתוך מערכת היחסים, זה יאלץ את הצד השני לפעול בצורה שונה). - אימון זוגי לא עוסק רק בתקשורת זוגית! אנו כמאמנים חייבים להמנע מלנכס תאוריות פסיכולוגיות לאימון הזוגי. במקרה שבו נתקלתי לאחרונה, שאלתי את בני הזוג - מה הם היו רוצים לשנות בחייהם. האשה אמרה - לחיות בזוגיות הרמונית יותר. הגבר אמר - כמובן שלחיות בזוגיות הרמונית זה יעזור, אבל הזוגיות לא ניצבת כרגע בראש מעייני. אני חש תקוע בקריירה... עד מהרה הפך האימון הזוגי, לאימון קריירה של הגבר. (האשה השתתפה רק בחלק מהפגישות). כשבעלה יצר תחושת מלאות וסיפוק בקריירה - הזוגיות שלהם עלתה לפסים חדשים... מקווה שהועלתי מניסיוני. בברכה, דודי צמח, MBA מאמן אישי, זוגי ועסקי

אגב...

יערה, אלפי מזל טובים. זה באמת כיף להגשים חלומות. (-; ומיכל - תודה על ההפנייה לפורום. דודי

Y A R A

New member
הי דודי

תודה רבה על המידע. רציתי לשאול את דעתך בדבר נוסף: ייתכן וכמות הפגישות תהיה קטנה מפאת חזרה אפשרית לישראל (של הלקוחות). האם עצתך לגבי מפגש זוגי ראשון ואחרון ובאמצע אינדיבידואלי מתאימה אם מדובר בסך הכל בחמש פגישות? תודה על האיחולים...אני מאד נרגשת יערה

יערה יקירתי,

נושא המפגשים הזוגיים נתון לשיקול דעתך. מניסיוני, רמת הפתיחות, ההקשבה, הרצון לשנות רבה יותר כשכל אחד מבני הזוג מגיע בנפרד (גם אם זה לא נאמר מפורשות על ידם). מאידך - המפגש הראשון רצוי שיכלול את שניהם, כמין שיחת הכרות שבה את צריכה לעמוד על טיב הקשר ומה בעצם המטרה העיקרית שלשמה פנו אלייך. בכל מקרה, זה תלוי ברמת "הזרימה האימונית": באימון, כמו באימון - אין תשובות חד משמעיות. את צריכה לחוש מה הכי מתאים לזוג הספיציפי שנמצא לפנייך, ולהתאים את עצמך לצרכיהם. שמחתי לעזור, ואשמח לשמור על קשר. בברכה, דודי

Y A R A

New member
תודה יקירה

מרגישים את התמיכה וההתלהבות דרך המקלדת! אכן אני במצב של יייייייייייייייייייייייייייההההה בייבה!

tlingit

New member
../images/Emo49.gif../images/Emo24.gif איזה יופי

בהצלחה
עכשיו אלך לקרא את התגובות..

נקודות למחשבה|ה4U|

נתחיל מהסוף-מזל טוב והרבה הצלחה להגשמת החלום. הנושא הוא רחב יריעה טיפול זוגי דורש מיומנות מאד עדינה כדי לשמר על איזון הכוחות ולחולל שינוי מהותי. ממה שכתבת עולה שהזוג מודע לבעיה,אך כל אחד מהם מתנער מאחריות לריקוד המשותף ומצביע על בן זוגו כמי שאחראי על המצב. אני הייתי מתחילה בלהיות קשובה לסיפור שיש לכל אחד מהם לספר עפ"י ראיית העולם היחודית לו/ה מתייחסת לאנרגיה ולצבע השפה,דימויים,ורגשות שעולים במפגש איך כל אחד מהם מגיב במצבי מצוקה ולחץ,ומהם הדפוסים שכל אחד מהם בוחר להתנהל לאורם האם יש נקודות חיבור ביניהם?ואם כן מה המשותף איפה הנתק? בשפה ,ברגש,בריתמוס אחרי איסוף כל הנתונים עם כל אחד מהם לחוד אפשר להתחיל לעבוד ולזמן את השניים ביחד רואה חשיבות ממעלה ראשונה את היכלת להכיל כל אחד מהם לחוד ואת שניהם ביחד במפגש השני הייתי משקפת לכל אחד מהם במדויק מה שמעת ממנו/נה נותנת לשתי הגרסאות משקל שווה ומציינת שכל אחד מהם צודק במה שהוא מרגיש אבל טועה במה שהוא רואה.ובדרך שהוא מתנהל. ומתחילה לפרום את הסיפור-כדי ליצור סיפור חדש ופה הייתי בהחלט משתמשת בעצות הנבונות שניתנו לך עי חברי הפורום. ואחת קטנה לפני פיזור השאלה המתבקשת,לשאל למה זה חשוב להם ?ומהו הערך שיפיקו מהתהליך בהצלחה רבקה בן אלי "כישורי חיים, holystCoach 052-2436685

Y A R A

New member
תודה רבקה

הרעיון של אימון יחד ולחוד מאד נראה לי ואיישם אותו. עדיין לא יודעת באיזה סדר. קודם אפגוש אותם ואתרשם מן הדינמיקה ולפי זה אחליט. תודה על האיחולים, זו פשוט תחושה נפלאה לממש חלום! יערה

למעלה