אימון טלפוני

ליפט

New member
אימון טלפוני

לאחרונה החלטתי שבעסק שלי יש מקום להפעיל שרות אימון באמצעות מסנג'ר וסקייפ. אתחיל בכך שאודה כי קיימת בי הסתייגות מסויימת מטעמים אוביקטיביים וסוביקטיביים. כיוון שבכוונתי להתנסות בתצורת שרות זו, אשמח לשמוע מאלה, מבינכם, שהתנסו ו/או שמפעילים שרות כזה: מהם היתרונות? איפה הקשיים? אלו מיומניות חדשות נדרשו לפתח? "טיפים" לעבודה באמצעות הטלפון וכ"ו. כל מה שעולה לכם, אתם מוזמנים לשתף ולהעשיר את עולמי. תודה מראש על התייחסותכם...מכירה אתכם, בטוח תתייחסו. בהערכה רבה ליפט

Rוני

New member
אני אתייחס רק בהערה הזו:

שמחה שהעלית את השאלה גם אני מתלבטת בה אשמח לראות את התשובות וגם אשלח לך את הסקייפ שלי

הזווית של המתאמנת

לפני שנה עברתי אימון טלפוני ולהלן התובנות שלי מן הזווית של המתאמנת: * אימון כזה מתאים לבעלי משמעת עצמית חזקה, כאלה שאינם מתחמקים מן השיחה הטלפונית השבועית ומהאי מיילים. * כמו באימון רגיל, גם באימון טלפוני יש לוח זמנים: קובעים מועדי שיחות (יום ושעה) ואז שני הצדדים צריכים להיות מאוד מרוכזים וללא הסחות דעת. שהטלוויזיה לא תטרטר ברקע, הילדים לא יציקו עם שאלות וכיו"ב דברים שלא קורים בפגישות אישיות. בקיצור, שעה סטרילית. * בטלפון מפספסים הבעות פנים וזה חיסרון רציני. ההבעות הן הפרשנות של המלים הנאמרות.לכן כדאי גם להיפגש וזה הסעיף הבא. * נדרשת גם פגישה פנים-אל-פנים פעם בחודש כדי להבהיר מושגים או דברים שקשה להסביר בטלפון, במיוחד עם יש צורך בשרטוטים ואיורים.

ליפט

New member
לא מספיק

תודה על הקישורים, ביקרתי בהם טרם הפניית הסוגיה לפורום. לא מצאתי בהם מספיק מידע כפי שעולה מהודעתי הנוכחית.

ליפט

New member
תודה על הזווית הנוספת

ראשית באופן כללי, האם היית מגדירה את האימון הטלפוני שעברת מוצלח? אם כן, מה לטעמך היו היתרונות שלו מבחינתך? בהתייחס לסעיף 3, האם כמאומנת באימון טלפוני חשת לא מובנת, חשת שקשה להעביר מסרים באמצעות הטלפון, חשת שמפספסים את המסרים שלך? איפה היה הקושי שלך בפורמט הזה? מה מצאת שהיה קשה להעביר לך בטלפון? את מוזמנת לשפוך כל מה שעולה לך ושוב תודה

creatION1

New member
../images/Emo140.gifאימון טלפוני עובד נפלא

שלום ליפט, כמאמנת, שאלה זו מעסיקה רבים ממתאמניי בתחילת הדרך. אני יכולה לשתף אותך שיש יתרונות רבים לשימוש במדיה הטלפונית באימון: - השיחה הטלפונית מאוד יעילה וממוקדת שכן אין הסחות דעת מבחוץ ומבפנים. הפרעות חיצוניות ושיפוטים שלנו את האדם שעומד מולנו עשויים להפריע לשיחה "נקייה". האימון הוא שפה ובעזרת הטלפון ניתן להתמקד אך ורק בשפה בה אנו משתמשים ולא בגורמים חיצוניים. - בשיחה טלפונית נוצרת מידה מסויימת של אינטימיות, ואנונימיות שמאוד מסייעת לאנשים להיפתח. - חסכון בזמן נסיעה לשני הצדדים. - האימון מדבר בין השאר על שינויים דפוסים. אם הדפוס הרווח הוא ששיחה פנים אל פנים היא אפקטיבית, אני תמיד מזמינה את לקוחותיי החדשים לנסות לשנות את הדפוס ולהתנסות בחוויה של שיחת אימון טלפונית, ב- 99% מהמקרים מחליטים להמשיך להתאמן בטלפון. אשמח להיות שותפה להתלבטויותייך. בהצלחה ! ענת גבע מאמנת אישית לחיים ולעסקים creatION [email protected] 057-8862468 "הדרך הטובה ביותר לנבא את העתיד היא ליצור אותו" - אלן קיי

ליפט

New member
מקסים מצידך

רב תודות על ההזמנה לשתף אותך בהתלבטויותיי. מחמם לב ומחזק. לאור נסיונך, אלו מיומנויות את מרגישה שפיתחת או כאלה שאת חשה שבאות יותר לידי ביטוי בשיח הטלפוני? ברור לי שמיומנות ההקשבה היא הכלי החזק ביותר בהקשר זה. ועדיין אם תוכלי לפרט לי קצת, אשמח. דבר שני, אני מרגישה שלא מעט אנשים מעדיפים את השיח פנים מול פנים ורואים באימון הטלפוני "חאפר" (לדבריה של לקוחה פוטנציאלית), האם את נתקלת בהתנגדויות אלה ואיך את מתמודדת עימן. בטח עוד יעלו שאלות עם ההתנסות אך זהו זה בינתיים תודה

קצת תשובות../images/Emo33.gif

מיומנות ההקשבה היא מיומנות הנדרשת לכל מאמן אבל בטלפון, בהיעדר מידע ויזואלי חיצוני מתעצמת גם יכולת הויזואליזציה של המאמן בהתבסס על מילות המתאמן, מה שלא נאמר, גווני הקול, שתיקות וכד'. אני יכולה לומר שאני בהחלט רואה את המתאמן לנגד עיני תוך כדי השיחה. להיפך, ההקשבה לא מוסחת על ידי שפת הגוף שלעיתים מבלבלת, סותרת, מקובעת בלי קשר להתרחשות וכד'. הצורך של מתאמנים לראות את המאמן, ממה הוא נובע לטעמך? אני מתמודדת עם תהיות באמצעות שיחת נסיון. מאמנת יחידים רק בטלפון, בארץ ובעולם. עובד נפלא ואפקטיבי ביותר. בברכה,

Rוני

New member
מה לגבי אימון ווקאלי בסקייפ או

במסנג'ר בצירוף מצלמת וידאו?

עובד טוב בשתי השגות

דורש היצמדות למחשב ויש כאלה שלא יכולים לשאת את זה, המצלמה מבטלת את הפרטיות שנוחה לרבים. גם לא באמת מחמיאה. משום שהצילום נעשה מקרוב יחסית נראים בה כמו דג שהתקרב מדי לדופן האקווריום. בברכה,

Rוני

New member
מסכימה לגבי הדג

מצד שני לא חושבת שטוב להסתובב בבית עם הטלפון ולשוחח אבל אין לי נסיון

creatION1

New member
../images/Emo140.gifסימן שאלה לגבי אימון טלפוני

כבר בשיחת העניין הראשונה אני נותנת ללקוח הפוטנציאלי חוויה של אימון כך שנוכח להקשבה המיוחדת, לאותנטיות, לפתיחות והכנות שנוצרת בשיחה, שבמרבית המקרים זה מפתיע אותו לאור העובדה שלא מכיר אותי. כך שאם עולה התנגדות בנושא אימון טלפוני אני מפרטת כמובן את היתרונות ומפנה אותו לחוויה שחווה בשיחה בינינו. המיומנויות שאני פיתחתי באימון טלפוני הן ללא ספק: הקשבה ברמה אחרת, לדברים שנאמרים ולדברים שלא נאמרים, לטון דיבור, לשתיקות, לאנרגיה בשיחה. בברכה ענת גבע מאמנת אישית לחיים ולעסקים creatION [email protected] 057-8862468 "הדרך הטובה ביותר לנבא את העתיד היא ליצור אותו" - אלן קיי

tlingit

New member
ברוכה הבאה creatION1 ../images/Emo140.gif

יופי שאת מצטרפת אלינו לפורום
אני מזמינה אותך להציג קצת את עצמך, אם את רוצה
לקרא בדפי הפורום הקודמים, להכיר מעט את הכותבים ואת נושאי הדיונים, ולעיין בכללי הפורום, במאמרים
ובקישורים
שלנו באיחולים לדיונים מרתקים ופורים

creatION1

New member
../images/Emo140.gifקבלת פנים

מאוד שמחתי לאחשף לפורום שאת מנהלת ולהיות נוכחת לנדיבות, לשיתוף, לכנות ולמרחב שמאפשר פתיחות ונתינה. אילו חלק מעקרונות חיי ואני מתרגשת בכל פעם שאני פוגשת אנשים שאלו ההוויות שלהם. אני מאמנת אישית לחיים ולעסקים. הנישה המרכזית שלי היא עסקים קטנים, מטפלים אלטרנטיביים ואנשים הנמצאים על פרשת דרכים. אשמח בזמני הפנוי להעמיק להכיר את הכותבים את התכנים שניראים לי מאוד מפרים ומעשירים, ולחלוק את דעותיי, התלבטויותיי וניסיוני. בברכה ענת גבע מאמנת אישית לחיים ולעסקים creatION [email protected] 057-8862468 "הדרך הטובה ביותר לנבא את העתיד היא ליצור אותו" - אלן קיי

גבייה../images/Emo130.gif

בארץ - משלוח שיק לתקופת האימון מראש ופדייתו לפני תחילת פגישת האימון הראשונה. בעולם - סליקת אשראי דרך חברה רלוונטית. זה דורש חשבון בחו"ל. גם בארץ ניתן להשתמש בשירותי סליקת אשראי אבל זו עסקה יקרה מתחת להיקף מסויים של עבודה. בברכה,

היתרון שבטלפון

שלום ליפט. אתחיל בחידה: האם אדם עיוור יכול להיות מאמן מעולה? ובנוסף למה שכבר נכתב... רציתי לחדד שלתפישתי האימון היא טכנולוגיה שכל כולה עובדת בשיחה (בשפה כפי שכבר נאמר). המציאות שאנו חיים נוצרת בשפה שלנו אותה אנו מדברים כלפי חוץ ובייננו לבין עצמנו (ולא בתנועות הגוף או במבע הפנים). כיוון האימון הוא שיטה שבאה ללמוד את המציאות של המתאמן ולאפשר גישה חדשה ליצירת מציאות אחרת האימון יעיל ועובד גם במדיום הטלפוני. כמאמן וכמתאמן שזו גישתו אני מוצא שהאימון הטלפוני מאפשר למאמן לבוא לשיחה עם מינימום הסחות דעת ומקסימום הקשבה, ולמתאמן לחוות זאת באופן מלא. נכון הוא שהרעיון של אימון טלפוני מפתיע בתחילה את רוב האנשים (ששומעים על כך לראשונה) אולם אני מזמין אותם להתנסות ומהסטטיסטיקה שלי, 8% בלבד לאחר שהתנסו באימון טלפוני העדיפו לחזור ולהמשיך בשיחות פנים אל פנים (והסיבות היו טכניות בלבד). אני חושב שבשיטות של אבחון ע"פ גלגל העין (כמו בNLP), שפת הגוף, הבעות הפנים, צורת הלבוש וכדו' יש סכנה. הסכנה היא שהם מותנות בפרשנות של המאמן ופרשנות לטעמי פוגמת ביכולת של המאמן להיות בשיחה נקי מדעות ושיפוטים. המחויבות הנדרשת מהמתאמן באימון טלפוני אינה פחותה מזו הנדרשת ממתאמן שבא לפגישת פנים אל פנים (ישנו רק הזמן והכסף שנחסך לו). חלק מהמחויבות היא ליצור בשעת האימון את אותה סביבה נוחה, שקטה, פנויה עבור עצמו. בהקשר הזה אני מוצא שהמדיום הטלפוני מאפשר אינטימיות ופתיחות נדירים שיוצרים את הקרבה והשיתוף הנדרשים לאימון מוצלח (אני חולק על האנונימיות... אין שום דבר אנונימי בשיחת טלפון). אחד היתרונות הנוספים שאני מוצא באימון הטלפוני הוא שיותר נוח לי לרשום את ההערות שלי בזמן השיחה, דבר שמקל על השיקוף שלי, בעוד שרישום הערות בזמן פגישה נחווה לעיתים ע"י המתאמן כחוסר תשומת לב. בהצלחה

Rוני

New member
אני חושבת ששפת הגוף היא השפה

הראשונה והטבעית ואילו שפת המלל היא השפה השניה. הרבה פעמים אפשר לראות מתי לא נוח לאדם עם דברים שהוא אומר, כאשר מביטים ורואים את שפת הגוף. השפה המילולית וזו שאינה מילולית, שתיהן משלימות זו את זו. איך אתה מבחין בשמיעה מתי מתאמן אומר מה שהוא חושב שאתה רוצה לשמוע, או מה שהוא היה רוצה לחשוב שככה הוא, בשעה שזו לא האמת שלו באותו הרגע? לא בטוחה שהצלחתי להעביר את מחשבתי/שאלתי אבל מקווה שכן

למעלה