אימון ילדים

shoom12

New member
אימון ילדים

היי, יש לי מתאמן בן 13!! שחווה חרם בכיתה שלו שנה שעברה. הנושא מאחוריו "הם עברו לילד אחר".. אחרי המפגש הראשון הוא שקל להפסיק את האימון, כי קשה לו לדבר על זה "אני כמעט מתחיל לבכות". יש לכם רעיונות למה שאפשר לעשות בפגישות איתו? יוסי

שאלה

במידה והוא יבכה, האם אתה יכול להכיל את זה? האם אתה יכול לתת לזה מקום?

shoom12

New member
לבכות זה טוב

לי כמאמן אין בעיה שהוא יבכה. האימון הרי מתבסס על שיחה קולחת בין 2 אנשים, בסופו של דבר. אני תוהה אם יש רעיונות אולי לעוד אופציות לקיום האימון, אולי משחק, אולי הפעלה.. שתאפשר לו לבטא את מה שהוא מרגיש, מבלי שהוא יצטרך להתמודד עם המחנק בגרון.

הייתי רוצה להרחיב את השאלה

העניין הזה מתחבר לעוד דילמות שמתרחשות באימון, מה שייך לאימון ומה שייך לפסיכולוג? מהם כללי האתיקה של האימון? בעיקר כשמדובר למעשה בקטין שיש לו אפוטרופוס כלומר הוא לא "מחליט על עצמו" ודרך אגב זה חל גם על עוד מקצועות ייעוציים, להבדיל, שאין להם כללים מסודרים כדאי לתת על זה את הדעת, ואני אישית בהחלט אשמח אם מאמנים יוכלו להציע אפשרויות. יום נעים, הילה הדר מכון קשת אימון עסקי אימון אישי (איזון חיים-עבודה, טיפוח הזוגיות)

המחנק בגרון

זה הרבה פעמים הנסיון לעצור את הבכי. בגלל זה שאלתי אותך, אם אתה בעמדה שאתה מאפשר לו לבכות, במידה והבכי עומד שם בגרון.

shoom12

New member
קשה לדעת

השיחה על הנושא עצמו היתה ממש קצרה..כ-10 דקות וזו פעם ראשונה שאנחנו נפגשים. אני חושב שמינוס מרכזי פה, הוא שהאימון בבית קפה, ולא במקום אינטימי מלא.

האם?

ישנה אופציה לאמן את הילד בסביבה אחרת? כדי שירגיש יותר בנוח להתבטא גם רגשית?

Y A R A

New member
שום

אני חייבת להגיד מהלב שאם אתה בוחר לאמן נפש כה רגישה כנפשו של ילד, יש ליצור סביבה תומכת מלאה. אם בית הקפה לא מתאים אז אל תתאמנו שם. כשאני נתקלתי בבעיה דומה התחלתי לאמן בפארק הציבורי. מצאתי פינה שקטה ודוקא שם הלקוחות המריאו. חלילה אני לא מבקרת או שופטת את יכולותיך כמאמן, אלא מניסיון עבר מבטיחה שסביבה בטוחה ותומכת היא הסביבה היחידה שבה גם באמת אפשר לצמוח ולגדול. בהצלחה.

רעיונות

למצוא מאמן/ת שגם רוצה לאמן בחלק מהמפגשים בחדר, וששניכם תשכירו פעם בשבוע חדר, ושם תוכלו לאמן. אולי בשעות קבועות וכך תוכלו להסתדר ביניכם. או אולי להשכיר פעם בשובע חדר לבד. יש מקומות שאפשר להשכיר בהם חדרי אימון/טיפול.

isaacm

New member
ישנו ספר שלדעתי הוא ממש ספר חובה

לכל הורה ולכל מי שעיסוקו בילדים. הספר מספר על תהליך של טיפול בילד, ואנחנו הרי לא מטפלים, אך התובנות שעולות מהספר שימושיות בכל מקום. שם הספר: דיבס. נזכרתי בספר מתוך השאלה שלך. איציק

אוריק3

New member
הייתי הולך איתו על משחק תפקידים...

סיפור רקע שלך "מהחיים" משו דומה כמו למשל..ילד שעבר חוויה כל שהיא שגרמה לו אי נעימות.או שאת מעוניינת להתיעץ איתו לגבי ילד אחד שאת מטפלת בו..ושיש לו בעיה מסויימת..ובגלל שאתם בערך באותו גיל , יהייה מאוד נחמד לשמוע את דעתו.. ולבנות סיפור עלילתי לא דרמתי מידיי.. עכשיו, לאותו ילד בספור יש אח..והוא יהיה האח...וישלים את הסיפור מנקודת המבט שלו.. ועודדי אותו בשאלות נינוחות "סתמיות לכאורה" בסגנון של ירידה לפרטים כשאלות מנחות. ובנוסף, מפעם לפעם לפתוח בשאלה עם המילים..."מה דעתך ש..."כאילו לקבל את מה דעתו על אחיו, למה הוא לדעתו עשה כך וכך.... ואז תחתכי ושאלי אותו אם הוא היה יכול לספר לך סיפור דומה..ואיזה דוגמאות אולי הוא יכול להמציא דומות ...אם זורם איתך שאלי ישירות אם אולי הוא חווה משו דומה בעבר... ניתן לחלק לשני חלקים..לעצור בקטע שלאחר שמיעת דעתו..ואז להטיל עליו לפגישה הבאה להכין סיפור אישי...על עמוד שלם...ולא לומר דבר נוסף אפילו אם ישאל שני את הנושא. ובפגישה הבאה להמשיך עם הסצנה. עוד מהלך אפשרי להציע לו לשחק משחק של דמויות..ואז בקשי ממנו לשחק את הבולי בכיתה, ואת משחקת אותו..ודרכו לאחר מכן בהפוך תפקידים. אני מניח שהמחסום יתמוסס. עדיין הילד שבו לטעמי ישחק את המשחק כל הדרך.. בהצלחה

אוריק3

New member
בנוסף..

לא בהכרח שעניין הגרון עשוי להיות קשור לבכי. יתכן מאוד שזאת חסימה מנטלית של הרמת מסך.. בנוסף הייתי יושב איתו בנחת בחוף הים קצת מרוחקים כאשר את לצידו ולא מולו. האין סוף והמרחב עשויים לאפשר לו לעבור שלב של בהייה (טראנס) ואז אולי יתמוסס המחסום בשל החלשות המיקוד ההתגוננתי הקיים אצלו, בעקבות הטראומה דנן...

shosh arie

New member
משחק

הייתי: א. מוצאת מקום נוח לאימון - כמו פארק ליד הבית או סתם ספסל בגינה השכונתית, מקום שהילד ירגיש נוח (אפשר לשאול אותו כמובן...) ב. הייתי משחקת איתו. אני משחקת איתם בקלפי הערכים שלי (סליחה על הפרסום...), ילדים מאד מאד אוהבים אותם, ובעיקר זה מאפשר להם מרחב מהנה לדיאלוג בכל נושא. שבת טובה לכם,

כי19

New member
שלום לכם. אני במצב דומה,הייתי מפנה אותו

לעיבוד רגשי כלשהו,דבר שבד"כ עושה זאת פסיכולוג,או מטפל שמטפל בסוג תרפיה כזה או אחר. כלומר אם הוא כ"כ רגיש וטעון,אז הוא צריך התיחסות רגשית,ולאו דווקא התמקדות במטרות העתיד.

למעלה