אימון ילדים

• פותח הנושא gil90
  • פורסם בתאריך

gil90

New member
אימון ילדים

שלום אני מאמנת צעירה, שמאמנת בעיקר את הגיל הצעיר.. הייתי רוצה כל מיני רעיונות לאימונים אני עובדת כיום בחדר ג'ודו ויש לי מעט ציוד של ג'ימבורי. תודה

הצעות

השאלה היא מה זה גיל צעיר. אבל בעיקרון, אני מציעה לך לעשות הרבה משחקים - לחיזוק השרירים והכנה גופנית להתעמלות. הרבה משחקים של ריצה ועצירה (בלימת כוח) כמו למשל לרוץ, ולשריקה/ עצירת המוסיקה לעשות פסל, משחקים חברתיים כמו תופסות וכו'. תשתמשי הרבה בדימיון מודרך כדי להגיע למטרות שלך, כמו למשל: בואו נקפוץ כולנו כמו צפרדעים, נדהר כמו סוסים, נזחל כמו נחשים ועוד. תעשי הרבה זחילות, בכל הצורות, זה מאוד מחזק את חגורת הכתפיים. את יכולה לארגן מסלול של פעילות כלשהי, הכולל מס' תחנות או מכשולים שצריך לעבור והילדים צריכים לעבור במסלול על-פי ההנחיות שלך, או על-פי בחירתם. את יכולה להשתמש הרבה במוסיקה, גם לצורך ריקודים עם תרגילים/ תרגילי חימום או לצורך פעילות מובנית, יש דיסקים עם הפעלות לגיל הרך ממש יפים. אם יש לך ציוד קטן- תוכלי להיעזר גם בחישוקים, דלגיות, כדורי גומי/ספוג זה נהדר. בגיל 4-5 אפשר כבר להתחיל ללמד מיומנויות בסיס- גלגולים, עמידות ידיים ועוד. איזה ציוד גי'מבורי יש לך?

gil90

New member
..

יש כמה משולשים, דיוטות אבל לא מעץ, יש כמו קורה קטנה מספוג, יש שתי סולמות.. והגילאים הם עד כיתה ה' והכי קטנים גילאי 4-5 אלה כמה קבוצות נפרדות. הבעיה שלי שאפילו הגדולים אינם מוכנים להתחיל תרגילי התעמלות אז רציתי לשאול איזה תרגילים אפשר לעשות ליותר גדולים לפיתוח השרירים ואיך להתחיל לעבוד איתם על ההתחלה של ההתעמלות

תתחילי התעמלות

כל מה שאמרתי לך קודם מתאים לגילאי 3-4. אין כזה דבר ילד בכיתה ב'-ה' שלא מוכן להתחיל תרגילי התעמלות. (אלא אם כן יש מחלה קשה). תתחילי לאט ובשלבים. את יכולה ללמד גלגולים בעזרת המשולש (מלמעלה למטה), עמידות ידיים בעזרת הסולמות, אפשר גלגלונים בעזרת הדיוטות, תתחילי התקדמויות על קורה והחזקות גוף, תרגילי קואורדינציה וכמובן כושר. דיוטות של גי'מבורי זה נהדר, אפשר לעשות עם זה המון המון דברים, כושר, גמישות, קפיצות, לימוד אלמנטים ועוד. לגבי תרגילי כושר, את יכולה לתת להם למשל תופסת, ומי שנתפס יושב בישיבת זווית עד שמצילים אותו (בקפיצה מעליו למשל), את יכולה ניתורים פלייאומטרים על הדיוטות ארגז, טיפוס על סולם, הרמות רגליים, כפיפות בטן, שמיכה קדמית, תופסת סרטנים וכד'. בהצלחה.

למעלה