אימון לאחר ניתוח מעקפים

Rיקש

New member
אימון לאחר ניתוח מעקפים

מישהו כאן מכיר אתר שיכול לספק חומר לגבי איך להתאמן אחרי ניתוח מעקפים? או שאולי לכם יש הערות? (בן 57 / 170 ס"מ / 105 ק"ג.) תודה! Rיקש.

ניתוח מעקפים

חסר לי פרטים כגון - כמה מעקפים (בניתוח אחד מותר עד 5 מעקפים), כמה זמן עבר מאז הניתוח, האם הוא ביצע ארגומטריה, מהו הדופק המכסימלי שלו (ע"פ א.ק.ג), האם יש לו כאבים בזמן ריצה, האם הוא התאמן קודם בחדר כושר והאם הוא קיבל אישור להתאמן בחדש כושר או בשיקום ? כללי: אם יש אישור, אז מותר להתאמן. חשוב לבצע מבחן ארגומטריה כדי לדעת באיזה דופק מתחילות הבעיות בקצב הלב, דופק זה יהיה הדופק המכסימלי של המתאמן. לגבי האימון נמליץ על אימון כמו למתאמן מתחיל, כלומר עבודה אירובית (ריצה, הליכה וכו´ בהתאם ליכולת של המתאמן) של 50% מהדופק המרבי (הנמדד). משקולות נעבוד על סבולת, סטים של 15-20 חזרות, סט אחד לכל קבוצת שרירים גדולה בלבד. עבודה של פעמים בשבוע בחדר הכושר או בשיקום. מקווה שעזרתי, חזור אלי אם יש לך שאלות נוספות.

Rיקש

New member
פרטים

הוא היה צריך 5 מעקפים אבל עשו רק 4 (לא ניתן היה לעשות את החמישי) מה זה ארגומטריה? את מי אני צריך לשאול לגבי הדופק המקסמילי? (אני זוכר שאמרו לי שבאקו לב מריצים את הלב, זה קשור?) הוא לא התאמן מעולם החדר כושר, אבל עבד כל חייו בעבודה פיזית קשה (בניין...) הניתוח היה ביום שני הזה, הוא כבר התאושש יפה ומסוגל ללכת (אמרו לנו שהלב שלו פועל ב35% ) האימון שאני רוצה בשבילו הוא לא בחדר כושר אלא בבית. מה שאפשרי. תודה! Rיקש.

עוד

ארגומטריה זה בדיקת א.ק.ג במאמץ - בדיקת הפעילות החשמלית של הלב בזמן מאמץ כדי לאבחן בעיות בלב כאשר אנו מתאמצים (עליה בתפוקת הלב וכו´). אקו לב - עובד על עקרון של גלי קול והמטרה לבדוק את החדרים, כיוון זרימת הדם, גודל הלב וכו´. קיים גם אקו לב במאמץ. אין מושג כזה הרצת לב באקו, כנראה לא הבנת נכון. בד"כ אחרי מעקפים מבצעים א.ק.ג ולא אקו, אבל כל מטופל לגופו. שאומרים שהלב פועל ב-35% הכוונה שהלב מנצל רק 35% מהיכולת שלו (הדבר ישתפר עם הזמן). כרגע עליו לנוח ולא לבצע שום פעילות למרות שהוא מרגיש בסדר. עליך להתייעץ עם הרופא המטפל בנוגע לשיקום, עדכן אותי ונראה איך ממשיכים. רמי

למעלה