אימון למנהלים

אימון למנהלים

מאמר מעולה שנותן נקודת מבט מעניינת על האמיתה שעלתה כאן לדיון "האם מאמן למנהלים צריך רקע בניהול או לא?" למאמר בדי מארקר

היי אבי ../images/Emo13.gif

תודה על ההפניה. אני מכירה טוב את שמוליק מרחב (מכירה ומעריכה מאד). שני דברים חשוב שנדע: 1. הוא לא מוכן בשום פנים ואופן לקרוא לעצמו מאמן. מקפיד על כך מאד 2. הוא יועץ ארגוני, גם בהכשרתו, לא רק בפועלו.... עכשו, חזור למאמר ותקרא אותו שוב. אני חושבת שאף אחד לא היה לוקח את שמוליק מרחב ליעוץ בחברה שלו ללא הרקע בהבנה ארגונית ניהולית. אחרי שנכנס לעבודה בארגון - הוא קורא למנהלים לנצל את העובדה שאינו מומחה תחומי ספציפי (היינו בא מתוך הסקטור, הענף, התעשיה ) ולהנות מהיתרון שלה. בכל זאת, חוסר ידע מוחלט בהוויה ניהולית או ארגונית - לא תתן כרטיס כניסה, גם לשמוליק עצמו. יום נפלא ותודה שוב ענת

היי ענת

אני מכיר ומוקיר את דעתך בעיניין כמי שסבורה שמאמן למנהלים דרוש וראוי שיהיה לו רקע ניהולי. יחד עם זה מה שאני מציע כאן זה לקחת דעות ורעיונות בערבון מוגבל להטיל ספק בכל דבר. כאשר מקבלים רעיון כאמת גמורה אין לאן להתפתח אם הטלת ספק באמת משאירה את הראש פתוח והאוזניים קשובות. אינני יודע מה הביא את שמואל לכתוב את המאמר אני כן יודע מה אני ראיתי בו. ראיתי במאמר הסבר מופלא מעניין ומרתק על האופן שיש להתייחס לקיבעונות ולדעות שאין מקום לערער עליהם הרגיל. בקורטוב של הטלת ספק, בראש פתוח גם כשלא ברור לאן הוא יוביל, להתייחס לשאלות או דעות של להדיוטות שאין להם מושג מהתכנים כיוון שאולי באחד מתוך 100 תמצא שם את התשובה המיוחלת. אני מציע לכל אחד שקורא את דברי אלה לא לקחת אותם כאמת מוחלטת הטילו ספק בריא גם בהם. נסו את הדברים בעצמכם, אם תסתכלו בסוף המאמר שמואל מציע את אותו הדבר נסו העצמכם.

isaacm

New member
מעניין מאד, תודה.

בסה"כ נראה לי שהדיון כאן כבר הציג גישות דומות וגישות מנוגדות. הגישה המוצגת מאפשרת גם למאמנים וגם למאומנים מרחב גדול יותר של בחירה. הגישה הדורשת מיומנויות בתחום האימון, מצמצמת בהרבה את מרחב הבחירה, הן למאמנים והן למאומנים. באופן אישי אני נוטה להסכים עם הגישה המוצגת במאמר.

למעלה