אימון לנער בתחילת גיל ההתבגרות

behappy

New member
אימון לנער בתחילת גיל ההתבגרות

היי לכולם, אני בתחום האימון האישי מעט יחסית- כחצי שנה, ועומדת להתחיל לאמן נער בן 14 שעיקר הבעיות שלו אינן של כושר אלא של דימוי גוף, בטחון עצמי, קשיים חברתיים. אשמח לקרוא על כל רעיון אפשרי לאימון, זה עומד להיות עניין די מאתגר מבחינתי (רגילה לאמן נשים, ברובן מבוגרות, ופתאום זה..). יש לי אחלה נסיון עם חבר'ה בגילאים האלה בתור מדריכת חד"כ אבל זה ממש לא אותו דבר. בקיצור, כל עצה וכל רעיון יתקבלו בברכה
שיר

bodysculpt

New member
אימון אישי....דעתי האישית...

אקדים ואומר שתשובתי מבוססת על נסיון שלי עם נערים בגיל הזה. כמובן שיש עוד שיטות עבודה, ובסופו של דבר מוטב יהיה לרדת ככל האפשר לעומקן של הבעיות ולמצוא את מקורן. כך יהיה קל יותר להתאים תכנית עבודה לנער. בתחילה הייתי מגדיר מסגרת + מטרות. נראה לי משהו בכיוון של מיומנויות בסיסיות - ניתור, זריקה/תפיסה, הרמה ונשיאה וכיו"ב, ומשלב את הגורמים הללו באימונים השונים. לא ממליץ על אימון "סטנטרטי", היינו - 2 תרגילי גב, 3 תרגילי רגליים וכו', אלא עבודה יותר בדגש על תנועות מגוונות ועל היכולת לשלוט בגוף. חשוב למצוא ולאתר נקודות תורפה. אם תדעי איפה החולשה שלו ותחזקי אותה - יהיה לכך אפקט חיובי על נושא הביטחון והדימוי העצמי. תני עוד קצת פרטים, ואוכל להיות קצת יותר ספציפי.... בהצלחה

oridoron77

New member
מוסיף

נסי לברר איתו במה הוא הכי היה רוצה להיות טוב מבחינת יכולת, או במה הוא מרגיש פחות חזק (האפשרות הראשונה יותר עדיפה), ותנסי בהתאם לחזק את הרכיבים שקשורים לכך. וכמובן נצלי את הזמן בין הסטים לתת לו לדבר כמה שיותר. את תתפלאי כמה נושאים יעלו אחרי שהוא יתחיל להרגיש נוח איתך, מה שיעזור לך בהמשך בקבלת ההחלטות לגביו. בהצלחה אורי

אקח אותך למקום אחר

אם את נכנסת לתוך העולם הזה שך ה"חינוך המיוחד", חשוב שתשתמשי בטרמינולוגיה הנכונה: במקום להגיד "הבעיות שלו" תגידי "קשיים שלו", במקום "קשיים חברתיים" תגידי "כישורים חברתיים", המקום אליו חשוב שיגיע ושיהיה משמעותי הוא קודם כל חיזוק שרירי ה"בטחון העצמי", שרירי ה"קשרים החברתיים", שרירי "דימוי גוף", אלו הם שרירים שאם לא תתחילי לבנות ולהתקדם משם, קשה יהיה לך ללכת בכיוון ההפוך..., אימון של נערים עם קשיים בגיל הזה הוא אימון מורכב, ה"כימיה" שתיווצר בינכם תהיה מאוד משמעותית להתקדמות ולהצלחה שלו, הדוגמא האישית שתתני לו +חווית ההצלחה שהוא יחווה תוך כדי אימון, זה יהיה הבסיס ממנו יוכל להתחיל את הצמיחה האישית. במשימה שלפניך הכושר הוא רק כלי ולא מטרה, תחושת הערך, שיפור במצב הרוח, אלו הם הכלים שבסופו של תהליך יביאו אותו להגדרות המטרה שכרגע לא ברורה לו כל כך..., תהיי סבלנית ותזכרי שאין חשיבות לכמות הזמן אלא לאיכות שלו, אימון יכול להיות קצר ומשמעותי, אל תנסי להשיג תוצאות מה שיותר מהר, תבני לו את האימון כך שבסיס הצמיחה שלו יהיה רחב ככל האפשר, למדי אותו להנות מפעילות גופנית, לשחק, לצחוק, סיימי כל אימון בחגיגה קטנה.

behappy

New member
היי רונן,

מתחברת מאוד למה שכתבת ומסכימה עם העובדה שפה הכושר הוא רק כלי ולא מטרה. היום האימון הראשון איתו, אהיה חכמה יותר אחריו. בכל מקרה, אם יש לך רעיונות לסיומי אימונים כמו שהצעת, אשמח לקרוא. תודה רבה לך, ל- bodysculpt ולאורי. עזרתם מאוד.

תמשיכי לעדכן

במידה ואת צריכה עזרה - רק תגידי, אפשר גם במסר הפרטי אם לא נוח "להטריד" את הפורום...
בעיני, יש לך הזדמנות לא שגרתית לסוג התנסות שונה ומאוד מאתגר -

למעלה