אימון לנפרד לשני בני זוג

1112221

New member
אימון לנפרד לשני בני זוג

האם הייתם מקבלים לאימון שני בני זוג כל אחד לאימון בנושא שונה במקביל?

bridges

New member
סכנה לניגוד אינטרסים

אני עכשיו בתחילת ההתמחות שלי באימון ובדיוק דנו בנושא אתיקה באימון (כמו כן אתיקה זה נושא המעניין אותי ואני גם חבר בקבוצת האתיקה של לשכת המאמנים). בו נאמר שנושא האימון של שניהם לא קשור בכלל לזוגיות בין בני הזוג. השאלה היא: האם לא יכול לעלות נושא בזמן האימון שקשור בזוגיות ועלול להכניס אותך למצב שהאימון של אחד מבני הזוג יפגע בשל ניגוד אינטרסים? לפי דעתי, באימון, תמיד יעלה נושא שקשור במערכת היחסים עם בן/בת הזוג (לכל שינוי שאנחנו עושים יש השפעה על מערכות היחסים) ואז יש סכנה או לניגוד אינטרסים או שאחד מבני הזוג לא יקבל את השירות הכי טוב. אז אני אישית הייתי מעביר את אחד מבני הזוג למאמן אחר או מבצע את האימונים אחד אחרי השני (אולי אפילו עם תקופת צינון ביניהם).

tlingit

New member
ברוך הבא bridges ../images/Emo140.gif

יופי שאתה מצטרף אלינו לפורום
מרתק לקבל עוד ידע, לראות עוד נקודות מבט ולשמוע מחשבות נוספות
אני מזמינה אותך להציג קצת את עצמך, אם אתה רוצה
לקרא בדפי הפורום הקודמים, להכיר קצת את הכותבים ואת נושאי הדיונים, ולעיין בכללי הפורום, במאמרים
ובקישורים
שלנו באיחולים לדיונים מרתקים ופורים

coachinyou

New member
אימון לבני זוג

אימון לבני זוג בו זמנית אפשרי במידה והמאמן בעל ניסיון מספיק להפרדה בין השניים. הנושא של שיפור בזוגיות תמיד ייערך עם שני בני הזוג ולא רק עם צד אחד כי זה לא יצליח, מצד שני, לפעמים (ויש לי זוג כזה) אחד מבני הזוג מתחיל אימון ולאחר זמן בן הזוג השני שרואה את התוצאות החיוביות והשיפור, מבקש להיכנס לתהליך אימון ללא קשר לתהליך של האחר. ואז התוצאות טובות וחיוביות לשניהם.

IrisPeleg

New member
מסכימה עם קודמי

פסיכולוג לא יקבל שני אחים לטיפול, כדי לא ליצור ניגודי אינטרסים. במקרה שלנו אנחנו לא פסיכולוגים ולא אמורים לייעץ אלא רק לשאול שאלות מכוונות.אבל, אין ספק שאנחנו מביעים דעה בצורה זו או אחרת. יתכן שדוקא בן הזוג אחד יפריע לשני בגיבוש דרכו החדשה ובלקיחת צעדים אקטיביים. ואז מה....

shosh arie

New member
אימון נפרד לשני בני זוג

באימון רגיל - גם אני נוהגת כמו קודמי. באימון להפרעת קשב של ילד/נער- בהחלט מאמנת את זוג ההורים. כאן חשוב מאד לאמן את שני ההורים.

לי יצא לאמן בני זוג באופן נפרד,

וזה דווקא היה בסדר גמור. אני חושבת שזה תלוי מי בני הזוג, וזה לא מתאים בכל מקרה. במקרה שלהם, זה היה מעולה עבור כל אחד מהם.

tlingit

New member
../images/Emo89.gif../images/Emo90.gif

אני מצרפת קישורים לשני דיונים שהתקיימו בנושא בעבר

לא הייתי מקבלת

בלי קשר לאישיות שלהם לנושאי האימון או לכל משתנה אחר. זה נכון שאנחנו לא פסיכולוגים או יועצים והאתיקה שלהם לא מחייבת אותנו אבל מי אמר שאין בה הגיון ? ואם שם נוהגים משנה זהירות למה יש לנו פטור ממשנה כזו ? ומי אמר שהתפקיד שלנו הוא "רק" שאלת שאלות ?? אנחנו כאן, במגרש, להיות לצידם של מתאמנים, בצמתים מאד מאד חשובים בחייהם. לכן - אנחנו חייבים בסייגים ובאתיקה - ואם הם לא כתובים ומעוגנים עדיין הם חייבים להיות חקוקים בתוכנו, פנימה. אחד הדברים שיהפכו אותנו לעיסוק פרופסיונאלי מכובד הוא, בין השאר כמובן, מסגרות וסייגים. בשלב הזה, כשאין אתיקה מעוגנת בחוק או בחוקים פנימיים ואין מוסדות הסכמה המעניקים הסמכה מקצועית או במקרה הצורך - גם שוללים אותה אנחנו חייבים להיות זהירים, מוקפדים - אפילו שבעתיים. הרצינות שבה נתייחס לעיסוק שלנו, בהיעדר מסגרת חוקית או אתית יצבע את הרצינות שבה ייתפס העיסוק הזה גם בעתיד הרחוק. לכן... דווקא במקרים כאלה, אני מקפידה שבעתיים. לא עושה מה שבא לי. לא עורכת נסיונות וניסויים. לא נכנסת למקומות שבהם אין לי בטחון ולא מאמנת בני זוג בנפרד על שני נושאים שונים. לא בגלל ניגודי אינטרסים (שיכולים להיווצר או יכולים גם שלא) אלא מפני שלכל אחד מגיע המרחב הפוטנציאלי המלא של התייחסות שלי , של קבלת תמונה ממנו, כפי שהוא מביא אותה (ולא מפרטים שלמדתי מבן הזוג) של נגיעה בכל הנושאים שיחפוץ לדבר עליהם וכו'. היו מקרים בהם אימנתי אדם ובן/בת הזוג התעניינו גם הם באימון. זה טבעי ונפלא ובשמחה ואהבה הפניתי אותם למאמנים אחרים. אין סיבה וצורך שאאמן את שני בני הזוג כשני קליינטים נפרדים. רק טוב ענת

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
כל מקרה לגופו

אני עובדת עם זוג - כל אחד בנפרד. בתחילה חששתי מניגוד אינטרסים או מלהיות איזה שגריר בינהם, אבל במקרה של הזוג הזה, כל אחד עובד על מטרות משלו והאימון לא נוגע בזוגיות כלל. העבודה היא כמו עם כל שני אנשים אחרים. בהחלט יש מצבים שזה לא יתאים ולפחות ידרוש חשיבה והגדרות ברורות. אם המטרה היא כן הזוגיות נראה לי נכון יותר לעבוד עם שניהם יחד.

zigdona

New member
אימון בנפרד לשני בני זוג הכיצד ?

שלום רב, פעם ראשונה שלי כאן ולכן אציג עצמי בקצרה, שמי אבי זיגדון, הנני דוקטורנט בניהול וחוקר את תחום ההעדפות הסובייקטיביות של צרכנים ביחסי הגומלין (בין הצרכן לנותן השירות). הנני מאמן עסקי ואישי ויועץ אסטרטגי לארגונים (בעיקר ארגוני בריאות - המרובים בכשלי שוק), בתחום זה של יחסי גומלין. ועכשיו לעינייננו, אין כל מניעה בקבלת שני בני זוג לאימון אצל אותו מאמן. מאמן אינו פסיכולוג ואין זה מתפקידו לחקור ולנבור בעבר בני הזוג ואסור לו לנתח את התהליך הזוגי מההיבט של פסיכולוג (ז"א לתת לקשיים זוגיים להוביל את האימון). נושאים שעולים בהקשר הזוגי במהלך האימון, מאפשרים למאמן ליצור "מפת" ערכים ומטרות משותפות וע"י כך ל"חבר" ולחזק את הקשר הזוגי תוך כדי האימון ועל ידי כך, לגרום לשני בני הזוג לתמוך האחד בשני בתהליך האימון (דרך המטרות המשותפות שהם מציבים באימון) ללא "התעסקות" באופן ישיר בקשר הזוגי. כל מערכת זוגית או יחסי גומלין בינאישיים מושפעים ממרכיבים רבים: תקשורת מילולית, תקשורת בלתי מילולית ("שפת הגוף") ו"מצב הרוח" וכלה בסביבה החברתית בה מתקיימים קשרים אלה. ולכן, על כל מאמן המעוניין לאמן שני בני זוג, לבחון היטב את המרכיבים המשפיעים על התקשורת בין בני הזוג והאם הם יכולים להשפיע על היחסים בין המאמן למאומן. מספר מרכיבים שיש לשים לב אליהם לפני תחילת האימון: האם הפגישה הראשונה והפנייה הייתה משותפת (במידה וכן הייתי מתחיל באימון משותף, הזוג מצפה לאימון מסוג זה ויש חשיבות רבה לשיתוף בפנייה לאימון). האם יש "פונה ראשון" (מעיד על דומיננטיות אחד מבני הזוג). מה הגדרות/ מטרות הפנייה לאימון - אימון למטרות אימון זוגי מחייבות שיתוף בן/בת הזוג באימון. והמלצה: כחלק מאימון זוגי (לאחר מפגש 7 - 8 ) הייתי ממליץ להכניס "סדנת מגע" שתועבר ע"י מומחה לעיסוי - משפר תוצאות. בהצלחה, אבי זיגדון

tlingit

New member
ברוך הבא zigdona ../images/Emo140.gif

יופי שאתה מצטרף אלינו לפורום
מרתק לשמוע עוד תובנות ומחשבות בנושא
כבר הצגת את עצמך, ונעים להכיר
אני מזמינה אותך לקרא בדפי הפורום הקודמים, להכיר מעט את הכותבים ואת נושאי הדיונים, ולעיין בכללי הפורום, במאמרים
ובקישורים
שלנו באיחולים לדיונים מרתקים ופורים

שנים ביחד וכל אחד לחוד

נסיוני באימון בני זוג דומה לנסיונה של עמיתתי ענבל חמו. אימנתי שני בני זוג שמנהלים עסק משותף. אחד מבני הזוג החל את האימון לפני השני.בעקבות המפנה שחל בבן הזוג,החליט השני לקחת על עצמו את חוית האימון ולצאת למסע יחד איתי. מטרות האימון היו שונות ועל כן הגבולות היו ברורים ולא עלתה בעיה אתית. עלי להדגיש שכשאחד מהם הודיע לי כי בן הזוג גם הוא חפץ באימון ,הוא עשה זאת לאחר שהם בינם לבין עצמם הבהירו מהם התחומים בהם יתאמנו.,ו היה מוסכם עליהם שהם ילכו לאותו מאמן. לסיכום אומר שניתן לדעתי לקבל שני בני זוג לאימון בנושאים שונים ובלבד שהמאמן בודק עם שני הצדדים מהי עמדת כל אחד מהצדדים בנושא וערכת תאום ציפיות הולם. דורית קיי מאמנת אישית ומאמנת מנהלים www.doritcoaching.com

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
אימון מערכות יחסים

רק להוסיף על הדיון כאן - יש תחום חדש באימון שנקרא אימון מערכות יחסים ובו לומדים כיצד לעבוד עם זוג (או קבוצה). כיצד להתחייס למערכת היחסים כיישות, מה רוצה מערכת היחסים, כיצד אפשר להוציא ממנה את הצדדים החיוביים, איזה סימנים מראים שאולי היא צריכה להתפרק בצורה מכובדת. אני התחלתי את מסלול הלימוד הזה ומצאתי אותו מרתק ומפרה.

מאיהכהן

New member
דורית אני חוזרת עליך

מההודעה ששלחת לי בפרטי כי ישנה בעיה במערכת ואני לא מצליחה לשלוח לך הודעה פרטית...הי דורית לפני כשבוע נחרב עולמי כשחבר שלי מזה שנה החליט שהוא רוצה להתנסות בעוד קשרים..והיה לנו קשר מעולה..אני עודני בשוק וממש רוצה להמשיך הלאה אבל קשה לי.. אשמח אולי לדעת אילו טעויות אני עושה במערכות יחסים..או שאולי אני בכלל לא אשמה...אני מרגישה שכל קשר שיהיה לי עכשיו אפחד שהבחור ינטוש ואני מפחדת להרוס את הקשר בפחדים שלי... חוצמזה שאשמח לדבר עם מישהו אובייקטיבי.. למי לפנות? תודה על היחס מאיה

בניית מערכת יחסים

מאיה יקרה, ראשית מדברייך עולה צער עמוק על מערכת היחסים שהסתיימה בינך לבין החבר.אני מתרשמת מדברייך שאת מוצאת את עצמך במערכות יחסים שמסתיימות לך לפתע פתאום. אני מציעה לך לבדוק אם עצמך את ההתנהלות שלך בכל מערכות היחסים שהיו לך עד עכשיו. האם יש משהו משותף בכל מערכות היחסים הללו, אם כן מה לדעתך עליך לשנות. היות ואינני מכירה את הפרטים ואותך לעומק יהיה זה בלתי אחראי מצידי לתת לך כיוון או להציע דרך כלשהיא לפעולה. בהצלחה, דורית מאמנת אישית ומאמנת מנהלים www.doritcoaching.com

1112221

New member
תודה../images/Emo201.gif

תודה לכל התגובות העשרתם אותי מנסיונכם שסייע לקבלת החלטה כי בשלב זה יתאמן מתאמן אחד שפנה אליי בעצמו ללא בת זוגתו, ובמידה ובת הזוג תבקש אימון מקביל אמליץ לה על חברותיי או תבחר לבדה.המון תודה על השיתוף והסיוע אירית

למעלה