אימון לעומת ייעוץ מנהלים

Roniwritenow

New member
אימון לעומת ייעוץ מנהלים

שלום אשמח לדעת האם כיום ניתן להגדיר הבדלים עקרוניים בין יעוץ אישי למנהלים לבין אימון. ברור לי שאימון הוא תהליך מאד מוגדר עם קווים מנחים וחשיבה תוצאתית וכו', אבל נראה לי שייתכן מאד שהרבה יועצים משתמשים בהרבה כלים של אימון ובאותה תפיסה, פשוט בלי לקרוא לזה אימון. כמו כן אשמח לדעת אם קיים חומר כתוב בנושא תודה!!

tlingit

New member
../images/Emo101.gif תשובות ראשוניות אפשריות

עד שחברי הפורום יענו אני יכולה להציע לך לעיין במאמר הזה הנוגע גם בתחום עליו שאלת. אולי הדברים יתנו התחלה של תשובה

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
ההבדל טמון במי שעושה ולא בכותרת

בנוסף להערות הנכונות שיש במאמר שהפנתה אליו tlingit, רציתי להוסיף שבעיני אין הבדל מהותי בין אימון לאנשים פרטיים ובין אימון עסקי, יש אולי הבדלים של סגנון, איך מתחילים, איזה מטרות בוחרים. השאלה מה עושה כל יועץ/מאמן. ייעוץ שונה מאימון, וייתכן שהיועץ מייעץ ויתכן שהוא מאמן. באימון לא מתמקדים ביידע כיצד לעשות דברים, או בעיצות (למרות שגם אילו יכולות להגיע לפעמים, הן לא המוקד), אלא בחיבור למטרות האישיות (שיכולות להשתקף מהעסק או לא), ובדרכים שאפשר להגיע אליהן ולהתגבר על מכשולים. ייתכן וחסר ידע בדרך שאותו יספק במקרה המאמן, או המאומן יצטרך להשלים אותו ממקום אחר, אבל זה לא העיקר.

tlingit

New member
../images/Emo101.gif הי ../images/Emo13.gif

תוכלי למצא מספר תשובות שנתנו חברי הפורום לשאלה זו בדיונים שהתקיימו ורוכזו במאמר הזה. מקווה שיש בהן מענה לשאלתך. מאמנת דורית נתנה בתשובה כאן בעמוד מושג על טווח המחירים.

Roniwritenow

New member
ייעוץ אישי להבדיל מייעוץ עסקי

תודה על העזרה!!! הייתי רוצה לחדד שלא התכוונתי להשוות בין ייעוץ עסקי ואימון אלא ייעוץ אישי שניתן למנהל, לדוג' מיועץ ארגוני, שמסייע לו להתמודד עם נושאים כמו לחץ בעבודה, התמודדות עם כפיפים וכו'. במה הוא יהיה שונה ממאמן אישי שעובד עם אותו מנהל על הפחתת לחץ בעבודה לדוג'? ושוב - אולי אין הבדל כל כך ברור?

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
אימון הוא לא ייעוץ

ובזה מתמצה ההבדל = באופן כללי, יועץ ייטה לתת יותר עצות ומאמן יעבוד עם האדם על מציאת התשובות שלו למצב. (וכמובן שזו הכללה ואפשר למצוא גם דברים אחרים).

יעוץ לעומת אימון

הבדל אחד הוא בדגש של "מי המומחה?", ביעוץ היועץ הוא המומחה ולכן עליו האחריות לתת את התשובות לשאלה "מה נכון לעשות?" באימון המתאמן הוא המומחה בתחומו או בחייו ולכן הוא האחראי למצא את התשובות הנכונות. אם כך מה תפקידו של המאמן? תפקידו "לעורר" את המתאמן לראות תשובות שלא היה רואה במסגרת מערכת האמונות דרכה הוא חי, זאת הוא עושה בעזרת הקשבה ושאלות. אנלוגיה שאני משתמש בה לעיתים היא אנלוגיית הרכב אם אדם שואל יועץ מה עלי לעשות על מנת לנסוע מהר יותר ובצורה אפקטיבית יותר, היועץ, נניח נהג מרוצים לשעבר, היה מלמד אותו כיצד לתפעל את הגיר דוושת המצמד והגז על מנת להאיץ את הרכב ביעילות גדולה יותר. מאמן, דרך הקשבה ושאלות, היה מביא את אותו אדם לראות אפשרויות שלא חשב עליהן קודם כמו להחליף מנוע למנוע בעל נפח גדול יותר, ואולי אפילו היה מזהה את הסיבה לרצון לנסוע מהר וחושב על פתרון שאינו קשור לתפעול שונה של הרכב יעוץ ובכלל זה כל סוגי הטרינינג אינם תחליף לאימון וההפך, במקרים מסויימים הם משלימים אחד את השני, למשל בעקבות אימון אפשר להגיע למסקנה שדרוש יעוץ בתחום מקצועי מסויים. מקווה שעזרתי

למעלה