אימון עם/לאחר פציעה

אימון עם/לאחר פציעה

בס"ד
שלום.
בחודשיים האחרונים אני סוכל מכאבים בכתף שמאל, בעיקר תוך כדי ולאחר בנצ' פרס (בירידה ולא בדחיקה).
קבעתי תור למומחה שאבחן בעיה במפרק acj. לטענתו, פציעה נפוצה שמקורה בשחיקה אצל מרימי משקולות.
המליץ לי לקבל זריקת PRP שהוכחה לטענתו כיעילה וחלופה לניתוח (הטריית המפרק?), שלדעתו אצטרך תוך שנתיים-שלוש.

שאלות:
1. האם מישהו לקח/שמע על הזריקה והאם היא מומלצת?
2. למישהו היתה בעיה דומה? דרכי התמודדות?
3. עד כה התאמנתי בFBW בטווחים של 5-8 חזרות לסט, לשם הגדלת מסה. לטענתו ניתן להמשיך להתאמן אך לעבוד במשקלים קטנים ולא בעומס גבוה. האם יש למישהו המלצה לתוכנית אימונים מתאימה?

אני בן 31, מתאמן כבר כמה שנים ברציפות בחדר כושר...

תודה,
ליאור

giligenisland

New member
פציעת כתף

כאבים בכתף בעיקר בבנץ פרס הם תלונה יחסית נפוצה.
לדעתי, הדבר הראשון שאתה צריך לעשות זה לבדוק את הטכניקה של הלחיצה שלך עם מאמן טוב. הרבה פעמים קורה שמנח הכתף או הטורקס לקוי ובכל פעם שאתה לוחץ אתה גורם לצביטה או לחיכוך של גידי הכתף.
לגבי מה שהרופא אמר- אני יכול לומר לך שראיתי מספר מתאמנים לאחר זריקה שעדיין חוו כאבים..כי שורש הבעיה לא נפתר. אם תעבוד הצורה ביומכנית לא נכונה- שוב תגרום נזק למקום. והאמירה ש:"עוד שנתיים שלוש ממילא תצטרך ניתוח" מאוד מעצבנת אותי (בלשון המעטה). במידה והטכניקה שלך טובה ועדיין יש כאב פנה לפיזיותרפיסט ספורט.
לסיכום -בדוק את הטכניקה שלך בלחיצה, אל תתאמן בכל מקרה עם כאב, תשקול אולי להחליף בינתיים את הבנץ' עם מוט לדאמבלס או/ו לעבוד עם מעט שיפוע שלילי כדי ליצור פחות עומס על הכתף. פניה לפיזיותרפיה במידת הצורך,לא הייתי ממהר לעשות זריקה...
חג שמח!
גלעד, פיזיותרפיסט.

למעלה