אימון שק בכפפות איגרוף

דרור1977

New member
אימון שק בכפפות איגרוף

האם כפפות איגרוף מספיקות בשביל להגן על פרקי הידיים בעבודת שק? והם זה הורס את הכפפות?

ETZ301

New member
מעדיף לעבוד על שק עם כפפה יעודית.

גם מרגישים את המכה יותר טוב,וגם לא הורס את הכפפות....

ETZ301

New member
הריפוד על כפפת שק יותר קשיח ופחות נפוח.

ומורגש יותר "איך" ובאיזו זווית האגרוף נחת על השק. לזווית הזאת ולאיך הזה, יש חשיבות עצומה, גם לבריאות המפרק לטווח הארוך (ולפעמים לטווח המיידי), וגם לחוזק המכה.

RoyceGracie

New member
מסכים ומוסיף

שבכפפות איגרוף רגילות אנחנו לא מורגלים ללסגור את היד כמו שצריך, ולשמור את הפרק של היד בזווית נכונה כך שלא יקבל נקע. כשעובדים עם כפפות שק הכל הרבה יותר מורגש, לומדים לסגור את היד כמו שצריך ולתת את האגרוף כמו שצריך כך שאם חס וחלילה תצטרך להשתמש באגרוף הזה ברחוב תדע לתת אותו כמו שצריך. אני מכיר מספר אנשים שעושים איגרוף , ונאלצו להגן על עצמם בקרב רחוב, מתוך הרגל הם לא סגרו את היד כמו שצריך ונקעו אצבע. מהסיבה הזו לעיתים אני עובד על השק בלי כפפות כלל...

daskaliano

New member
כדי להגן על פרקי הידיים נדרשת הדרכה

טכניקה נכונה שמתחילה במנח אגרוף נכון, חבישה נכונה של הידיים, שק שיהיה בנוי נכון, כפפות שק עדיפות על כפפות אגרוף כי הם פחות "סלחניות" ויותר נכון לסגור בהן את היד. בסופו של דבר טכניקה, חבישה, כפפות שק ועבודה נכונה קודם כל על קואורדינציה בלי כח אחרי זה בהדרגה כשהעברת המשקל נכונה להתחיל להעלות מהירות ובסוף מהירות וכח מלאים.

דרור1977

New member
תודה על התשובות ,

אם אין בנמצא כפפות שק חבישה עדיפה על כפפות איגרוף?

RoyceGracie

New member
לטעמי זה תלוי בעד כמה אתה מתורגל

אם אתה מתאגרף מתחיל הייתי ממליץ לעבוד עם כפפות כי הן שומרות עלייך. אם אתה מיומן הייתי ממליץ לעבוד עם בנדז'ים (חבישה) או חלופה כדי ללמוד להחזיק את היד נכון...

daskaliano

New member
גם מתאגרף מנוסה צריך כפפות שק

אבל פעם בכמה זמן צריך לעבוד בלי כפפות ובלי בנדג'ים כדי להקשיח את הידיים. אבל אימון שק של 60 דקות שיעשה בלי כפפות שק יגמר רע מאוד בפציעה ודאית וחבל. http://www.youtube.com/watch?v=TQX43hg8FaQ

למעלה