השאלות של "הבן של קנגה" אמורות לתת לך כיוון להבין למה לא. תן לי לזרוק ניחוש.. האם המטרה לבצע יום אחרי נובעת מכורך הנסיבות, או ממטרה להתקדם מהר יותר? אורי
לא לאלץ את התוכנית על לוח הזמנים, אלא להתאים את התוכנית ללוח הזמנים שלך! בניית תוכנית צריכה לקחת בחשבון בראש ובראשונה את הזמן הפנוי האמיתי שיש בכדי לבצע אותה.
יש לך 2 ימים רצופים של אימון, ויום אימון אחד בודד כן? אני הייתי למשל מנסה לבנות תוכנית, שבנויה מFBW שמחולק ל2 בימים הרצופים (בוא נגיד פלג גוף עליון, פלג גוף תחתון). הייית מבצע אימון אחד מהרצופים בצורה כבדה, אימון אחריו בצורה בינונית, ואימון בנפרד בצורה כבדה, וככה חוזר חלילה (כמבוןש צריך להפוך את הימים). אם אתה לא מבין, אני אנסה להסביר בצורה יותר מסודרת, פשוט די מאוחר
לא הבנת אותי ממש... בעיקרון בגלל אילוצי זמנים; יכול להיות שהמתאמן יוכל להתאמן 3 ימים יום אחרי יום או לחילופין 3 ימים עם יום מנוחה באמצע בין כל אימון. זה מאוד תלוי בזמנים שלו...
לא ציינת את המטרה שלך. כפי שהבן של קנגה ציין זה מאוד תלוי מטרה. והשאלה אם זה נעשה באופן חד פעמי או באופן קבוע. בעבור כל גירוי צריך להיות תקופת מנוחה. הגירוי, סוגו/עוצמתו ותדירותו הם בהתאם למטרה.
עם שתי מטרות שונות האחד- מעוניין בהיפרטרופיה, יכול להגיע בין 1-3 אימונים בשבוע לפעמים יום אחרי יום בגלל אילוצי זמנים. השני- מעוניין באימון סולידי מטרתו לשמור על בריאותו עם אותם אילוצים כמו המתאמן הראשון. יש אפשרות לשני המתאמנים לעשות תוכנית FBW ולהתאמן בגלל אילוצי זמנים יום אחרי יום? או שלא מומלץ שהמתאמן הראשון יבצע אימון יום אחרי יום? מה כדאי?
2 התייחסות לרמת המתאמן. מתאמן ברמה גבוהה, אימונים רציפים של כל הגוף באופן קבוע, לא הייתי ממליץ. למתאמן, ברמה נמוכה אימונים רציפים אולי יותר רלוונטים, אולם, גם אז לא הייתי ממליץ. אילוץ שכזה או אחר יכול להיות נסבל מידי פעם.