אימונים להורדה במשקל

Enigma48

New member
אימונים להורדה במשקל

שלום, אני מקווה שזהו המקום הנכון לשאלתי. יש לי אח בן 17 שסובל מבעיית משקל חמורה, גובהו 1.71 והוא שוקל 120 ק"ג. מיותר לציין שהדבר מהווה סכנה חמורה לבריאותו. במשך השנים הוא ניסה תמיד לעשות דיאטות אך מעולם לא החזיק מעמד יותר מחודש והעלה חזרה במשקל ואף יותר. עכשיו הוא החליט שהוא לוקח את עצמו בידיים וכולנו תקווה שהוא יחזיק מעמד. החלטתי שברצוני לעודד אותו לשלב ספורט יחד עם הדיאטה והחלטתי שאני אעשה יחד איתו ספורט ואבנה לו איזשהי תכנית אימונים שתסייע לו בהורדה במשקל. אני אישית עושה ספורט באופן קבוע, ורצה בחוץ 3 פעמים בשבוע כ-7 ק"מ ככה שאין לי בעיה לקחת את זה על עצמי. השאלה שלי היא כזו, כיצד עלי להתחיל איתו את האימונים? כלומר, האם בתור התחלה יהיה טוב להתחיל עם הליכות בחוץ או שרצוי לשלב גם קצת ריצה תוך כדי הליכה? כמה זמן צריך להיות האימון בתור התחלה? האם לשלב גם קצת אימוני שרירים ופעילות אנאירובית כמו כפיפות בטן ומשקוליות או שבתור התחלה כדאי להתחיל רק עם פעילות אירובית? עם כמה אימונים בשבוע רצוי להתחיל? חשוב לי להבהיר שהמטרה היא לגרום לו להתמיד ואני לא רוצה להקשות יותר מידי בהתחלה כדי לא לגרום לו להתייאש ולוותר. עם זאת אני רוצה שהאימון יהיה אפקטיבי ויסייע לו בהורדת המשקל. הערה נוספת - בבקשה אל תגידו לי שהכי טוב זה שיירשם לחדר כושר, אני יודעת שחדר כושר זה דבר מצויין ויש שם מגוון אפשרויות (אני בעצמי הייתי הרבה שנים מנויה), הבעיה היא שאחי פשוט לא מתמיד, ההורים שלי רשמו אותו כבר 3 פעמים לחדר כושר, שילמו אלפי שקלים וסתם לשווא, כי הוא לא הלך. תודה רבה לכל מי שיוכל לסייע.

johnniewalker20

New member
אנחנו לא נגיד לך לרשום אותו לחדר כושר

אבל כן נציע לך להתייעץ עם מדריך מוסמך שיבנה לאחיך תוכנית מסודרת. עקב משקלו, ואני גם אניח , הכושר הגופני הנמוך שלו , יש לקחת הרבה מרכיבים בחשבון. כמובן שבראש ובראשנה יש לבצע שינוי תזונתי , ולהתאים לו תפריט מסודר. בכל אופן, את כל זה רצוי לעשות עם איש מקצוע.

oridoron77

New member
מצב מורכב

להיות נער בגיל ההתבגרות כמו אחיך, עם עודף משקל משמעותי לרוב מעלה את תחושת הדימוי העצמי הנמוך, שגם ככה נפוצה בגילאים האלו. אני מנחש שאחיך ניסה לא מעט פעמים לפתור את המצב ע"י שינוי האוכל והכמויות שהוא צרך, ובין אם זה לנסות להוסיף פעילות ספורטיבית לסדר השבועי. המצב הוא בעייתי, כיוון שכאחות אינך מתפקדת כסוכנת אובייקטיבית בשבילו מה שלפעמים יוצר בעיתיות בתהליך. בנוסף לכך, אני בטוח שניסיונות קודמים של אחיך לפתור את המצב, רק גרמו למעגל הכישלונות לגדול, ולתחושת הערך העצמי הנמוך לעלות, ובכלל לגרום לו לתהות, האם הוא אי פעם יצליח? הדבר הכי נכון, ואני אומר זאת בלב שלם תהיה לקחת שירותים של מאמן כושר אישי שילווה אותו בתהליך, ויבנה איתו מערך יחסים דיסקרטי ואישי (גם מחברי המשפחה). המשפחה כמובן תצטרך גם כן לעשות מאמץ, וליצור סביבה תומכת כמו מזונות בריאים ומזינים יותר, ופחות מזונות ודברים מכשילים שעלולים להוות לטרידר בשעות של שעמום\ייאוש ETC... אני ממליץ להיוועץ בכל אופן עם תזונאי\ת ולא לעשות זאת עפ"י ראות עינכם. בנושאים כאלו תמיד צריך לזכור, שאדם חלילה עלול לוותר על הרצון לשינוי עקב ניסיונות כושלים, מה שמקשה מאוד להחזיר אותו לזירת ההתמודדות בשנית. בהצלחה ורק בריאות אורי

Enigma48

New member
תודה רבה לכם

כנראה שאין מנוס מלערב איש מקצוע. מודה לכם מאוד.

Dark Muse

New member
בניגוד למלומדיי

שילך לדיאטנית, ואתה יכול להתחיל איתו מהליכות, במידה ורופא מוצא אותו כשיר לבצע פעילות גופנית. אני לא רואה ב 120 קילו כמשקל קיצוני עד כדי כך שצריך במיוחד איש מקצוע בשביל שיבנה לו תוכנית. תזונה נכונה ו 3-4 פעמים בשבוע הליכה מהירה תעשה את העבודה.

למעלה