אימוני כוח

razcoren666

New member
אימוני כוח

רציתי לשאול איזה חלק מהאימונים אתם משקיעים באימוני כוח נטו? ברור שפיתוח כוח ומסת שריר מאיט את הלוחם, אבל בסופו של דבר כוח פיזי הוא אחד מהכלים העיקריים בלחימה בקרב-מגע מלא. אם מישהו מכיר, מצורף פה קישור לסרטון אימונים של לוחם מאוד מוכר בשם סילבה מהאקדמיה של Chute-Box, ושם מדגישים מאוד את הנושא של אימוני כוח. http://s24.yousendit.com/d.aspx?id=1MEOYM7ZOZ5FL0UYGVSHWUW0AO

eladי

New member
שאלה טובה.

אצלנו בקונג פו אצל אייל אופיר (אפילו שאני ממש לא דוגמה מייצגת) עובדים על חיזוק הגוף למכסימום. דוגמה לאימוני כוח שאנחנו עושים היא להחזיק בעמידה נמוכה (כמו עמידת סוס או קשת) למשך כמה דקות (נזירים בסין גם מגיעים ליותר משעה). זה בונה שרירי רגליים כמו של בהמה. אפשר להרים משקולות לצדדים (ידים ישרות) ולהחזיק - זה גם בונה שרירים טוב. יש מלא תרגילי כוח - לא חסרים. כמובן שיש גם תרגילים מחזוריים (כמו פק"לים של בטן, שמיכה, סקווט, אפשר גם עם עומסים)

razcoren666

New member
חידוד השאלה

דבר ראשון, תודה על התגובות. התכוונתי יותר לאימוני משקולות לבניית מסת שריר, זה די ברור לי שמשלבים אימוני כושר, פקל"ים וסקווטים עם "משקל גוף". לדוגמא בסרטון שהעלתי, אפשר לראות שלוחם כמו סילבה, שנחשב לאחד משני הלוחמים הטובים בעולם,עד 95 קילו, מתאמן הרבה על מסת שריר בעיקר יד קידמית וכתפיים, ובכלל העבודה שלו היא יותר על כוח ופחות על מהירות אגרוף, הוא כמעט לא "מכניס" מותן לאגרופים שלו ויותר בונה על כוח נטו של היד. השאלה אם הרוב פה חושבים שזו שיטה טובה, היא די מוכיחה את עצמה בשבילו.

אישית,

אני מתאמן כ-3 פעמים בשבוע אימוני כוח,מלבד אימוני הקיק-בוקס,ואם אתה עובד נכון,הפגיעה במהירות אינה רצינית. שלך בפורום, אורי צבי,

broccoli

New member
"מאט"? לא ברור בכלל

הקביעה ש-"פיתוח כח ומסת שריר מאטה את הלוחם" היא, ככל הנראה, שטות. גם בספורטים בהם מהירות תגובה היא קריטית מפתחים כח שריר, וחלק מאימונים אלו גם מעלים מסת שריר. השאלה היא אילו שרירים, כמה, ואיך. בפרט, אימונים על כח שריר הם קריטיים למהירות פעולה של השריר, זאת לפי עדויות של מאמנים מכל ענפי הספורט - יש הרבה מאמרים באינטרנט. צריך להבדיל בין אימונים שמטרתם שיפור כח/מהירות/וכו' לבין אימונים שמטרתם שיפור מסה (קרי body building). וגם אימונים שמשפרים כח לא בהכרח מתאימים לספורטאי מסויים, הם צריכים להיות פונקציונליים. דוגמאות לאימוני כח שמשמשים לשיפור מהירות הם אימונים במשקל גבוה על תנועות ספציפיות מהספורט ואימוני plyometrics - למשל עם כדור כח (medicine ball) - שעובדות על תנועה בהתנגדות ללא האטה בסוף, התנועה.

broccoli

New member
וכמעט שכחתי

ראית איך Vanderlei Silva עובד? לאט? מהר כמו שד! עד כמה שאני שמתי לב, הוא בהחלט מכניס משקל גוף למכות, והידיים שלו טסות, אז איך האימון מאט אותו בדיוק? עם כבר, האימון משפר את המהירות שלו. בסירטון ראיתי אותו עובד על כוח שריר, לא מסה. זה לא אותו הדבר. בנוסף רוב האימונים שלו היו על תנועות ספציפיות לספורט, שמדגישות עבודה כמו בקרב - שים לב לאגרוף בעמידה (הגוף מלווה את התנועה) ולאימוני הברכיים - שוב כל הגוף, מעמדת קלינצ' מואי תאי קלאסי. וסיפור - שמעתי את מאמן הכושר בעבר של נבחרת ישראל בכדורעף מסביר איך עבודה ממוקדת בחדר הכושר על שריר מאוד מסויים (לא זוכר איזה - בטח התאומים) שיפרה באופן ניכר את גובה הניתור של חברי הקבוצה, לעומת האימונים הקודמים שהיו מורכבים מניתורים עם התנגדות.

למעלה