אימוץ בארץ

מעין686

New member
אימוץ בארץ

שלום לכולם- אני בתחילת התהליך ואחרי שתי פגישות עם עו"ס- רציתי לדעת אם אי פעם מקבלים תינוק לפני או בזמן קורס הכנה להורות? או שרק אחרי בכלל נכנסים לרשימה....

סביון1

New member
אם יש מקרה דחוף יתכן שמקבלים תינוק גם לפני הסדנה.

אגב, זאת סדנת הכנה לאימוץ, לא סדנת הכנה להורות.
בהצלחה
&nbsp

מעין686

New member
תודה!

ממה שהבנתי יכול לקחת המון זמן עד שיש סדנה אז זה הלחיץ... לא ידעתי שזה הכנה לאימוץ... חשבתי הכנה להיות הורים!

מעין686

New member
הזמן

כי אמרו שיש סיכוי שאין סדנה בצפון ואולי רק במרכז וזה מלחיץ לחשוב שהכול אולי נדחה ומתעקב בגלל שאין סדנה בתקופה הקרובה

משתפרת

New member
הכל מתעכב כי התורים ארוכים

לתינוק בריא ממתינים 6-7 שנים. לילד עם צרכים מיוחדים (וכל פעוט מעל גיל שנתים נחשב לכזה) ההמתנה היא על פי טיב וכמות הצרכים המיוחדים שאתם מסוגלים להתמודד איתם. ההמתנה התחילה ביום בו הגיעו הטפסים שלכם לשירות למען הילד, לא ביום בו תסיימו את הסדנה. ברוב המקרים גם אחרי הסדנה עדיין לא יגיע תורכם. רק במקרה שיש ילד עם צרכים מיוחדים שמתאימים ליכולות שלכם תקבלו ילד לפני, או במהלך, או מיד בתום הסדנה. יש מקרים כאלה, אך הם בהחלט לא הרוב.
אם מאד לוחץ לכם תבדקו את האפשרות להשתתף בסדנה מרוחקת. קראתי בפורום על אנשים מהדרום שהשתתפו בסדנה בירושלים, כי באיזורם לא היתה. זה אכן כרוך בנסיעות ובהפסד ימי עבודה, אך מדובר במספר מפגשים בלבד.

מעין686

New member
תודה

לחוץ בלב וברצון להיות אמא אחרי טיפולים ושניים שלא יודעים למה לא עובד ולחץ ממשפחה וחברים (ומעצמי)... אני מוכנה לחכות את כול הזמן שצריך בשביל הילד שלי אבל תמיד כיף לדעת בערך מתי!
אין לי בעיה לנסוע כי אני גרה ממש בצפון אז גם ככה זה יהיה נסיעה (שעה וחצי לחיפה או שעתיים תל אביב או שעתיים וחצי ירושלים זה כבר לא משנה!)

קופיני1

New member
להמתין/לנסוע

מעין שלום,
אנו נמצאים במצב שלכם
גם אנחנו מהצפון וממתינים לסדנה שלא ידוע מתי תהיה
שקלנו את האפשרות לנסוע למרכז
וההמלצה שקיבלנו היא שמאחר שהסדנה לא מקדמת את תורנו לא כדאי לותר על הסדנה בצפון מאחר והיא תאפשר לנו לפגוש אנשים במצב שלנו שגרים יחסית קרוב
מה שיאפשר בעתיד אם נרצה לפתח קשרים עבורנו עם הורים באותו מצב ועבור הילד עם ילדים אחרים במצבו
לשיקולך

מעין686

New member
אך שקראתי את מה שכתבת

היה בא לי לפגוש עוד אנשים במצבינו!
אנחנו עוד בתחילת הדרך (שבוע הבא פגישה שלישית עם העו"ס)
תודה על ההמלצה- היא נכונה וחכמה לדעתי! מקווה שניפגש בסדנה!

למעלה