אימוץ בגיר מזורז???

אימוץ בגיר מזורז???

הי לכולם
ובכן, אני מאוד מקווה שאמצא כאן תשובה!

בעוד כשבוע אני מתחתנת, (בת 25)
איני בקשר עם אבי הביולוגי מגיל 4, שלאחר גירושיו עם אימי נעלמו עקבותיו.
מאז שאני בת 7 אימי התחתנה שוב עם האחד שיהיה אבי עד להיום
רק לאחרונה גיליתי ששם האב נמצא על הכתובה, וחורה לי מאוד שזה יהיה שמו של אבי הביולוגי, שאת שם משפחתו שיניתי באופן עצמאי כבר מזמן במשרד הפנים
לא תהיה מאושרת ממני ששמו של אבי ה"חדש" יופיע שם, ורציתי לדעת אם יש אפשרות שהוא יאמץ אותי באופן מזורז עד לשלישי הבא-
זה מקובל? איפה עושים את זה? צריך רק אותי ואותו? במשרד הפנים לא מצאתי איזכור לתהליכי אימוץ-
אשמח מאוד להפנייה למקום כלשהו או להכוונה!

תודה רבה
מנגו

valeta

New member
אני חוששת שאין שום סיכוי לדבר כזה.

אם אני מבינה נכון - בתעודת הזהות שלך רשום שמו של אביך הביולוגי. זה נתון סופי ומוחלט, איתו תאלצי לחיות כל חייך. אני מניחה שכבר יצא לך למלא אי אילו טפסים בהם נתבקשת לכתוב את שם האב, ומן הסתם כתבת את שמו של אביך הביולוגי, כי עפ"י החוק זה הדבר היחיד שמותר לך לעשות. תעודת הזהות קובעת, ולכן גם שמו מופיע בכתובה.
בתיאוריה, רק אם אביך הביולוגי היה מוותר על אבהותו (לא בטוח שזה הליך שמפעילים על בגיר, אבל נניח) אפשר היה להתחיל לדבר על אימוץ מטעם אביך בפועל. בכל מקרה מדובר בהליכים סבוכים, ובוודאי לא משהו שיגמר עד שלישי הבא.
לדעתי עם כל התסכול, תתרכזי עכשיו בעיקר. את מתחתנת, את תעמדי בחופה עם הוריך, את זכית לאב "מאמץ" נפלא ואהוב עד מאוד. בעיני השם על הכתובה זו עדות לעובדה שאין לשנותה, אבל אסור שתעכיר את שמחתך ותפגום בה. להיפך - זו תזכורת עד כמה החיים מלאים באהבה וביופי, ועד כמה חייו של אדם הם הרבה יותר מאשר עובדות ביולוגיות.
מזל טוב!!!

חששתי שזו התשובה

כמובן שיצירת קשר עם האבא הביולוגי בכלל לא באה בחשבון
אם כך, הרב הנפלא פשוט יוותר על להקריא את השורה הזאת כפי שהציע,
פשוט חשבתי שזאת תהיה מתנה נפלאה לא רק לי אלא גם לו :)

תודה רבה על המענה המהיר, חסכת לי שיחות מעיקות עם המשרד הפנים מחר בטח

איזו התייחסות מקסימה.

ל"חייו של אדם הם הרבה יותר מאשר עובדות ביולוגיות "הייתי מוסיפה שהם גם הרבה יותר ממסמכים .במידה שהחופה שלך מנוהלת על ידי רבני צהר ,או על ידי רב קונסרבטיבי אולי ניתן ,אם זה חשוב לך, להוסיף בתוך דבריו בזמן החופה את שם האיש שאת מרגישה שהוא שגידל אותך והוא שבעצם מחתן אותך.. העיקר-מזל טוב!

דווקא לא זה ולא זה...

דווקא רב אורתודוקסי, רושם נישואין ברבנות...
לצערי הוא גמיש אבל לא עד כדי כך ולדעתי לא יסכים, אבל תמיד שווה לנסות :) בינתיים הוא אחד האנשים הכי נחמדים ומרגיעים שיצא לי לדבר איתם אי פעם בחיי!

fatfat

New member
אני לא בטוחה שזה לא אפשרי

בזמנו היה תקדים של זוג גברים שאישרו להם לאמץ את בנם שגדל אצלם מגיל צעיר - אני לא זוכרת אם הבן היה ביולוגי של אחד משניהם או לא).

כיוון שאת בגירה התהליך לא צריך להתקיים באמצעות השרות למען הילד. אני מציעה לך לפנות להתייעצות עם עו"ד שמתמחה בדיני משפחה.

והאם זה אפשרי תוך שבוע ממש איני בטוחה.

השארתי הודעה בפורום דיני משפחה

נקווה שתהיה לי משם תשובה מספקת :)
תודה רבה

למעלה