אימוץ בזמן שהייה בארה"ב

דודו2013

New member
אימוץ בזמן שהייה בארה"ב

שלום, אנחנו מתכננים לנסוע ללימודים של 3 שנים בארה"ב. האם יש אפשרות לאמץ משם ואחר כך לחזור לארץ עם הילד/ה? האם אימוץ מארה"ב (אפשר אימוץ ממדינה אחרת אבל בזמן שהייה בארה"ב) זול יותר מאשר אימוץ מהארץ? עם איזה עמותות בארה"ב אפשר ליצור קשר?
 
גבולי מבחינת ישראל

בהנחה שבארה"ב מותר לכם לאמץ, מה שאיני יודעת, וצריך לברר עם מי שמכיר את נהלי ארה"ב לגבי מי ששוהה על ויזה זמנית (לא אזרח, לא על גרין כארד), עדין עומדת בפניכם בעיה מבחינת ישראל.

ישראל מחייבת את תושבי ישראל לאמץ דרך אחת העמותות המורשות. החישוב שאני מכירה לקביעת תושבות לצורך אימוץ הוא שלוש שנים מתוך חמש שנים אחרונות, מה שמביא אתכם בסוף התקופה לזכאות לאמץ ולחזור לישראל עם ילד. אין לי מושג האם זה ראלי לתכנן שכך זה יצא בדיוק, כי עולם האימוץ משתנה חדשות לבקרים.
מצד שני, אני זוכרת גם שקיים חישוב של שנה וחצי מתוך שלוש שנים אחרונות, רק שאיני בטוחה מתי מתייחסים אליו, והאם הוא רלוונטי לגביכם. אם כן, זה כבר ראלי יותר, ומותיר לכם שנה וחצי לאמץ ולחזור עם ילד לישראל.
שימו לב, תושבות לעניין אימוץ אינה קשורה לתושבות עבור ביטוח לאומי. כסטודנטים אינכם חייבים לוותר על התושבות מבחינת בט"ל, וזה לא משפיע על חישוב התושבות לגבי אימוץ. כדי להיות בטוחים בתקופה הרלוונטית עבורכם, כדאי לפנות לאחראית לאימוץ ברשות למען הילד.
 

KallaGLP

New member
לפי הקישור שאני מצרפת להודעה זו

אם הבנתי נכון לא תוכלו לאמץ ו/או להכניס תינוק מאומץ בעל אזרחות זרה לארה"ב עם ויזת סטודנט, שהיא אינה ויזת הגירה או ויזה דיפלומטית או של נציג של ממשלה זרה בארגון בינלאומי. למיטב הבנתי, באופן עקרוני, כדי לאמץ בארה"ב חייבים להיות אזרחים או תושבי קבע.
 
למעלה