אימוץ בחו"ל

רוחנית11

New member
אימוץ בחו"ל

שלום, רציתי לדעת איך מתבצע כל התהליך של אימוץ בחו"ל. למי צריך לפנות ומי מבצע את הבדיקות הרפואיות לילדים?
שוחחתי עם מישהו מעמותת אימוץ ברחובות והוא אמר שחד הוריות לא יכולות לאמץ. האם זה נכון גם לגבי אימוץ בחו"ל?

KallaGLP

New member
ברוכה הבאה.

תהליך האימוץ מחו"ל מתבצע באמצעות עמותות אימוץ. כיום עד כמה שידוע לי יש שתי עמותות פעילות, טף ועתיד הילדים, ואני מציעה לפנות ישירות אליהן לבירור פרטים. כעקרון, יש רופאים מטעם העמותות, אך לאור תלונות על כך שהם לא תמיד מאפיינים בעיות רציניות, מומלץ להביא רופא בטעמך, רצוי כזה שמכיר היטב את השפה והמנטליות המקומית והוכיח את עצמו באבחון בעיות כגון תסמונת אלכוהול עוברית (יש המלצה על שני רופאים כאלה באחד השרשורים בעמוד זה).
אכן, כיום רוסיה, שהיא המדינה היחידה שיש ממנה אימוץ לישראל, אינה מאפשרת אימוץ על ידי הורים יחידנים.

רוחנית11

New member
עתיד הילדים

דיברתי אתמול עם מישהו מהעמותה הזו והוא אמר שחד הוריות לא יכולות לאמץ

fatfat

New member
לגבי אימוץ על ידי נשים יחידניות כיום זה לא אפשרי.

אימוץ חו"ל מתבצע כיום רק מרוסיה ומדינות רוסיה מתנגדות לאימוץ על ידי יחידנים (גברים ו/או נשים). לכן העמותות אינן רושמות כיום
יחידניות לאימוץ.

רוחנית11

New member
לא הבנתי

אני שומעת כל הזמן על חד הוריות שמאמצות בחו"ל. איך ייתכן שחד הוריות לא יכולות לאמץ לא בארץ ולא בחו"ל?

KallaGLP

New member
פעם, עד לא מזמן, יחידניות אכן היו יכולות לאמץ בחו"ל.

רוסיה ביטלה את האפשרות הזאת.
בקשר לארץ - נכון שיחידניות לא יכולות לאמץ תינוקות, אך כן מאפשרים להן לאמץ ילדים גדולים יותר ו/או בעלי צרכים מיוחדים. כדאי לברר את העניין בשירות למען הילד.

רוחנית11

New member
תודה על התשובה

האימוץ בחו"ל הוא רק ברוסיה? חד הוריות לא יכולות לאמץ במקומות אחרים, כמו צ'כיה או כל מדינה אחרת?

נתנאלה2

New member
לפי מה שהבנתי מאידה , אבל כמובן שיש לבדוק

המפקחת על האימוצים לא נותנת לה לרשום חד הוריות עד שכולן בעמותה יקבלו ילד
ואכן חד הוריות שנרשמו כן מקבלות ילדים גם ברגעים אלו
מידיעה אישית
אמנם גדולים יותר ובמקומות מרוחקים אבל מקבלות.
אז כנראה יש פתח לתקווה אמנם צר אבל קיים .
אבל שוב רצוי לדבר עם העמותה בכדי לשמוע פרטים מצד ראשון.

tatarata

New member
לא הגיוני

אני כבר שנתיים ממתינה, וכרגע אין אימוצים עבור יחידניות וזה לא קשור למפקח, אלא לחוק ברוסיה.

זואילי

New member
מה שנתנאלה כתבה..

יחידניות שכבר היו רשומות- נעשים מאמצים לסיים להן את התהליך. (ממתינות 3 שנים מאז חתמו.. אפילו יותר).
חדשות- לא רושמים בכלל.

אבי351

New member
אני כבר ממזמן טוען שאימוץ ליחדניות עבר וחלף לו מהעולם לצערינ

למעלה