אימוץ בישראל

אושר365

New member
אימוץ בישראל

היי חברים, אחרי שנתיים של ניסיונות החלטנו במקביל להגיש בקשה לאימוץ. בשאלון שואלים לגבי טיפול פסיכולוגי ופסיכיאטרי בעבר. לפני שלוש שנים הייתי באירוע שגרם לי לפוסט טראומה אשר במסגרת הטיפול בו הייתי אצל פסיכיאטר ולקחתי כדורי הרגעה שלושה חודשים ומאז אני בטיפול פסיכולוגי, בלי קשר. מדובר באירוע נקודתי ואין לי היסטוריה של בעיות נפש אבל אני חוששת שאם ארשום שהייתי אצל פסיכיאטר, אפסח על הסף. מה אתם אומרים? למישהו יש ניסיון? תודה רבה

סביון1

New member
שלום וברוכים הבאים

אני לא יודעת לענות לך, אבל יתכן שיכנסו מאוחר יותר אחרים שיותר מבינים ממני. על פניו, לעניות דעתי ממה ששמעתי עד היום, טיפול מהסוג שהזכרת לא יפסול אתכם על הסף.

בכל מקרה שיהיה בהצלחה!

ברוכה הבאה

אני מניחה שהמשתתפים לא ענו לך עד כה כי לא ידעו את התשובה.
ההגיון הבריא (שלי, כלומר...) אומר כי ארוע טראומטי חד פעמי שלאחריו חזרת לתפקוד רגיל לא אמור לשנות כלל ולא קשור לכישורייך ההוריים.
אך כיוון שבנושא האימוץ בארץ, יש הרבה יותר הורים שרוצים לאמץ מאשר ילדים לאימוץ - אינני יודעת מה מדיניות השרות למען הילד בעניין.
מאחלת לך המון הצלחה.

balbal17

New member
שלום אושר

אנחנו עדיין בתהליכי ההרשמה בארץ (כבר 7 חודשים), אז קודם כל אורך רוח כי זה לוקח זמן.
למיטב הבנתי עדיף לא להסתיר ואז בפגישה עם העובדת הסוציאלית להסביר לה פרונטלית, גם אנו נתקלים בסיבוכים ובירוקרטיות אך עדיף שידעו על כך מראש מאשר שיתקלו בכך בבחינת התיק הרפואי שלך או במבחני הפילת (8 שעות מתישות שבהם עוברים על הכל)
העובדת הסוציאלית מעבירה את דברייך לוועדה ואז כעבור שבועיים בערך מודיעים לך אם עברת שלב

בהצלחה

אושר365

New member
תודה על התגובה

האם נתקלתם במקרה דומה לשלי? נפגשתי בסך הכל 3 פעמים עם פסיכיאטר לפגישת יעוץ, האם זה נחשב טיפול לעניין הטפסים?

fatfat

New member
טיפול פסיכולוגי כשלעצמו לא אמור

לפסול כי למי מאיתנו אין אישואים לא פתורים? לגבי פוסט טראומה לא יודעת לומר לך. אני מכירה לא מעט אנשים שאושרו לאימוץ לאחר דיכאון ואפילו כאלה שבעת האימוץ נטלו טיפול תרופתי ויש כאלה שנוטלים עד היום. סביר שהם יבקשו ממך להביא סיכום של ההתערבות מהפסיכיאטר ודו"ח מהפסיכולוג/ית שמטפל/ת בך. אם הם ימליצו שאת כשירה לאמץ אין סיבה שימנעו זאת ממך.

למעלה