אימוץ בן דת אחרת

אליס מו

New member
אימוץ בן דת אחרת

אני וזוגתי לסביות בימים אלה אני עוברת טיפולי פוריות בארץ לטובת הגשמת החלום שלנו למשפחה. אולם אנכנו בבעיה אני מחוסרת דת בגלל הורי, אמא נוצרייה ואבא יהודי ועוד שזוגתי יהודיה מלאה. החששות שלנו נובעים בגלל פסיקת חוק אשר קובעת שנוכל לאמץ ילד שהוא בן דתינו. ואין לנו דת משוטפת ואנכנו חיות בחיים חילונים למהדרין. והאמת שאני לא ממש מזדרזת לעשות גיור כי אני מרגישה שזה שקר, שקר אחד גדול מכוער.
"אני מעוניינת לעבור גיור למען הקמת משפחה חד מינית בישראל על מנת שאישתי ואני נוכל לאמץ את ילדי האחת והשניה במצוות פרו ורבו ומלאו את הארץ"
וזה ממש לא השקר שאני הפרט בפני בית הדין הרבני הרי בעשרת הדיברות כתוב שאסור בתכלית האיסור להתחתן. ואני בעינהם לתועבה אז למה??
אני מנסה בימים אלה למצא תקדים או משהו או איך שהוא.... לעקוף את זה .
ולהקים משפחה שלילד שלנו יהיו שני הורים בית משפחה וצוואה. ועם יום אחד אני או אישתי נמות. שילדי יזכו לכל הזכויות שלהם כילדינו מתוקף היותם ילדינו בלי כל קשר לרחם שמימנו יצאו לאוויר העולם.
 
חושבת שהכתובת עבורך

כדי להבין יותר מה אפשרי לך-לכן -קודם כל יצירת קשר עם האגודה לזכויות הפרט בישראל.
יש שם מחלקה משפטי וידע רב לגבי זכויות של זוגות חד מיניים.
מצאתי עבורך קישור,ומצרפת. שיהיה בהצלחה.
 

Otisco 12

New member
דת ואימוץ

אירגון "משפחה חדשה" אולי יוכל לעזור.
וגם אני חושבת שהיו שינויים בנוגע לאימוץ ודת ההורים המאמצים בזמן האחרון.

שיהיה לכם בהצלחה בהקמת המשפחה.
 

fatfat

New member
לפחות כרגע כשטיפולי הפוריות ישאו פרי,

כיוון שאת היא זו שעוברת את הטיפולים לא תצטרכי לאמץ את התינוק/ת שייולד/תיוולד כי הוא/יא יהיו ביולוגי/ת שלך. וכיוון שבת זוגך יהודייה לא תהיה לה בעייה לאמץ. הבעייה תהיה כאשר היא זאת שתלד, אבל נראה לי שיש הגמשה של התקנות כשמדובר בילד של בן/בת הזוג
 

KallaGLP

New member
את בטוחה שליהודיה לא דתיה

לא תהיה בעיה לאמץ ילדה לא יהודיה?
 
כדאי להתייעץ עם משפחה חדשה

מדובר על אימוץ הדדי, ואני לא בטוחה בכלל שחוקי האימוץ הקרים תקפים במקרים שכאלו. כדאי לברר.
 
לצערי, אני חוששת שאכן יש בעיה כיום

החוק אינו גמיש יותר בנוגע לאימוץ פנים משפחתי הדדי מאשר בנוגע לאימוץ שאינו בתוך המשפחה. אלו המקרים בהם אך ורק תיקון לחוק יעזור, וזה נמצא כרגע בהליכים. התקווה היא שהחוק ישונה עד שתגענה לשלב מעשי באימוץ ילדכן המשותפים.

מה אפשר לעשות בינתיים (בתקווה שהבינתיים הזה לא ימשך יותר מדי זמן)?
מייד עם הלידה חותמים על הסכמי אפוטרופוסות, ממש כפי שעשו לפני שאפשר היה לאמץ אימוץ הדדי, כדי לאפשר לזו שלא ילדה לתפקד כהורה בפועל של הילד מול כל הגורמים הדורשים חוקיות ביחסיה עם הילד.
עורכים צוואות המזכירות את אותו הסכם אפוטרופוסות כבסיס לבקשה שהילד ישאר עם האם הנותרת בחיים במקרה שאין היא האם הביולוגית.
עורכים הסכם זוגיות חדש המסדיר יחסים עם הילדים על בסיס האפוטרופוסות למקרה של פרידת האמהות זו מזו.

לא הצוואות ולא הסכם הסדרי ראיה יתפסו לפני שצריך יהיה להפעיל אותם בפועל, אך הם יהוו ראיה לכוונותיכן במקרה הצורך ובית המשפט יתחשב בהן.

כולי תקווה שלא תצטרכנה להגיע לידי כך, ושהחוק יאושר כלכך מהר שכבר יהיה בתוקף כאשר תגענה לבצע אימוץ הדדי, אך האמור לעיל מנסה למצוא פתרון חוקי שיעזור לכן לצלוח את הזמן עד אישורו של החוק אם תקוותי לא תתגשם.
 
למעלה