אימוץ בעייתי

sharonei1

New member
אימוץ בעייתי

אימצתי חתולה קטנה בת 5 חודשים אתמול
שמתי אותה לפי ההוראות בחדר אחד סגור (חדר האמטיה) עם פתח של סנטימטר בחלון לאיוורר עם המנשא שלקחתי אותה אוכל ומים וארגז חול ושמיכה ומשחק
גם לאחר יום שלם שכבר עבר והבאתי לה אוכל בשר שימורי חתולים וחטיפים היא לא נותנת לי להתקרב אילה בכלל וחוזרת למנשא כאשר מרגישה עוד לפניי שאני עומד להיכנס
יוצאת מהמנשא רק שאני מחוץ לחדר (אני רואה אותה כל הזמן במצלמת וידאו ששמתי) וגם רב הזמן נימצאת במנשא גם כאשר אני לא בחדר
ברגע שאני מכניס יד סנטימטר בתוך המנשא היא עושה קול אזהרה חד ועושה הדגמה של תנועת שריטה מלמעלה למטה שאני אראה
אני לא יודע מה לעשות אם זה יימשך אאלץ לצערי להחזירה

Yukita

Active member
מנהל
עבר רק יום אחד

סבלנות!!!! היא במקום חדש וזר, עם מישהו ענקי שמיתמר הרחק מעליה ומנסה כל הזמן לגעת בה. נסה לשים את עצמך בנעליה ולראות את העניין מנקודת מבטה. זה ממש מפחיד!
&nbsp
יום אחד לא אומר כלום. אם תתנהלו בצורה רגועה ועדינה, ותתמקדו בלהראות לה שקורים דברים טובים כשאתם מגיעים - למשל, מנה של אוכל רטוב מופיעה פתאום
- זה יעזור. לא בבת אחת, בהדרגה. במקום לרדוף אחריה (שזה מפחיד) ולדחוף יד למנשא (מפחיד מאוד), אפשר להתיישב על הרצפה ולקרוא ספר (או פלאפון) ופשוט לתת לה להבין שכלום לא קורה, הכל בסדר.

sharonei1

New member
אני מבין נותן לה זמן לבד להתרגל

נכנסתי רק כמה פעמים יחידות וניסיתי להכניס יד רק פעמים
תמיד שאני נכנס הבאתי אוכל ומים וניקיתי את הארגז חול היום בבוקר
גם ישבתי מולה כמה פעמים
אני יודע עבר יום אבל לא יודע עוד כמה זמן זה יימשך אם בכלל

be_roo

New member
כמה טיפים:

1. אל תשב מולה. מבט ישיר הוא איום. שב רחוק ממנה ואל תסתכל לאיזור שלה. גם כשאתה נכנס רק לנקות את הארגז, אל תיצור קשר עין.
&nbsp
2. שים את המנשא במקום גבוה (שולחן למשל), ושב על הרצה. יתרון גובה מספק בטחון.
&nbsp
3. כאמור, לא תכניס יד לכלוב ואל תזום קרבה, תן לה לעשות דברים בקצב שלה.
&nbsp
4. אתה יכול להביא איתך צ'ופרים של אוכל טעים, הריח עצמו יכול לעורר אותה ולקשור אותך עם חוויה חיובית.
&nbsp
5. אל תכנס לחדר בהפתעה, תן לה להבין שאתה מגיע עם סימן מיוחד שאתה עושה רק לפני שאתה נכנס (מילה מיוחדת או אפילו דפיקה בדלת).
&nbsp
6. אל תקום בהפתעה, כשהחלטת לעזוב שוב תן איזה סימן מיוחד כדי שלא תבהל.
&nbsp
7. תשאיר את האוכל ממש מחוץ לפתח המנשא, לתת לה תמריץ לצאת. אם היא אוכלת, אפשר לאט לאט להרחיק את הצלחת מהמנשא.
&nbsp
תן לה זמן. יש חתולים שיותר חוששים מאחרים, היא צריכה ללמוד לבטוח בך.

גורדיאן

New member
באמת בעייתי, אבל הבעיה היא אצלך.

זה לא שאני מחפש להעליב אותך אבל לפי מה שכתבת אין לך טיפה של סבלנות ושל רגישות. חתול זה לא צעצוע שמכניסים לו בטריה והוא מתחיל לרוץ מסביבך, זה בעל חיים עצמאי בעל רגשות שצריך להסתגל לסביבה חדשה ומפחידה ואתה לא נותן לחתולה זמן או סיבה לחבב אותך.
"נכנסתי רק כמה פעמים יחידות וניסיתי להכניס יד רק פעמים"? ברצינות? כל זה תוך חצי יום? - אתה יודע, גידול חתולה זאת אחריות לעשר עד חמש-עשרה שנים, ואתה מאיים להחזיר אותה לאחר פחות מיום אחד מפני שלא התנהגה בדיוק כמו שאתה רוצה? זה כמו להיפגש עם בחורה לדייט ועוד לפני שהיא הספיקה לשבת כבר להציע לה את מה שמציעים בפגישה החמישית.
אני חייב לשאול: זאת במקרה חתולה גזעית שאתה קנית בכסף?
בכל אופן חתולים הם אמצעי נהדר ללמוד סבלנות ורגישות, אתה צריך להבין שחתול יעשה את מה שהוא רוצה, הוא יעשה את מה שאתה רוצה רק אם הוא אוהב אותך או שאתה משחד אותו במטעמים, ולפעמים גם אז לא, ובעלי החתולים מתייחסים לזה בסובלנות מפני שהם אוהבים את החתולים שלהם ואת האופי העצמאי שלהם.
שיהיה לך ולה בהצלחה.

sharonei1

New member
תראה ביקשתי עזרה אני לא מנוסה בלאמץ חתול

מספיק לכתוב תהיה יותר סבלני מלתאר דייט בפגישה חמישית או תאורים שלילים אחרים שגורמים לצד השני לדחות מה שכתבת גם אם חלק ממה שכתבת כן עוזר ונכון
ואולי אין לי סבלנות כי אני לא מנוסה וצריך שמישהוא רק יגיד לי להיות סבלני
אני יודע שהתכוונת לעזור אבל התשובות של Yukita ו be_roo הרבה יותר עזרו מהתשובה שלך ולא קניתי את החתול בכסף אימצתי (שזה גם עלה 250 ש"ח סל אימוץ) ו זו שהביאה לי את החתול נבהלה במקום לעזור ולהדריך להגיד שוב ושוב תחכה היא תיקשר אילך ולבוא ואולי לקשר ביני לחתולה ולקחה אותה חזרה אחריי ששאלתי אם היא תתייחס בכזו תוקפנות של קול מאיים והצלפה גם לאורחים

be_roo

New member
אתה צריך גם לקחת בחשבון שלכל חתול יש את האופי שלו

ויש יתולים שיותר נקשרים לבעלים שלהם וכאלה שפחות.
יש חתולים שכל הזמן מחפשים קרבה ופינוק, וכאלה שרק מוכנים לסבול את הבעלים שלהם בסביבה כי הם מאכילים אותם.
&nbsp
רוב החתולים נמצאים במרכז הסקאלה, אבל אתה צריך להיות מוכן לקבל גם את האופציה שבקצוות.
היות והיא גורה, יש הזדמנות ליצור קשר טוב, אם לא תנסה לכפות אותו עליה.
&nbsp
בגלל שזו חתולה ראשונה שלך, אמליץ לך לקרוא ברשת על חתולים כדי להכיר את העולם מהזוית שלהם. ללמוד לקרוא את שפת הגוף שלה ולהגיב בהתאם.
אם אתה מוכן להשקעה כספית נוספת, הכי טוב יהיה לקבוע פגישה עם יועץ להתנהגות חתולים שידריך אותך אישית כיצד לעשות זאת.
&nbsp
כמה מאמרים בחיפוש קצר:
&nbsp
https://www.spca.org.il/?item=148&section=97
&nbsp
http://2forcats.com/?CategoryID=250&ArticleID=522
&nbsp
http://www.baba-mail.co.il/content.aspx?emailid=37658
&nbsp
http://www.orlyzakay.co.il/your-cats-body-language/
&nbsp
http://www.vets.co.il/חתולים-ביישנים-ופחדנים
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

Bogen2

New member
פתח של סנטימטר בחלון מסכן אותה!

תיגש אליה תמיד עם אוכל רטוב מפתה. רק מים להשאיר זמינים בחדר. אוכל שתקבל רק ממך.
חתולה בסטרס עללולה לפרוץ את החלון ולברוח. וזו טרגדיה עבור החתולה, במיוחד אם עוד לא מעוקרת!
אולי יעזור שהאומנה שלה תגיע אליך ותצליח להרגיע אותה...

sharonei1

New member
איך היא תנשום ?

להפעיל כל היום מזגן ולאטום את הבית ?
מה מסכן בפתח של סנטימטר של חלון שהחתולה לא יכולה להזיז או לעבור בו אם אפשר לדעת כבר את השנייה שואמרת לי אבל לא מסבירה
האומנה באה ולקחה אותה כבר ביום ההשנילא נראה שהיה לה סבלנות בשביל לקשר ביני לחתולה

Bogen2

New member
עדיף שלקחה חזרה מאשר החתולה היתה בורחת מחריץ החלון...

sharonei1

New member
את והיא מאוד מסתוריות

איך בדיוק היא תברח מחריץ של סנטימטר בחלון ?
שימי לב שלא ענית לי על 2 שאלות איך תנשום ואיך תברח

אלישבע777

Well-known member
קצת מניסיוני בעיניין גורים ואנשים

אכן היו כאן תגובות טובות שיעזרו לך.
חתולה בת חמישה חודשים, יש לה כבר הרגלים משלה. היא כבר גדולה, לכן אם היא חתולה תוקפנית , או חששנית או פחדנית - היא כמעט בטוח - תישאר כך עד סוף ימיה. זה מניסיוני עם כל מיני חתולים.
אבל יש גם סיבה לאופטימיות. עם הזמן והמאמצים שלך, החתולה תתרגל ותשתפר. חתול פחדן יישאר פחדן בבסיסו , אבל גם יתקרב מדי פעם. חתול תוקפן ישאר תוקפן אבל התקיפות יפחתו עם הזמן.
לכן החינוך שלך והגישה אל החתולה, חשובים ביותר. מאד קשה לשנות את הרגלי החתול, אבל אפשר למתן אותם ולשפר אותם, בתנאי שאתה לא מזניח. חשוב ביותר להיות עקביים עם החתול וחשוב לתת לו מקום שקט ורגוע שהוא ירגיש בטוח.
החתולה עוד כמה שבועות כבר תתרגל לנוכחות שלך והיא תהיה יותר סבלנית אליך. כרגע היא מאוד בלחץ. מאוד חשוב לתת לה להאמין בך. לא לעשות תנועות חדות על ידה. לא לתת לה לשרוט אותך או לנשוך. היא תוקפנית ומאיימת? - ללכת ולא לשחק איתה. לשחק איתה ולהאכיל אותה בחטיפים, רק בתור פרס על התנהגות טובה!! היא תקשר את ההתנהגות שלה הרגועה למגע נעים וגם לאוכל טעים. היא תלמד שהתנהגות תוקפנית אינה טובה לה והתנהגות שקטה כן.
כמו כן- חתולים לא תמיד אוהבים שמלטפים אותם או מתעסקים איתם. הם צריכים גם להיות קצת לבד עם עצמם. אתה תלמד מתי היא רוצה את חברתך ומתי לא ואין צורך להעלב!! החתולה תסמן לך מתי היא חשה בנוח ( זנב שקט, גרגור הפניית ראש אליך , יללה נחמדה, התחככות) ומתי לא ( הצלפות זנב, יללות איום, כפכוף, נשיפה, בריחה) לפי שפת הגוף שלה תדע היכן ללטף אותה ומתי. חתולים אינם אוהבים על פי רוב מגע בבטן ולא תמיד אוהבים מגע בזנב או ברגלים.
צריך סבלנות ועקביות. אותה שיטת חינוך לאורך כל חייה. בסוף היא תלמד שאתה אימא שלה וכך היא תתייחס אליך וכך יהיה טוב!
בהצלחה ושנה טובה לשניכם!

למעלה