אימוץ בעתיד

engel8831

New member
אימוץ בעתיד

אני מנסה לפנות אליכם בתור אנשים שבתהליך אימוץ וכאלו שאימצו .
אני בת 26 ובזוגיות כבר שלוש שנים.
אנחנו רוצים לאמץ ילד בגלל בעיות רפואיות שיש לי ואנני רוצה להכינס לתהליכים מפרחים ומסכנים בהפרייות.

איך אפשר יותר להכיר ולהבין את התהליך שאנחנו עדיין לא נשואים, בשביל להרגיש יותר בטוחים ?
אם שנינו לא ניידים מבחינת רכב , יככולים בתנאי הקבלה לעשות לנו בעיות כאלו או אחרות?
אם שנינינו מרווחים שכר מנימנם בעבודה- גם זה יכול לגרום לבעיות ?

ממליצה לכם לקרוא בסרגלים ואחורה בפורום

ברוכים הבאים.
קשה קצת לענות ספציפית על שאלות מאד כלליות.
אך הסרגלים ודיפדוף בפורום יתנו תשובות חלקיות - יש המון חומר והמון אינפורמציה על הליך האימוץ, הקשיים והאתגרים אחרי שמאמצים.
לא צינתם אם אתם חושבים לאמץ בארץ או בחו"ל.
בארץ צריך להמתין זמן רב לתינוק וגם לעיתים כמה שנים לילד גדול יותר, תלוי בגיל בצרכים המיוחדים וגם במזל.
בחו"ל כרגע לא ברור מתי יתחדשו האימוצים.
בעיות כלכליות נלקחות בחשבון, אך למיטב הבנתי אם יש שתי משכורות קבועות שנכנסות אפשר להסתדר.
בהצלחה!

22000 אירו לא כולל טיסות ומלונות

לנו יצא בערך 200000 ש"ח כולל הכל, אך שהינו מבחירה זמן די רב ברוסיה. אולי אפשר קצת פחות אם לא שוהים שם.
בהצלחה!

engel8831

New member
ווואו

איך מסתדרים האנשים ששני הצדדים מרווחים רק 4 אלף שקל לחודש

כן, באימוץ חו"ל יש הרבה בעיות, זו בהחלט אחת

מהן.
אימוץ חו"ל הוא אימוץ מאד מאד יקר, ויש משפחות שאינן יכולות להרשות אותו לעצמן.
כתוצאה לחלקן פשוט לא יהיה ילד: קר ואכזרי.
לדעתי, כפי שהמדינה מסייעת לזוגות בהליכי פריון כך היא היתה צריכה לסייע באימוץ חו"ל שהרי ידוע שמעט מאד משפחות מתוך אלו שמעוניינות, זוכות לאימוץ בארץ.
יש גם בעיות מוסריות שונות שדנו פה בחלקן בהרחבה בשירשורים שונים.
זהו שוק פרטי, בעייתי, לא שקוף ורחוק מלהיות הוגן או מוסרי.

engel8831

New member
ובישראל

צריך להמתין המון.אנחנו עדיין לא נשואים וכ"כ חוששת מה יהיה על משפחתנו בעתיד במידה ונתחתן, הוא בא ממשפחה מאוד מסורתית שחוששת אם יתערבו בעניין.
כה אכזר התהליך לאנשים שלא יכולים להביא ילדים, שלא בריא להם לעשות הפריות. ...........

Otisco 12

New member
פנו לברור בשרות למען הילד בהקדם

לפי דעתי אם יש לכם כבר זוגיות של כמה שנים יכול להיות שאתם יכולים כבר להרשם בשרות למען הילד ולתת לשעון לדפוק.

בנוסף, אם תהיו גמישים עם הנכונות להפוך להיות הורים לילדים עם צרכים מיוחדים (כול ילד מעל גיל שנתיים, תינוקות עם בעיות שניתן להתמודד איתן, ילדי שוקולד, ילדים לא ממוצא ישראלי) אז התור מתקצר משמעותית. אם תסכימו לאמץ אחים התור גם מתקצר, ואם תסכימו להתמודד עם ילדים עם בעיות מורכבות מאד (בעיות בריאות, רקע של מחלות נפש) אז אני בטוחה שמהר מאד תהפכו להורים.

תתעודדי, יכול להיות שאת עומדת בפני מסע הורות מרתק
צריך הרבה אורך רוח, אופטמיות, להיות מודעים למשמעויות של אימוץ, לדעת, לקרוא, להיות מוכנים כמה שאפשר. אני מאמינה שזה אפשרי.

למעלה