אימוץ ברוסיה

שרון1818

New member
אימוץ ברוסיה

מישהו יודע האם האימוץ ברוסיה כבר נפתח שוב ? והאם אפשר כרגע לאמץ משם ילדים גדולים מגיל 5 ומעלה או בכלל לא ? ראיתי את הסרטונים ביוטיוב שצורפו פה על ילדים גדולים ברוסיה שמחכים שיאמצו אותם ואף אחד לא לוקח אותם ובינתיין הם חווים התעללות וחיים בתנאים לא אנושיים ממש. נקרע לי הלב מהסרטונים- הרגשתי שהייתי רוצה לקחת את כולם. אפשר לאמץ מרוסיה לפחות ילדים גדולים כרגע ? והאם גם אימוץ של ילד גדול כרוך בתשלום של כל כך הרבה כסף ?

סביון1

New member
התשלום אותו תשלום לילד גדול או קטן. ילד מעל

גיל חמש אפשר לאמץ גם באוקראינה. אני מעודכנת רק ממה שנכתב כאן בפורום כך שאין לי מה לחדש לך בקשר לאימוץ מרוסיה. אולי בעמותות יוכלו לעדכן.

שרון1818

New member
היי סביון

האם כיום אפשר לאמץ ילד מעל גיל חמש מאוקראינה למרות שהאימוץ נסגר גם שם ? כשפניתי לעמותה לפני חודש אמרו לי שהאימוץ באוקרינה סגור כרגע

סביון1

New member
שרון יקרה, אני ניזונה מהמידע בפורום.

למיטב זכרוני והבנתי כתבו פה שאפשר לאמץ עם עמותת "מזל" באוקראינה ילדים מעל גיל חמש. לאיזו עמותה פנית לפני חודש?

את יכולה גם ליצור קשר עם המפקחת על אימוצי חו"ל, לה צריך להיות המידע הכי אמין ומעודכן.

סביון1

New member
אז עם איזו עמותה מאמצים מאוקראינה? אני זוכרת

בבירור הודעות שבהן כתבו אנשים שאפשרי אימוץ מעל גיל חמש מאוקראינה

סביון1

New member
תודה אבי, הנה הקישור עבור שרון

כאן באתר של משרד הרוחה תמצאי רשימת עמותות מעודכנת ובתחתית הדף תמצאי את הטלפון של המפקחת על אימוצי חו"ל.

fannyd

New member
מזל עשתה הסבה לפונדקאות

אם היא, העמותה הכי חזקה ומנוסה באוקראינה, לא חידשה את רישיונה זה אומר דרשני. לפי נתונים של משרד הרווחה ב-2012 היה אימוץ אחד בלבד מאוקראינה.

סביון1

New member
נראה לי די ברור שאם היא לא חידשה את רשיונה זה

בגלל שאין הרבה מתענינים באימוץ של ילדים מעל גיל חמש.

שרון1818

New member
התקשרתי לעמותת טף. יש עוד עמותות באיזור תל

אביב והמרכז שעדיין עוסקות באימוץ ? ירושלים רחוק לי. מה הטלפון והשם של המפקחת על האימוץ מחול ?

KallaGLP

New member
אני חוששת שבמצב של האימוץ היום

מרחק העמותה מביתך אינו קריטריון חשוב דיו. ממילא אין הרבה פגישות פנים מול פנים. אנחנו, אגב, אפילו כשהיו הרבה יותר עמותות פעילות והאימוץ היה במצב הרבה יותר טוב, בחרנו את העמותה שנראתה לנו היעילה והמקצועית ביותר אף על פי שהייתה הרחוקה ביותר מביתנו. אני לא מתמצאת במצב העמותות כרגע, אך לדעתי במקרה הטוב יש רק עוד אחת פעילה ולדעתי עלייך להיפגש עם הנציגים של שתיהן ולהחליט על פי הרושם שתקבלי ולא על פי המרחק.

אמא193

New member
עתיד הילדים

לפי חברים שלי עדיין ממשיכים אימוצים דרכם. חברים שלי אמורים לנסוע החודש לראות ילד. ממליצה לפנות אליהם. נדמה לי שרק זוגות ולא חד הוריים

אבי351

New member
אין לך הרבה אופציות ומציע לך לאן שיש ללכת יש

לך באתר משרד הרווחה את כל הטלפונים

שרון1818

New member
הבנתי אבל שכרגע אין לאן ללכת בכלל ?

זה לא שעמותת טף יקבלו אותי- אמרו לי שהאימוץ נסגר

שרון1818

New member
דיברתי עכשיו עם עמותת טף הם אמרו שכרגע אין

אימוץ ברוסיה. רק אחרי 15 לינואר אולי יהיה משהו חדש. הם אמרו שרק זוגות נשואים יכולים לאמץ מרוסיה כרגע. כל היתר לא יכולים לאמץ - לא ילד קטן ולא ילד גדול

כפי שכתבו לך המצב היום לא מאפשר הרבה

ברירות. מכל מקום, בזמני (אמצתי באמצעות טף לפני כ-8 שנים), זה היה כרוך בשתי נסיעות לירושלים בלבד. (האחת בה ישבנו על החוזה וחתמנו עליו והשניה בה הציגו לי את בתי). בזמנו היה לטף משרד בת"א, שם נפגשתי עם הפסיכולוגית ושם נערכו המפגשים עם העו"ס לקבוצה. אינני יודעת אם התהליך היום זהה לכך בדיוק וכדאי לברר בעמותה. (או בעמותה השניה).
בהתחשב במרחקים שיהיה עליך לעבור ברוסיה מספר פעמים (בזמני טסו פעמיים לרוסיה ונדמה לי שהיום יותר)כשלטיסה לרוסיה מתווספת , לעיתים, טיסת פנים בת כמה שעות (בעבר היו לעיתים במקום טיסות פנים, נסיעות ממושכות ברכבת, לא יודעת מה קורה היום) - נדמה לי ש-50 דקות נסיעה בין ת"א לי-ם הם זמן סביר.

למעלה