אימוץ גור חתולים

jskobi

New member
אימוץ גור חתולים

שלום לכולם, אני מתכנן לאמץ גור חתולים בימים הקרובים ומאחר וזהו הגור הראשון שיצא לי לגדל, רציתי לשאול מספר שאלות:
1. כמה שיער חתולים משילים באופן כללי והאם ישנם קריטריונים על פיהם ניתן לדעת מראש כמה שיער גור החתולים ישיל בעתיד??
2. האם ניתן לשים את השירותים של החתול באזור בבית כמו מרפסת שירות שמוארת לאורך רוב היום (לא שמש ישירה)?
3. אחרי שאני מאמץ את החתול איך אני אמור להביא אותו לביתי? האם אני צריך לקנות כלוב בשביל זה?
4. מה ההבדלים בין אוכל רטוב ליבש ואיך אני יודע מה לתת לחתול?

באופן כללי אשמח אם תוכלו לתת לי טיפה המלצות על איזה דברים צריך או כדאי לקנות מבחינת, שירותים, משחקים, מזון וכו' וגם על וטרינר טוב ביפו/ת"א אם אתם מכירים.

תודה מראש לכל העוזרים!

sashalola

Well-known member
אימוץ גור

קודם כל מזל טוב.
טוב שאתה שואל ומברר קודם.
כיף גדול לגדל חתול. גור דורש קצת יותר השקעה ותשומת לב בחודשים הראשונים.
מעבר לכל התשובות והטיפים שתקבל כאן, אתה צריך לקחת בחשבון ולהיות מודע לכך שאתה לוקח על עצמך אחריות על שלומו ורווחתו של בעל חיים שיהיה תלוי בך ושעניין זה דורש את המחוייבות הזאת לשנים. אז קודם כל בדוק היטב עם עצמך האם כל זה מתאימה לך.
ולשאלותיך
1. מלבד חתולי הספינקס, שהם קרחים לחלוטין, לכל החתולים יש נשירה! פעמיים בשנה הנשירה מאסיבית. אם יש לך בעיה עם שיערות, יש להרגיל את הגור מגיל אפס למסרק. הברשת הפרווה באופן יומיומי בעיקר בתקופת הנשירה מפחיתה קצת את המראה ה"שעיר" של הרהיטים, שטיחים, בגדים, בתקופות הללו.
שואב אבק טוב יעשה את העבודה, כמו גם כל מיני סוגים של גלגלות נייר דביק שמורידות באופן די יעיל שיער שנדבק בבגדים.
אני מדגישה את הנושא, משום שאין בית נטול שיער שבו גדל לו חתול.
אם הבית ממש ממש סולד מתופעת השיערות אדיף לוותר על רעיון גידול חתול בבית כזה.
2. ניתן לשים את השירותים במקום שתיארת, וביתנאי שאין שמש ישירה, או גשם. אתה צריך לדאוג לכך שלגור תהיה גישה נוחה וברורה לארגז.
גור קטן הולך לאיבוד במרחבי הבית. בשלבים הראשונים, עד שהגור ילמד את כל פינות הבית, וילמד את הדרך לארגז, יש לתחום את הגור באיזור קטן יותר, להראות לו שוב ושוב את מיקום הארגז. אם מתפסס לגור במקום אחר, יש מיד לנקות את המקום במעט מים עם כף אבקת כביסה bio שניתן לקנות בכל סופר.
חייבים לנקות את המקום עם אבקת כביסה ביו, שהוא היעיל ביותר, ולא אקונומיקה ושאר חומרים. ניקוי מיידי של המקום יימנע את חזרתו של הגור לעשות במקום.
3. מנשא לחתולים הוא חובה לכל מגדל. יש להכניס את הגור למנשא, לבדוק שהדלת סגורה ומאובטחת ורק אז לצאת עם הגור מהבית.
גם אם הגור נראה קטן ורגוע, לקחת אותו ללא מנשא יכול להסתיים באסון.
הגור עלול להיבהל או להיכנס ללחץ, ולברוח! גורים קטנים יכולים לשרוט ולנשוך ולהיחלץ מהאחיזה בלי בעיה, על כן, חובה, חובה, מנשא! (לא הוצאה בשמיים, יש מנשאים ב150שח, וגם ניתן למצוא זולים או במסירה חינמית ביד2)
4. גורים קטנים שמופרדים מהאם, לפעמים לא יודעים עדיין לאכול אוכל יבש. אוכל רטוב הוא שלב מעבר. יש להגיש לגור את המזון הרטוב שבא בשימורים, או לקנות מזון יבש איכותי המיועד לגורים, ואת הגרגרים יש להשרות במעט מים פושרים עד שהגרגרים מתרככים למצב של דייסה.
גורים קטנים רבים צריך ללמד לאכול. להגיש להם ממש לפה, לתת להם ללקקק להרגיש את הטעם עד שלאט לאט ילמד הגור להוריד את הראש ולאכול מהצלוחית. מזון רטוב, מבטיח גם שהגור ישתה. גורים לא שותים בהתחלה מים. הם מקבלים את הנוזלים בהנקה. בהיעדר ההנקה הם יקבלו את הנוזלים מהמזון הרטוב, או הדייסה עד שילמדו לשתות לבד.
לפעמים הכל הולך בקלות. והגור יודע לאכול ולשתות ולפעמים צריך ללמד אותו.
לא כתבת מניין אתה מאמץ את הגור. אם אתה לוקח מבית שבו נולד, עדיף שיהיה לפחות בן שישה שבועות, ועדיך אחרי שכבר נגמל, בערך בן חודשיים וחצי, ובתקווה שבבית בו נולד כבר למד לאכול לבד.
זה יחסוך לך ולגור את הקושי במעבר.
צריך לקנות לפני שאתה לוקח את הגור: מנשא, שירותים, חול מתגבש, והעיקר מזון איכותי המיועד לגורים. לקחת לוטרינר לבדיקה ראשונית ולקביעת סדר החיסונים שהגור צריך לקבל. צעצועים לא חייבים לקנות. גור ישמח לשחק בכל דבר שזז קופץ ומתנפנף, שרוך, כדור קטן,
מעבר לזאת, מה שאתה עוד צריך לדעת זה איך לאקלם את הגור לסביבה החדשה בימים הראשונים.
1. רצוי בימים הראשונים לתחום את הגור בחדר אחד כדי שלא יתפזר וילך לאיבוד בבית.
בחדר יש לשים את ארגז החול, את כלי האוכל והמים במרחק מארגז החול.
2. יש להיות שקטים ועדינים בחברת הגור בימים הראשונים, כדי שלא ייפחד ממכם. שבו בחדר עם הגור, זרקו לו כדורים או נפנפו בשרוך ותנו לו לשחק בחופשיות לידכם. אל תכפו עליו דבר. הגור יבוא לבד לליטופים והתכרבלות כשיהיה עייף. אל תקחו אותו בידיים בכוח. לטפו אותו כשהוא רגוע ומנומנם.
3. בשום פנים ואופן, אסור לתת לגור לשחק עם הידיים שלכם. אם הוא נושך את האצבעות יש לקפוא, לא לזוז, ולהרחיק את הגור בעדינות מהאצבעות. כאמור לגעת רק כשהגור נראה רגוע ומוכן להתפנקות שקטה.
4. בחדר אפשר לשים לגור קופסא קטנה מרופדת שבו יוכל להתכרבל ולישון ברוגע.
אחרי שבוע שבועיים של הסתגלות, כאשר אתה בטוח שהגור מכיר את הבית ואת מיקום ארגז החול את יכול לשחרר את הגור להסתובב חופשי בבית.
מקווה שעזרתי קצת.
שיהיה בהצלחה.

sashalola

Well-known member
איך להתגברעל בעיות הנשירה

כפי שכתבתי לך, צריך ואפשר להרגיל את הגור לסירוק,
הדבר ייקל עליך מאוד מאוד בעונת הנשירה,
סירוק יומיומי יפחית באופן משמעותי ביותר את הבעיה,
אצלי החתולים פשוט אוהבים להסתרק, זה ממש פינוק
הם באם ומבקשים את זה.
התמונות ממחישות כמה שיער אפשר להוריד בסירוק אחד.
גור קטן מרגילים לסירוק עם מברשת שיניים ישנה,
כשהגור לגמרי רגוע ומנומנם, העבר את מברשת השיניים על הפרווה,
הוא יהנה מזה כי איכשהו זה מדמה את הלשון המלקקת של האמא,
אבל עשה זאת רק אם הגור רגוע.
אם הוא מתחיל לנשוך ולשחק עם המברשת הפסק מיד וחכה להזדמנות שהגור עייף ומנומנם.
אחר כך כשיתרגל, הוא כבר יבוא לבקש ולגרגר בהנאה מהפעולה.

jskobi

New member
תודה!

תודה רבה על התגובה המפורטת! עזרת לי מאוד! :)

למעלה