אימוץ גור נוסף, מספר שאלות

Walrez

New member
אימוץ גור נוסף, מספר שאלות

היי,
יש לי גור שהצלתי מהרחוב, בן 4 חודשים בערך. הוא מאוד אנרגטי וצריך שאשחק איתו באופן קבוע, אם לא, הוא אוהב לנשוך לי את הידיים/רגליים

המליצו לי להוסיף גור חדש, ועולות לי מספר שאלות:
- האם ההתאקלמות תהיה קשה יחסית לחתולים מבוגרים, או שגורים מסתדרים מהר יותר בינהם? צריך להפריד לתקופה ארוכה?
- האם אני באמת צריך כמה ארגזי חול (יותר משניים, קראתי). אני גר בדירה של 65 מ"ר (סלון + חדר שינה). יותר מארגז אחד זה כבר מסבך (זה לא עניין של עצלנות).
- יש לי כמה הצעות לחתולים. יש אחד חמוד שלא מאמצים כי אין לו זנב, אבל הוא בן 8 חודשים בערך. האם הפער גדול מדי?
- יש עוד הצעות, רובם גורים בני חודשיים או פחות. אני חושש שהחתול שלי יתקוף אותם או משהו. הוא גדל בערך פי 2 ממתי שהיה בין חודשיים לעכשיו. האם כדאי להקפיד על אותו גודל/גיל?
זהו בינתיים, אודה מאוד להמלצות.
תודה!
וולטר

sashalola

Well-known member
לדעתי לא תהיה בעיה

הגור שלך בן 4 חודשים, תביא לו חבר בערך בן גילו ואף צעיר יותר,
בתקופה הזאת הצורך במשחקים והשתוללויות יחבר אותם בקלות.
זה מה שכורים בשגר עושים באופן טבעי בגיל הזה.
אין צורך בשני ארגזים, מספיק ארגז גדול אחד.
יש לי שני חתולים ענקיים בני 12, הסתדרו נהדר עם ארגז אחד גדול, וכמובן ניקוי יומיומי.
אמץ גור שגדל או רגיל לחתולים וכלבים.
גם אם הגור שלך יהיה מסוייג בהתחלה הגור החדש ילמד אותו שכיף ביחד.
לגבי הדירה הקטנה, אפשר לפתור בקלות את בעיית המרחב המצומצם על ידי הוספת מדפים על הקירות, חתולים ממילא אוהבים מקומות גבוהים וגך יהיה להם גם מקומות לקפוץ אליהם או סתם לרבוץ ולהשקיף מלמעלה.
בהזדמנות זאת יכולה להמליץ לך על צוציק שנמצא עכשיו באומנה עם עוד 2 חתולים, 2 כלבים, 2 תוכים, 2 ארנבונים.

Walrez

New member
תודה על התגובה המהירה

צוציק מאוד חמוד

הייתי רוצה לבדוק מה קורה עם החתול בלי זנב, כואב לי שלא לוקחים אותו.
לדעתך להביא יותר מבוגר יסבך את העניין? הוא אמור להיות בן 8 חודשים, אבל נראה גדול פי שתיים משלי, אמרו לי שהוא מאוד ידידותי ורגוע.

אני רק רוצה לשבח על הנכונות לקחת חתול עם נכות

אם תרצה לשקול את זה, יש אצלי באומנה גורה אנרגטית מקסימה עם 3 רגליים (כשאני אומרת אנרגטית אני מתכוונת לזה שהיא משחקת בצורה מדהימה בכדור ורודפת אחריו, קלילה כמו שד). היא בת 6-7 חודשים. חמודה ומתלטפת, וכאמור, אוהבת מאוד לשחק.

Walrez

New member
אוי...

עצוב...
נקבה עם נחות מסוימת נשמע מורכב עם הזכר המטורף שלי... אבל אני לא יודע.
התחייבתי לאישה לקחת אחד משלה, אבל עכשיו נשבר לי הלב על הגורה הזאת...
אני אבדוק את הנושא.

תודה. אם תרצה לראות סרטונים שלה, בשמחה.

היא אמנם עם נכות, אבל היא יודעת לעמוד על שלה.
צילמתי המון סירטונים שלה, משחקת כדורגל, מתלטפת, יש בה הכול....

Walrez

New member
חתולה

לצערי, בתור מישהו שעובד עד שעות מאוחרות, לא ארגיש רגוע להשאיר את השניים ביחד.
(גם ככה אני לחוץ עם לקחת עוד נוסף).
אבל אבדוק בין אנשים שאני מכיר ואנסה למצוא לה בית.
&nbsp

Yukita

Active member
מנהל
בגילאים האלה

אתה כנראה יכול לבחור את מי שמדבאץר לליבך מבלי לדאוג מדי. דווקא קטן מדי אולי יצטרך זמן לפני שגור גדול יותר בשלב פרוע יותר יתעלק עליו, אבל לא נראה שזה שיקול מאוד כבד.

sashalola

Well-known member
בן שמונה חודשים זה גם נפלא

וגם תעשה מצווה גדולה,
ואם הוא ידידותי ורגע אז יש סיכוי ממש טוב שיסתדרו
ויהיו חברים טובים.
בכל מקרה בהצלחה

Walrez

New member
תודה רבה

מאוד קשה לי עם הנושא של "לבחור", כי זה אומר להשאיר את האחרים, אולי אפילו כשיש חיבור בינהם.
הלוואי ויכולתי לקחת את כולם וזהו..
&nbsp

תבורכי על הרצון לאמץ עוד גור/ה בכלל ונכה בפרט

אצלנו בדרך כלל בין אימוץ לאימוץ היה פעם של חצי שנה, לפי תקופות ההמלטה. היתה תקופת התרגלות מסויימת ותמיד הגור החדש שיחק עם הגור שאומץ לפניו, בלי בעיה כי השובבות והסקרנות גוברים בסוף.
בחורף האחרון אימצנו בהפרש של שלושה שבועו שתי גורות שמיד התרגלו זו לזו ועכשיו הן בלתי נפרדות, ועסוקות כל היום המשחקי שילולים או ליקוקים הדדיים.
בקיצור לא לחשוש, ופשוט לזרום עם התהליך.

Walrez

New member
החתול בלי הזנב מאוד רגוע

מחר אלך להכיר אותו.
&nbsp
הגור שלי מאוד מאוד אקטיבי ולא מפסיק... אתמול הגעתי מהעבודה ושיחקתי איתו עד אחת בלילה *ברצף*.
אם אני לא משחק, הוא מטפס על הגוף שלי כמו spiderman עד הפנים, כל זה תוך שניה וכאב מטורף מהציפורניים הקטנות שלו.
בנוסף, הוא העיר אותי לפחות פעמיים שאני זוכר.. (בלי נשיכות, אלה ליטופים בפנים, ניקיון השער שלי עם הלשון ועוד).
&nbsp
אני לא יודע אם הוא צריך מישהו רגוע ו-"בוגר" או עוד אחד אקטיבי כמוהו כדי לשחק.
זה ממש סיפור לבחור...

Walrez

New member
שאלה לגבי חיסונים

היי,
אולי תוכלו לעזור לי גם בנושא החיסונים...
אתמול הגור שלי קיבל חיסון ראשון. רק בעוד חודש יקבל את השני.
מה המשמעות של זה לגבי "הוספת" חתול חדש?
אם אני מביא את המבוגר יותר (ההוא בלי זנב), הוא כבר מחוסן מזמן.
אם אביא אחד מהגורים הקטנים, לדעתי אין להם עדיין חיסונים (הם בני חודשיים נראה לי).
האם זה מסכן את הגור הנוכחי או את זה שאני מוסיף?
האם אני צריך להפריד בינהם למשך חודש (עד שהנוכחי יקבל חיסון נוסף)?
איך מנהלים את זה? תכננתי לאמץ היום או מחר.
תודה מראש!

Yukita

Active member
מנהל
חתול מחוסן אינו אמור להוות בעיה

באשר לצעירים יותר ללא חיסונים, בהחלט כדאי לשאול את הוטרינר.

גורדיאן

New member
אין לכל זה שום משמעות.

בשום צירוף אף אחד לא מסכן את האחר, אתה יכול לשכוח מכל הנושא.

Yukita

Active member
מנהל
אמנם רוב הסיכויים שכולם בריאים

אך למה אתה בטוח שגור לא מחוסן לא יכול להוות סיכון?
&nbsp
&nbsp

גורדיאן

New member
משתי סיבות טובות:

1. כי הראשון כבר מחוסן.
2. כי בכל מקרה הסיכוי שהשני חולה במשהו קטן מאוד-מאוד.

בטחון של 100 אחוז אף פעם אין, ומי אומר שהגור הראשון לא הגיע כשהוא כבר חולה ובתהליך דגירה והחיסון בכלל לא ישפיע עליו? ומה אם החיסון הוא נגד סוג א' של קליצי אבל בסביבה יש תת-סוג אחר של אותה מחלה?
הכל אפשרי, אבל הסיכוי לתקלה כזאת כל כך נמוך שאפשר פשוט להתעלם ממנו.

yaniv737

New member
נצל"ש

יש לי חתול מבוגר שרוב היום לבד בבית.
האם משעמם לו והוא סובל ורצוי להביא לו גור?
או שלא כי הוא עלול לקנא ולהרגיש שהוא כבר לא מס' 1?
ואם הוא זכר אז להביא רק נקבה גורה?
&nbsp
תודה.

Yukita

Active member
מנהל
סביר להניח

שחתול מבוגר לא יוקיר לך שום תודה אם תכניס גור שובב לבית. חתולים בוגרים אינם מתחברים כל כך מרצון או בקלות, והם לאמתים על הפלישה לטריטוריה שלהם. אפשר להוסיף לחתול עניין ופעילות בעזרת משחקים (שאתם מפעילים, כי מה ששוכב "מת" בלי הפעלה לא מעניין) ובעזרת יצירת מקומות טיפוס ותצפית כגון מדפים וכו'
&nbsp
אם תאמצו חתול נוסף, זה לא יהיה בשביל החתול הקיים, שממש לא משתעמם בגלל היעדר חתול אחר. זה יהיה בשבילכם. במקרה זה ברוב המקרים יש לצפות לתקופת הסתגלות ארוכה שבה החתול הקיים יצטרך להתגבר על העוינותשלו להגעה החדשה. בדרך כלל העניינים מגיעים לאיזושהי יציבות בסביבות חצי שנה לאחר השינוי. יתכן שלאתהיה ידידות בין החתולים אלא רק שלום קר - סוג של לסבול את הנוכחות האחד של השני.
&nbsp
עם חתולים מסורסים וחתולות מעוקרות אין חשיבות למין החתול הנכנס (כמובן לסרס/לעקר גם את החדש/ה).

למעלה