אימוץ גור נוסף, מספר שאלות

Walrez

New member
המשך התייעצות לאחר שהכרתי את החתולים...

החתול בלי הזנב שבמרפאה הוא הרבה יותר מבוגר ממה שאמרו לי. לדעתי הוא בן שנתיים. הוא חתול גדול פיזית, הרבה יותר מהגור שלי.הוא עבר שיקום ברגל אחורית ולא הולך ממש טוב, למרות שאמרו לי שהוא קופץ ממש גבוה, ושהוא יכול ללכת רגיל, אבל מעדיף לא לדרוך.
אבל הוא ממש מתוק וחמוד, ויהיה קשה לו למצוא בית, למרות שבמרפאה מאוד אוהבים ומטפלים בו... אני לא יודע מה לעשות, זה מבוגר מדי? הנושא של הרגל בעייתי? הגור נהיה יותר ויותר "פרוע", פעיל. הוא עוקב אחרי ונושך לי את הרגליים ואת הידיים... היום נאלצתי להיסגר בחדר כי זה היה בלתי אפשרי. אח"כ נרגע וחזרתי.
הוטרינרית של המרפאה איפה שהוא נמצא כבר איזה 7 חודשים בכלוב, אמרה שלא תהיה בעיה, אלה "אם הוא ממש ילך וינשוך לו ברגל", ואני יכול לדמיין את זה קורה!
&nbsp
מצד שני, ביקרתי את שני הגורים הקטנים. קשה לי להפריד ביניהם, למרות שאחד מאוד מחובר לכלב (!!) ומחפש לישון עליו כל הזמן, השני מאוד מחפש את הראשון. יש לי תמונה שאם רואים אותה, חושבים אוטומטית "אני לא יכול להפריד ביניהם". ושלושה חתולים זה יותר מדי בשבילי... אבל בכל מקרה הם קטנים, אני מפחד שהחתול שלי יפגע בהם.
&nbsp
הכל מאוד מורכב..! אבל אני מרגיש שזו החלטה שצריך לשקול טוב, כי זה קשר לשנים ארוכות.
יש לכם המלצה? אני צריך אולי להמשיך לחפש מישהו מתאים?
תודה
&nbsp

Yukita

Active member
מנהל
כנראה אין באמת בעיה

אז ינשוך לו את הרגל ויקבל כאפה - זה נקרא חינוך להתנהגות ראויה. בדיוק כמו בגן שילד מתנהג בצורה שהילדים האחרים מחזירים לו, ובסופו של דבר לומד איך להתנהג בצורה שמתאימה לקבלה בחברה.
&nbsp
לחתול בוגר עשוי לקחת קצת יותר זמן להסתגל, אך הרגל ו/או הזמב אינם רלבנטיים לעניין הזה.
&nbsp
באשר לעניין שניים או שלושה, מבחינת התנהלות בבית זה לא באמת משנה או מכביד. כן יש יותר עלויות לחיסונים וכד'.
&nbsp
במילים אחרות: לך על מה שלבך אומר, ואל תחשוש כל כך. במרבית המקרים הכל מסתדר יפה לאחר תקופת הסתגלות. נמקרים שלא הולך הם די מעטים, בדרך כלל זרימה רגועה עם המצב וסבלנות מביאים למקום הנכון. מי שקטן - גדל, ומי שנראה חלש - אינו באמת מסכן כמו שנראה לך בדרך כלל. אצלנו יש חתולה עיוורת שמבקרים מבחוץ תמיד מרחמים עליה בגלל העיוורון, אבל היא ההחלט יודעת להעמיד את הצעירים ואת הפרועים במקומם (יש אצלנו 5 חתולים ו-2 כלבים לא קטנים).

למעלה