אימוץ גור

chric

New member
אימוץ גור

שלום רב,כמה תהיות,בעיר שלי יש בניין שעובר תמ"א ויש שם חתולה שהמליטה 4 גורים, הם בדיוק בני חודש וחצי וחיים שם בתנאים מחפירים ועם סיכון בין ההריסות והזבל של הבניה,מתגוררת שם אישה שדואגת להם מבחינת מזון מים וכ"ו והיא בעצמה יש לה כמה חתולים וכלב ועקב זה לא יכולה לאמץ עוד, קניתי אוכל לגורים שירותים וחול ולקחתי משם גור,איך ששמתי אותו בתוך הכלוב האמא יללה והלכה אחריי בתוקפנות ואז חזרה לשאר הגורים,האשה שדואגת להם טענה שאפשר לאמץ והם אוכלים כבר מזון יבש בקצת מים,ועדיין כואב הלב ואני קצת אוכל את עצמי האם פעלתי נכון,מצד שני מחר העבודות שם יתחדשו ואיך שזה נראה שם ועם שכנים לא נחמדים במיוחד סיכויי ההשרדות של הגורים ממש לא גבוהים,הגור קצת ילל וכרגע הלך לישון מתחת לספה,עוד שבועיים שהיא תהיה בת חודשים אקח אותה לווטרינר,האם היתי צריך לחכות עם האימוץ? דר"כ הגורים מדהימים פרוותים עם עניים כחולות בהמשך אעלה תמונות אם תרצו במידה ויהיה מי שירצה לאמץ,הם נמצאים בבת ים.

ארמורגם

New member
שתי המלצות

1. קח אותה כבר עכשיו לוטרינר לבדיקה כללית וטיפול נגד פרעושים ותולעים, ובמידת הצורך דלקת עיניים.
&nbsp
2. אמץ לפחות עוד גור, במיוחד אם זאת הפעם הראשונה שאתה מגדל חתול בכלל או גור בפרט.

chric

New member
תודה על התגובה

כל חיי בבית הורי היו לנו בע"ח כלב ואח"כ חתול,וגם כרגע יש חתול,מבחינת גידול זה היה יותר לצד זה שהוריי גידלו וטיפלו,הגורה בת חודש וחצי וכרגע היום הראשון בבית מייללת,לצערי לא אוכל לאמץ עוד גור כי ההחלטה היתה גם של זוגתי והיא מעונינת רק בחתולה אחת לבנתיים,יש איזושהי חשיבות בתהליך האימוץ לאמץ עוד גור? אקח אותה בימים הקרובים לווטרינר

ארמורגם

New member
תשובה

פשוט יותר קל לגדל שני גורים במקום גור יחיד, כי אז הם יכולים לשחק אחד עם השני ולהוציא אנרגיות אחד לשני. אחרת כל הפוקוס של הגור הוא עליך ועל חפצים בבית שצריך להשמיד. במקרה של הגור שלי (נאסף בגיל חודש וחצי, עכשיו כבן חודשיים וחצי), הוא עושה שמות בבית וטרור לי ולחתולה הותיקה.

Yukita

Active member
מנהל
כמובן

גם אימוץ גור אחד זה יפה, אבל שווה לדעת שמה שכתבו לך לגבי שניים - נכון לגמרי. שני הצעירים אצלי, שני אחים, באמת משחקים יחד ולכן לא נושכים או שןרטים אותי כמו גורים אחרים שגדלו לבד ולא היה להם על מי לתרגל התנהגות חברתית. הגורה אצלכם בוכה ומייללת כי היא לבד - שניים ירגיעו זה את זה. גורים מטבעם אינם בנויים להיות לבד, ובמצב טבעי הם תמיד בשגר, מספקים זה לזה חברה, חום גוף, מיומנויות חברתיות ותעסוקה. כמובן שגם שניים יכולים להיות שובבים מאוד (מופיע בסביבות חודשיים וחצי-שלושה חודשים, כשיכולות התנועה שלהם קופצות מדרגה), אבל כשיש שניים המשחקים שלהם יחד פירושם שהם מוציאים אנרגיות זה לזה.

Yukita

Active member
מנהל
הם תמיד יחד

chric

New member
הבנתי

פשוט אנחנו שוכרים דירה לא גדולה במיוחד,בבית הוריי אחרי שהחתולה שלנו נפטרה בגיל יחסית מוקדם 9 אחרי 2 ניתוחים והרבה סבל מצידה ,אימצנו גורה בת חצי שנה שבאה מבית אצל מישהי שהיו בדירתה מעל 10 חתולים שעכשיו עשינו לה עיקור והיא התרגלה ממש מהר שקטה ומשחקת המון,האם אפשר נגיד להביא את הגורה שלי לשם לזמן מה שתרגע ותהיה עם עוד חתולה או שעדיף שתתרגל לבית שלי? פשוט עוד גור לקחת כרגע קצת בעיתי

Yukita

Active member
מנהל
אפשר הבהרה?

איפה הגורה שכבר אימצתם? לא הבנתי. יש פה שני בתים?

ozir

New member
גם אני לא הבנתי אתם גרים במקביל ב 2 בתים ?

כי כתבת "בית שכור בבית ההורים" ועוד "בית שלי" ולכן אני מבין גם שהחתולים לא ביחד. הם יכולים להיות ביחד?

chric

New member
לא

לא הסברתי את עצמי נכון,אני וזוגתי שוכרים דירה לא גדולה והגורה שלקחנו אתמול אצלנו,וחוץ מזה לא רחוק ממני 10 דקות נסיעה מתגוררים ההורים שלי ושם גם יש גורה בת חצי שנה,

Yukita

Active member
מנהל
במקרה כזה

יש להניח שתרצו שהגורה אכן תתרגל לשני המקומות, כי מן הסתם אם תסעו, תרצו לבקש מההורים לשמור עליה. עם זאת, בכל הנוגע לחתולים וטריטוריה כדאי מאוד להבין שחתול שונה מאוד מכלב בנושא יכולת מעבר בין טריטוריות. רוב החתולים מסוגלים לעבור במידה מסויימת בגיל צעיר, וככל שהם מתקרבים לגיל שנה - זה נהיה להם יותר ויותר קשה ומפחיד, תקופת ההסתגלות למקום אליו הזיזו אותם מתארכת ובאופן כללי רובם מאוד לא אוהבים מעברים וביקורים ולא יודו לכם על "ביקורי משחק" בבית של חתול אחר. יצא לי להכיר אחד יוצא דופן, שנסע עם הבעלים שלו לביקורים, יצא בהפסקות פיפי מהאוטו יחד עם הבעלים לעשות פיפי בשדה וחזר איתם לאוטו להמשיך בנסיעה, אבל הוא באמת היה משהו לגמרי אחר. מעולם לא שמעתי על עוד אחד כזה...
&nbsp
במקרה המסוים הזה, נראה לי שעם מחשבה, אפשר להרגיל את הגורה לשני הבתים במידת מה. אם היא אמורה לגדול אצלכם בבית, הדבר הנכון הוא להשאיר אותה אצלכם ולתת לה להתרגל, ואחרי שתתרגל, תהיה רגועה ותראה במקום את הבית שלה (נניח עוד חודש) אולי אפשר לקחת לכמה ימים לבית ההורים, לסגור אותה שם בחדר אחד ולתת לה להתרגל לבית שלהם. בזמן הזה אסור שיהיו חלונות פתוחים או מקומות שמהם היא תוכל להמלט החוצה ולהיעלם עקב הבהלה. יש לציין שהיכרות וחיבור בין שני חתולים זה בדרך כלל עניין ארוך בהרבה מאשר היכרות לבית... אם כי במקרה הזה שניהם עדיין צעירים ואולי יתחברו קצת מהר יותר. בדרך כלל הגדול יותר מתקשה יותר והתהליך עשוי לקחת יותר מכמה ימים בלבד. חתולים בוגרים לא מתלהבים מפלישות לטריטוריה שלהם ולוקח להם זמן לעכל ולקבל את העניין.
&nbsp
לפיכך, אם נראה לכם שבמקרה נסיעה ההורים יסכימו לבוא לביקור פעם ביום אצלכם לטפל בחתולה, אין צורך להכנס לזה. אם נראה לכם מאוד חשוב שהחתולה תכיר את הבית של ההורים, תצטרכו להשקיע בזה מאמץ ולהבין שלא מדובר בביקור לכמה שעות וחזרה, שיהיה פה צורך בהתארגנות מתאימה.

chric

New member
תודה על ההסבר

היום החזקנו וליטפנו אותה והיו אפילו קצת גרגורים,היא אפילו טיפסה דרך הסדינים למיטה הזוגית וישנה עליה,כמובן שאנחנו לא רוצים להרגיל אותה לזה אבל בימים של ההתקרבות לא רוצים למנוע ממנה זאת,היא עשתה פיפי על הרצפה,ניגבתי את הרצפה והעברתי קצת לארגז חול הרמתי אותה לארגז חול ושיפשפתי עם הרגל שלה את החול מקווה שיעזור ויהא תשתמש עם הארגז-קראתי זאת איפשהו,דר"כ היום דיברנו עם האשה שדרכה לקחנו את הגור,והיא אמרה ש הפועלים של הבניין שפכו מלט לבור שהיו בו הגורים ומזל שהיא היתה בבית והוציאה אותם משם בזמן,היא לא יכולה להחזיק אותם בביתה כי יש לה חתולים בוגרים ושכנה אחת הסכימה לכמה ימים עד שיהיה פתרון. בכל מקרה תודה על העצות אני מאמין שהחתולה תתרגל ונהיה משפחה מאושרת)

למעלה