אימוץ ובירוקרטיה

nofarv1

New member
אימוץ ובירוקרטיה

צהריים טובים

שמי נופר ואני סטודנטית לתקשורת. אני כותבת כתבה בנושא אימוץ ילדים אצל זוגות חד מיניים. על אף שהנושא כבר מעוגן בחוק, ישנם זוגות שעדיין נתקלים בקשיים משפטיים.

אם יש פה זוגות כאלה, אשמח לשיתוף פעולה מצידכם, על מנת שאוכל לספר את הסיפור שלכם.
אם תעדיפו במייל - [email protected]

תודה רבה ויום עצמאות שמח :)

nofarv1

New member
כרגע לא בטוח שתפורסם

הכתבה היא חלק מסדנה, ובמידה ויציעו לי לפרסמה - אוכל לבחור אם כן או לא. רוב הסיכויים שמדובר בעיתון המכללה.
הפרטים יכולים להישאר חסויים במידה ותעדיפי.

אולי תפרסמי את הכתבה

גם פה? כשתשלימי אותה? זה נשמע מאוד מעניין..
שיהיה בהצלחה!

nofarv1

New member
עד לרגע זה אני לא רואה שיתוף פעולה,

אבל כמובן שאשמח לעשות זאת, אם אצליח להוציא את הכתבה לפועל.

הכתבה מתוכננת להיות על קשיים?

כי אם כך יכול להיות שלא נתקלו כאן יותר מדי בקשיים מיוחדים. עיכוב בירוקרטי ארוך בהחלט כן, היו אנשים שכתבו על כך בעבר, אבל לאיזה קשיים למשל את רוצה להתייחס?

הדבר היחידי שאני יכולה לחשוב עליו הוא זוג חברות שלי שאחת מהן יהודיה והשנייה לא, וזו שאינה יהודיה אינה יכולה במדינת ישראל לאמץ את הילדה הביולוגית של זוגתה.

אגב, תיקון קטן למה שכתבת באחת ההודעות - אימוץ הדדי או אימוץ קרובים לילדי משפחות להט"ביות לא מעוגן בחוק. כמו כמעט כל זכויות בלהט"בים בימינו, אימוץ נובע מפסיקה תקדימית של בג"ץ, ולמעשה כל חוק שייצא בעתיד יכול לבטל אימוצים עתידיים די בקלות.

פרח7

New member
בעניין אימוץ ודתות

אני לא יודעת עד כמה הדת חשובה לזו שאינה יהודיה
אבל למיטב הבנתי מי שמוגדר כחסר דת יכול לאמץ את בני כל הדתות.
אז אולי אפשר לוותר על הגדרת הדת של הלא יהודיה ולהפכה לחסרת דת. בכך היא תשנה מעמד לכזה שיאפשר לה לאמץ.

אז זהו, שזה לא נכון

היא דווקא מוגדרת כחסרת דת, ועדיין לא יכולה לאמץ ילדה יהודיה כשרה...
אולי זה עובד אחרת על ילדים שאינם יהודים? אין לי מושג.

בכל מקרה, הפעם האחרונה שבה התעדכנתי בעניינן לא הייתה מאוד לאחרונה, אברר שוב איפה זה עומד ואחזור עם תשובה.

פרח7

New member
אז זהו שזה כן נכון

אני מכירה זוג כזה שהאימוץ אושר

למעלה