אימוץ חו"ל

yatalata

New member
אימוץ חו"ל

שלום רב, אשמח לשמוע חוות דעתכם על העמותות, המלצות או הסתייגויות , אפשר בפרטי. תודה ושבת שלום

ראובן77

New member
הבדל בין עמותות

הבדל אחד שראינו זה שבעמותת עתיד הילדים מבקשים שבחשבון הבנק שלך יהיה סכום בפלוס רציני ובעמותת טף לא חשוב אם את במינוס קצת.
לדעתי זה נובע מכך שטף היא עמותה גדולה יותר ולכן מתפרסת על יותר מחוזות. מה שמאפשר להם להכיר שופטים שמקלים בנושאים כאלה או אחרים. לעומתם עתיד הילדים היא עמותת בוטיק כלומר ממוקדים באזורים מצומצמים יותר ולכן מכירים את השופטים באזורים אלה טוב יותר. זה מאפשר להם אולי גם יותר מיקוד בבחירת הילדים. אבל שוב, זה השערה שלי ולא מבוסס על משהו מדעי פרט העובדה שבדקנו את שתי העמותות וזה הדרישות שהציגו לנו.

fatfat

New member
בעבר ההבדלים היו יותר משמעותיים

טף היתה העמותה היותר גדולה שמדי שנה הביאה יותר ילדים ארצה והיחסים שיצרו עם רוב הפונים היו יחסי עבודה קורקטיים. עתיד הילדים היתה עמותה קטנה שהתמקדה בהבאת מספר קטן בהרבה של ילדים והיחסים אצלה אופיינו ביחסים אישיים וכמעט משפחתיים עם המאמצים. היום עם ההאטה המשמעותית באימוצים מרוסיה והיעדר יעדי אימוץ אחרים - הבדלים אלה הצטמצמו מאוד.

אני הייתי מציעה לכם להיפגש עם נציגי שתי העמותות, להתרשם וללכת על פי הכימיה עם העומד מולכם ונטיות לבכם. בגדול מי שהתהליך אצלו הלך חלק וילד שקיבל ענה על ציפיותיו לגביו העמותה בה בחר היא הטובה ביותר ומי שהיו לו בעיות בתהליך (לא תמיד באשמת העמותה) או שהילד שקיבל התגלה עם בעיות הרבה יותר חמורות ממה שנמסר להורים לפני האימוץ (שוב לא תמיד באשמת העמותה, הרבה פעמים הסתרת המידע היתה בבית הילדים או שילדים שברוסיה היו כבויים וחסרי חיים פתאום כשיש להם אבא ואמא משלהם והם מרגישים בטחון מעיזים לבטא את האופי האמיתי שלהם כמו שובבנות יתר, היפראקטיביות או מרדנות) יראו בעמותה ב בחרו מפלצת.

אמא193

New member
ממליצה כמו פאטפאט להיפגש עם שתי העמותות

ודוקא בגלל המצב כיום לבדוק מה מצב העמותה כמה ילדים הגיעו בשנה האחרונה ומה הם אומרים בנוגע לקשיים הקיימים.

KallaGLP

New member
כעקרון, אין אלא להצטרף להמלצה

להיפגש עם שתי העמותות.
חייבת בכל זאת להסתייג ולומר שאף על פי שאימצתי לפני 12 שנים, מעולם לא הרגשתי שהיחסים עם טף הם קורקטיים ולא אישיים, והייתי מאוד מרוצה מהטיפול שלו זכיתי מכל בחינה, גם מקצועית וגם אישית. אני מדברת כמובן בשם עצמי בלבד, וניסיוני מוגבל לאימוץ אחד במועד אחד מסוים וזהו.

מצטרפת לפאטפאט

כל אחד בפורום חווה אימוץ יחד או שניים,בתקופות שונות ומגוונות.אז אף אחד לא מהווה 'מדגם מייצג' ואין די תגובת שיתנו לכם תמונה של 'מדגם מייצג' - רב אנשי פורום אימוץ הם בעצם קוראים ולא כותבים.
אין כמו מראה עיניים.
לכו לעמותות לראיון,אבל התייחסו גם כמראיינים בעצמכם,והיו פתוחים להתרשמות.
עננה של חוסר ודאות תמיד מרחפת מבחינת החמרת תנאים של ארצות המוצא מהיום להיום,פגרות,שביתות,התחרטות של משפחה ביולוגית - כל אלה אלמנטים שבקושי אפשר [אם בכלל] להזכירם בחוזה ,ואת השפעתם /עיכובם האפשרי לא ניתן לדעת מראש.
שתי העמותות הן 'תותחיות על 'במושגים ישראלים,כי שרדו מאז ראשית החלת חוק העמותות [קמו ב-1997]אבל הן לא טייקוניות לעומת רוסיה הגדולה אלא משתדלות תמיד להשתלב בנוף של האימוץ הבין ארצי בצורה מוצלחת.
בשונה מניסיונות לכניסה להריון ואף הריון ממשי - כאן בטוח שבסופו של דבר יהיה ילד בבית.וזה החשוב.
שיהיה לכם בהצלחה.

למעלה