שלום לך,
אני ואשתי היינו בפגישה לאחרונה לגבי אימוץ חול, אמנם אנחנו נשואים אבל במקרה נאמר לנו בפגישה שרוסיה מוכנה לאפשר אימוץ לזוגות נשואים בלבד.
לגבי שאר המדינות אין לי מידע.
בכל מקרה שיהיה בהצלחה!
התהליך באל סלבדור ארוך ולוקח שנתיים ואף יותר. בנוסף אפשר לאמץ משםבעיקר ילדים גדולים (הכוונה ליחידניות וזוגות מעל גיל 40). לכן סביר שלא הרבה רצו לאמץ משם. אני הייתי פונה לעמותה שיש לה אישור לאימוץ מאל סלבדור ומבררת מה קורה עם האימוצים משם.
כל כך הרבה אנשים שרוצים לאמץ, כל כך הרבה תינוקות וילדים שזקוקים להורים, וכל כך מעט אימוצים. במקום לאפשר אימוץ של כמה שיותר ילדים שנותרים ללא משפחות וברובם יתגלגלו לפשע, זנות ודלות, מקשים על האימוץ. כל כך הרבה אנשים שרוצים לאמץ ולתת לילד כל כך הרבה, ובראש ובראשונה אהבה וחיבוק, ולא יצליחו לעשות זאת בגלל מדיניות מטופשת שלא מתחשבת כלל בצורכי הילדים.
אבל לא הייתי תולה תקוות בתהליך שהביא ילד אחד בלבד במהלך לא מעט שנים, וגם זה קרה לפני כמעט 5 שנים. במהלך 5 השנים הללו לא הסתיים אף לא תהליך אחד (שאמור להמשך שנתיים). זהו קצה חוט, אך החוט רופף מאד.
בפועל הייתי חושבת 100 פעם אם להיכנס לתהליך כזה כשניסיון העבר מצביע על נתונים כל כך לא מעודדים. אפשר להשקיע שנים של ציפייה בתנאי חוסר ודאות ומתח ובסוף לצאת בידיים ריקות.