אימוץ חתולת רחוב

Bezeqcall

New member
אימוץ חתולת רחוב

אהלן.

בדירת גן שלי יש כבר שנתיים בערך חתולת חצר לבנה (בוגרת). קודם כל נראה לי שהיא חתולה (איך בודקים??). היא בדר"כ נמצאת בחצר שלנו אבל גם בחצרות של בתים אחרים הסמוכים.
היא לא מפחדת מבני אדם וכל הזמן נמרחת עליי ועל אשתי כשאנחנו בחוץ. נראה לי שהיא הייתה חתולת בית בעבר, איך יכול להיות שחתולת רחוב ככה לא מפחדת מבני אדם?

אנחנו חושבים להכניס אותה הביתה במטרה שלא תסתובב יותר בחצר ותהיה רק בבית.

האם כדאי?
איך עושים את זה?
היא קצת מלוכלכת, איך מטפלים בזה?

תודה ! :)

Yukita

Active member
מנהל
אני בהחלט בעד

אם כל הצדדים רוצים, למה לא?
&nbsp
הלכלוך, במיוחד על חתולים לבנים, הוא פשוט תוצאה של החיים בחוץ. אם זה משהו נקודתי אפשר לקחת מגבונים לחים (ללא אלכוהול!) או מטלית נקייה שמרטיבים מעט, ולנגב. הנסיון מלמד שגם אם לא עושים כלום, אחרי כמה זמן בבית חתול בריא ייראה הרבה יותר נקי מעצם היותו בסביבה נקיה.
&nbsp
כן כדאי לשים אמפולה נגד פרעושים (ייעודית לחתולים). אם לא ראיתם אף פעם איך שמים, זה פשוט אבל אפשר בפעם הראשונה לבקש מוטרינר להראות לכם. בכלל, לא רעיון רע להגיע מתישהו לוטרינר לבדיקה כללית וחיסונים.
&nbsp
אם החתולה חברותית ומעוניינת, פשוט פתחו לה את הדלת (אל תמהרו לסגור, שלא תיבהל) ותנו לעניינים לזרום בשקט. יתכן שהיא תבקש לצאת, תלוי בכם אם תרצו להתעקש ולא לפתוח, לחכות, או שתחיו עם חתולה שגם יוצאת. בפנים כמובן צריך ארגז חול לצרכים.

justanotherme82

New member
לא בטוח שכל הצדדים רוצים

חתול שרגיל לחיות בחוץ בדרך כלל לא יאהב להיות סגור בבית כל היום. ראיתי חתולים שהיו רגילים להסתובב בחוץ וברגע שסגרו אותם נראה שאיבדו את כל שמחת החיים שלהם.
אם היא מקבלת אוכל ממכם ומהשכנים ויש לה מקום בטוח לישון בו (בגינה שלכם או של השכנים) בכלל לא בטוח שעדיף לה לעבור לחיות בבית. הכי טוב יהיה אם תפתח לה את הדלת ותיתן לה להכנס אבל תשאיר לה את האפשרות לצאת מתי שהיא רוצה.

dimitrygo

Active member
מנהל
אני חושב שבדירת גן קשה מאוד להגיע למצב שהחתול נשאר רק בדירה

ולא יוצא החוצה. אתם יכולים להרגיל אותה לדירה שלכם והיא תהפוך למה שנקרה חתולת בית-חוץ.
חשוב להבין שבצב כזה אם בהמשך תעברו לדירה אחרת תצטרכו לדאוג לסידור דומה.
&nbsp
מצרף לך קישור איך לקבוע מין http://www.vetmed.wsu.edu/clientED/kittengender.aspx
אמנם הוא מתייחס לגורים אבל העיקרן זהה. אפשר גם לחפש קישורים דומים שמתייחסים לחתולים בוגרים.

Bezeqcall

New member
המשך...

תודה על התגובות המהירות!
אנחנו לא רוצים שהיא תסתובב בחוץ , תחזור הביתה אחרי שביקרה בפחים (ויש מצב טוב שהיא מגששת שם לעיתים) ותעלה לנו על המיטה.
בהתחלה עוד נהיה מוכנים אבל לאורך זמן לא נראה לי...

פחות או יותר כמה צפוי לעלות ביקור מושלם אצל וטרינר שיכלול חיסונים לחתול שכזה? תודה !

cipo 1

New member
ראשית אני מברך על המהלך שלך .ומקווה שיצליח

גם "טיטי" שלנו היא חתולת חוץ בית שהתחילה אמנם את חייה המשותפים
עימנו בגיל הרבה יותר צעיר ועד היום מבלה כ- 60% משעות היממה בחוץ .
בשלב מסויים נמאס לנו מהבקשות שלה להכנס הביתה בשעות לא "הגיוניות "
מבחינתנו והתקנו לה את הדלת לחתולים (אגב למדה תוך פחות מיום להשתמש בה) יש לה אוכל ומים זמינים בתוך הבית 24/7 מיומה הראשון אצלנו ולדעתי זה מה שמחבר אותה אלינו והיא לא הולכת לרעות בשדות זרים .
יש מצב שגם אם אתם תנהגו כך תצליחו לחבר את החתול/ה אליכם
בהצלחה !!

meedas

New member
מנסה לענות על מה שהתפספס

א. כדי לדעת אם מדובר בזכר או נקבה, מציצים מתחת לזנב.. אם יש שם "חור" אחד, זה זכר. שני חורים צמודים, נקבה. עדיין לא בטוחים? זה יתברר סופית בביקור אצל הוטרינר. על הדרך צריך לברר אם עברה עיקור/סירוס ואם לא, לטפל גם בזה
&nbsp
ב. עלויות טיפולים רפואיים - לחתולה בוגרת צריך לתת
חיסון מרובע אחד (כ- 120-150 ש"ח)
תילוע (כ- 70 ש"ח)
טיפול נגד טפילים (חבילה של 4 אמפולות עולה כמאה ש"ח. שמים אמפולה בודדת כל 4 שבועות לערך)
במידה שנדרש עיקור או סירוס זו הוצאה נוספת של כמה מאות ש"ח
אם החתולה ממשיכה לצאת מהבית, אפשר לשקול גם חיסון כלבת. עלותו דומה לזו של החיסון המרובע
&nbsp
מאחר שגידלתי חתולי בית בדירת גן בלי לתת להם לצאת אני יודעת שזו אופציה. אבל זה לא יעבוד עם כל חתול - מאוד תלוי ברצונות שלה וגם בעקשנות שלכם (ובקפדנות בסגירת הדלתות והחלונות). יכול להיות שלמרות שעכשיו היא ברחוב היא תשמח להיות רק בבית (במיוחד אם נזרקה לרחוב כבוגרת ולא גדלה שם מגורות)
&nbsp
רוב בעלי החתולים מעדיפים לתת להם לצאת במידה שזה אפשרי, כי זה גם נחמד לחתול (יותר מעניין) וגם מקל על הטיפול (פחות התעסקות עם צרכים). חתול בית שבע ומרוצה בדרך כלל לא יטריח את עצמו עם חיטוט בפחים ויעדיף להשאר נקי ואסטטי. חתולים הם חיה נקיה מאוד ואם יש להם אופציה הם ישארו נקיים. כך שאם זה החשש היחיד שלכם, הוא לאו דווקא רלוונטי. עזרו לה להתנקות מהלכלוך הקיים והיא תשמור על הנקיון בעצמה בהמשך.
כמובן, ליציאה החוצה יש חסרוונות אחרים - חשיפה לסכנות והצורך להוציא את החתולה ולהכניס חזרה בשעות שונות ומשונות של היום...
&nbsp
ההמלצה שלי - אם אתם מעדיפים אותה רק בבית נסו לסגור אותה ותראו מה קורה (באופן הדרגתי אך תקיף). קחו בחשבון שכמה יממות של יללות זעם יהיו חלק מהתפריט. נסו להתעקש כמה שמתאים לכם ואם היא לא מסתגלת לבית תחליטו אם לוותר לה או להמשיך להלחם, ועד מתי.
&nbsp

Bezeqcall

New member
תודה על התשובה המפורטת...... המשך

חבר שלי שהיו לו כבר 3 חתולים במהלך חייו אמר לי שבשום פנים ואופן לא כדאי לי להכניס את החתולה הביתה.
טענותיו:
"היא רגילה למרחבים ותרצה כל הזמן לצאת החוצה. בכל הזדמנות שתהיה לי היא תברח''
''סיכוי גבוה שכאשר תצאו לעבודה ותחזרו, החתולה תשתגע בבית וכשלא תצליח לצאת תתחיל לטפס על דברים, תנסה לאכול מהפח בבית ואולי גם תשבור מוצרים''
''זה לא גור קטן שאתה מלמד אותו לא לצאת ואיך להתנהל, יש סיכוי שהיא כבר משהו כמו 5 שנים מסתובבת בחוץ. ''
בכוונה רשמתי מילה במילה.. הוא ממש נגד העניין והוא די מבין בחתולים.
לא בא לי להוציא עכשי באיזור ה 1000 ש"ח על טיפול אצל וטרינר ואחרי שבוע להבין שזה לא עובד ולהחזיר אותה חזרה לחצר.
מה עושים? :(

Yukita

Active member
מנהל
מחליטים לפי הלב

הלב מושך אותך כן להציע לה בית? קח צ'אנס ונסה.
&nbsp
אם באמת השתכנעת מטיעוני החבר, הרי ששום דבר שאנחנו נאמר לא יניא אותך מדעתך. קיבלת מגוון דיעות, עכשיו תורך להחליט.

meedas

New member
גם אנחנו "די מבינים בחתולים"

אחד הדברים שלומדים עם השנים והנסיון זה שאין דבר כזה "בשום פנים ואופן". בטח לא כשמדובר ביצורים חיים עם מגוון תכונות אופי והתנהגויות שונות ומשונות כמו חתולים.
&nbsp
כמו שיוקיטה כתבה - קיבלת מגוון דעות. ההחלטה היא שלך.
&nbsp
לגבי החשש להשקיע סכום גדול "סתם", הפתרון לזה הוא פשוט - לא משקיעים את הסכום הזה ביום הראשון. מכניסים את החתולה הביתה לכמה ימים ואז מחליטים אם יש אופק ליחסים או לא. ובהתאם ממשיכים או לא ממשיכים בתהליך ההשקעה הכספית.
חבילת מגבונים למטרת הניקוי הראשוני לא עולה הרבה. כל השאר סובל דיחוי.

למעלה