אימוץ חתול-התלבטות

נועה 200

New member
אימוץ חתול-התלבטות

שלום
יש לי 2 חתולות בנות 9, הבאנו אותן לפני שנולדו הילדים. הילדים בני 5,3 ועד היום הן לא נותנות לילדים לגעת בהן. מרגישה שלילדים יש חסך ושוקלים להביא עוד חתול, אבל חוששת איך החתולות יקבלו אותו (ביחד כבר 8.5 שנים ועוד לא מקבלות אחת את השנייה ��) כמו כן בעלי חושש שאם החתול החדש ישרוט את הילדים הן ירתעו ויפחדו ממנו (מפחדים מאחת החתולות כי מאיימת עליהם). אשמח לעצות

Yaelshachor

New member
אכן דילמה

למרות שאימוץ חתול נוסף זה תמיד מבורך ויאפשר לכם להציל נפש של עוד חתול, במקרה הזה צריך גם לחשוב על דיירי הבית הקיימים... לפי נסיוני קשה מאוד לצפות איך החתולות הבוגרות יקבלו את החדש. יכול להיות שזה יביא להרמוניה יותר טובה מהקיימת ויכול להיות שזה יחמיר את היחסים שלדברייך לא אידיאליים, ויגרום לכולם לסטרס ומתח. הייתי מנסה לקחת גור לאומנה, ולהחליט אחרי שבוע שבועיים אם זה יכול להפוך לקבוע.

נועה 200

New member
תודה ��

הבעיה שהילדים יתרגלו לחתול חדש ואם נצטרך למסור ישבר להם הלב. בין החתולות יש שלום קר, לא נראה לי שזה יפגע ביחסים ביניהן אבל חוששת שלא יקבלו חתול חדש

אני חושבת שאם מבהירים מראש שחתול מסוים הוא זמני, קל יותר

להשלים עם זה (הילדים שלי יודעים טוב מאוד מי הקבועים שלנו, ומי מוחזקת באומנה ובעוד חודש ניפרד ממנה).
אם החתול החדש יתאהב בילדים ולהפך, ולא תיווצר מתיחות גדולה מדי עם החתולים הקיימים - תוכלו לאמץ.
ואם לא יהיה שם רומן, בלאו הכי לא מאוד יצטערו אם וכאשר החתול החדש יעזוב.

Yukita

Active member
מנהל
האמת היא

שזה פחות הגיל ויותר האופי. גור זה מאוד חמוד, אבל כבר קרה שגורים גדלו לבוגרים לא ידידותיים. כדי להבטיח ב100% ידידות לאנשים בכלל ולילדים בפרט, עדיף בוגר שכבר ידוע שהוא באמת ידידותי.
&nbsp
מה שכן, לחתולות שלכם יהיה קשה ייתר עם כניסת בוגר. גם מגור הן מן הסתם לא יתלהבו, אבל גור צעיר כנראה פחות יאיים עליהן.

נועה 200

New member
זה קורה הרבה

שגור ידידותי הופך להיות לא ידידותי? לא יותר קשור ביחס אליו?

Yukita

Active member
מנהל
הכל משולב

אבל בהחלט קורה, כי האופי הבוגר של הגור שונה מהאופי הגורי שלו.
&nbsp
בדרך כלל, ילדים גם לא מתנהלים בצורה מאוד עדינה (רעש, תנועות פתאומיות, פחות התחשבות ברצונו של חתול או כלב שלא יגעו בו ברגע מסוים) וזה כמובן לא עוזר. יש כמובן גם ילדים עדינים יותר שמתנהלים בצורה שמעודדת ידידות קרובה, אבל מנסיון זה לא הכלל אלא היוצא מן הכלל. לילדים בדרך כלל קשה להתחשב במידה מספיקה בחתול או בכלב, ולכן קורה לא מעט שחתולים וגם כלבים בסוף נדחקים לפינה ומתחילים לכעוס ממש על הילדים. הרבה תלוי בכם כהורים, להיות די ברורים ותקיפים לגבי כללי התנהגות נכונה ומתן מקום לאמפתיה לתחושות של החתול או הכלב.

Yukita

Active member
מנהל
אוסיף ש...

אצלנו יש חמישה חתולים והם שונים לחלוטין באופי.
&nbsp
במיוחד בהקשר של הדיון גיל לעומת אופי אפשר לציין את שני האחים, שנולדו לאותה אמא, נאספו יחד, וגדלו בדיוק באותם תנאים, אך אחד גדל להיות פחדן יחסית מאנשים (אמנם ידידותי בבית, אבל בכל זאת) והשני גדל להיות מן טיפוס כזה שאפשר ללטף איך שרוצים, כולל הבטן, ונהנה מתשומת לב גם מזרים. זה אופי ולא סביבה.

מצטרפת לדברים שכתבה יוקיטה

גור הוא חתול בשק. הוא יכול להיות ידידותי מאוד ומתלטף, ולהפוך לבוגר מיזנטרופ.
מסביבות גיל חצי שנה האופי שלהם כבר מעוצב. באופן אישי אני לוקחת חתולים מגיל חצי שנה ומעלה. יש לי 3 חתולים ואחת באומנה, שאומצו בגיל שנה עד שנתיים וחצי (והחתולה באומנה הגיעה בת 7 חודשים), אני ממש לא בעד לקחת גורים. אני תמיד קוראת פוסטים של אנשים על איך שהם מקנאים באחרים שהחתולים שלהם מתלטפים וידידותיים... הפתרון פשוט מאוד.

נועה 200

New member
השאלה אם

חתול בוגר לא יקשה עוד יותר על החתולות שלי, וכן חשוב לי שזה יהיה חתול ידידותי שנותן לילדים להתקרב

Yukita

Active member
מנהל
על השאלה הזו רק אתם יכולים לענות

אתם אלו שיודעים מה המצב אצלכם כיום.
&nbsp
כתבת שהילדים שלך בני 3 ו-5. סביר להניח שהם לא שונים מאוד מילדים אחרים בהתנהלות הכללית שלהם - הם משחקים, הם צועקים, הם אולי עדיין לא הכי עדינים במגע שלהם (במיוחד הקטן יותר). הרבה חתולים, גם ידידותיים, לא מאוד יאהבו ילדים בגילאים הללו. למעשה, יתכן שהחתולות שיש אצלכם כבר יתקרבו לילדים יותר כשהם יגדלו ויתנהלו בצורה יותר שקטה.
&nbsp
זה לא אומר שאי אפשר לחפש חתול ממש ידידותי. אם אתם, ההורים, תלכו בלי הילדים לעמותות, תמצאו שם אולי כמה מבעלי הפוטנציאל הגדול ביותר - כי חתול שנשאר ידידותי ומתרפק גם בסביבה רועשת ומלחיצה של חתולייה וכלבייה בעמותה בישראל(ובישראל עמותות הן ברובן דלות אמצעים ועם תנאים לא אופטימליים), הוא באמת בעל אופי יציב. מדובר כמובן בבוגרים - על גורים אי אפשר לומר בוודאות שום דבר. גם בבתי אומנה אפשר לקבל מושג טוב לגבי אופי של בוגר. אפשר כמובן גם לנסות עם גור, אבל כאמור בכל מקרה צריך להבהיר לילדים שאם הם רוצים שהחתול יאהב אותם, יש כללי התנהגות שעליהם לעמוד בהם. אולי ללמוד יחד איתם קצת שפת גוף של חתולים יכול להיות תרגיל נחמד ומעניין וגם מועיל.

למעלה