אימוץ חתול רחוב-ייעוץ דחוף

valeriyasv9

New member
אימוץ חתול רחוב-ייעוץ דחוף

שלום, אימצתי חתול רחוב להערכתי הוא בן כחצי שנה. מרגע כניסתו לדירה שלי הוא מסתתר מתחת לספה ומסרב לצאת ממנה כבר 24 שעות. לפי דעתי הוא יצא קצת בלילה כשישנתי אני לא בטוחה שהוא אכל למרות ששמתי לו אוכל ומים קרוב למקום מסתור שלו. הוא ממש מפוחד ומבוהל משינוי הטריטוריה שלו כנראה. מה אוכל לעשות כדי שיצא לאכול?לשתות מים? מה לעשות? אני דואגת לשלומו תודה לעונים/עונות :)

Yukita

Active member
מנהל
לחכות בסבלנות

מבחינתו יד נעלמה הרימה אותו באחת וזרקה אותו לעולם אחר. טבעי לגמרי שהוא פוחד - רק גורים צעירים מאוד לא מאוד פוחדים.
&nbsp
זה בסדר. המים והאוכל צריכים להיות זמינים כפי שתיארת, אם יצא בלילה כשישנת אז הוא בסדר. ארגז החול צריך להיות זמין, לא ליד כלי האוכל. ביומיים שלושה הראשונים עדיף פשוט לעזוב בשקט, לא לרדוף ולא לשלוח ידיים. אחרי זה אפשר לעשות דברים קטנים, כמו לשים חטיף קטן מאוד טעים קרוב למחבוא, לעבור עם צעצוע קשור לחוט. לע לדחוף אל החתול, זה יפחיד אותו: לפתות ממחוץ למחבוא.
&nbsp
בעוד יומיים-שלושה, ישיבה פשוטה על הרצפה עם ספר או בטווח עין מטלויזיה היא דרך טובה לאפשר לחתול להבחין בך ולבחון אותך. אפשר להניח ליד הרגליים שלך קערית קטנה עם קצת אוכל רטוב. לא למהר ללטף אם החתול בא - תנועות פתאומיות מגורם זר הן דבר מפחיד.

sharonei1

New member
לא לכפות מגע

לתת לו לאט לאט להכיר את הסביבה והבית
ורק מתי שיבוא אילך ויראה מרצונו ויראה בבירור רצון למגע אז לנגוע בעדינות ולאט בהתחלה
לדעתי חתולים מעריכים בשר הרבה יותר מחטיפים לפחות הגורה שלי ככה

sharonei1

New member
אגב דיי בטוח שהוא יוצא בלילה בזמן שאתה יושן

לפחות ככה היה במקרה דומה שהיה לי חתולה לא יצאה בכלל מהמקום ונראה שבאף מצב לא יוצאת ושמו לה מצלמה וראו שהיא יוצאת בלילה שכולם יושנים ומסתובבת חופשי ולמחרת שוב לא יוצאת בזמן שיש אנשים ערים בבית

למעלה