יש, אבל אין שום סיבה שיהיו גזעיים. בכל עמותה שתלכי אליה, במיוחד בתנאים המלחיצים של חתוליה/כלביה, חתול חברותי ונעים בתנאים כאלה סיכוי סביר שיהיה כך גם בבית.שלום, אני נוי בת 27 רווקה גרה לבדי בת״א, אין לי רקע בעולם הזה אבל רוצה מאוד לאמץ חתול חמוד והבנתי מחברה שיש גזעים מיוחדים ודרכים לוודא לפני שהחתול יהיה ״נעים לבריות״, החתולים שאני הכי אוהבת הם חתולים עדינים, אוהבים ומתלטפים, היש חיה כזאת?? תודה מראש לעונים ❤
בקשר לתכונות האופי שציינת, שיהיה חברותי, נעים עדין, אוהב ומתלטף - אם תתייחסי כך לחתול שלך אז כך הוא יתייחס אליך.שלום, אני נוי בת 27 רווקה גרה לבדי בת״א, אין לי רקע בעולם הזה אבל רוצה מאוד לאמץ חתול חמוד והבנתי מחברה שיש גזעים מיוחדים ודרכים לוודא לפני שהחתול יהיה ״נעים לבריות״, החתולים שאני הכי אוהבת הם חתולים עדינים, אוהבים ומתלטפים, היש חיה כזאת?? תודה מראש לעונים ❤
יש, אבל אין שום סיבה שיהיו גזעיים. בכל עמותה שתלכי אליה, במיוחד בתנאים המלח ים של חתוליה/כלביה, חתול חברותי ונעים בתנאים כאלה סיכוי סביר שיהיה כך גם בבית.
הרבעה גזעית גורמת נזק רב מכל הבחינות ואין בה ולו דבר אחד שטוב לחתולים עצמם. מי שאוהב חיות יתרחק מזה.
המראה החיצוני אינו אומר דבר לגבי אופיכמובן שמתכוונת לאימוץ ולא קניה!!! רק להבין אם יש סוגים/צבעים/צורות לחתולים נעימים ונעימים פחות. מודה לך על המידע!
נראה לי שמה שאת מספרת דווקא תומך במה שאמרתי. את מפנקת אותו (בדרך שלך) והוא מחזיר לך אהבה (בדרך שלו).זה לא מדויק שיחס גורר יחס במובן הזה שלכל חתול יש אופי משלו. למשל, החתול שלי הוא עדין וחששן ולא אוהב הרבה חיבוקים וליטופים למרות שהוא מפונק עד השמים ובחזרה מיומו הראשון פה. הוא כל הזמן מחפש אותי ואת קרבתי, אבל לא אוהב להתכרבל איתי. זה האופי שלו. הוא מחזיר לי אהבה בדרכים אחרות...
נראה לי שמה שאת מספרת דווקא תומך במה שאמרתי. את מפנקת אותו (בדרך שלך) והוא מחזיר לך אהבה (בדרך שלו).
אני בטוח שגם הדרך בה את מפנקת אותו לא דומה בדיוק לדרכי הפינוק של אחרים, וכמובן שלכל חתול יש העדפות משלו, אבל העקרון של יחס גורר יחס תקף מאוד לגבי החתולים, הם יודעים להחזיר אהבה למי שאוהב אותם, עדינים עם מי שעדין איתם וכך הלאה.
תני לי לתת נקודת מבט קצת אחרת מאחרים פה. מאוד פופולרי כרגע להגיד שחתול זה חתול ולאמץ חתול נזקק מהרחוב, אישית אני חושב שזה נהיה קיצוני ומתעלם קצת מהמציאות. כמי שגדל עם חתולים כל החיים, לדעתי יש הבדל עצום בין חתול בית לחתול רחוב. החינוך שהוא קיבל בינקות מאמא שלו לטעמי נראה גם שנים אחרכך. זה לא אומר שחתול לא יכול להשתנות ולהפוך לחתול ביתי לגמרי, עם מאמץ, אבל לא הייתי בונה מראש על שינוי אופי.שלום, אני נוי בת 27 רווקה גרה לבדי בת״א, אין לי רקע בעולם הזה אבל רוצה מאוד לאמץ חתול חמוד והבנתי מחברה שיש גזעים מיוחדים ודרכים לוודא לפני שהחתול יהיה ״נעים לבריות״, החתולים שאני הכי אוהבת הם חתולים עדינים, אוהבים ומתלטפים, היש חיה כזאת?? תודה מראש לעונים ❤
תני לי לתת נקודת מבט קצת אחרת מאחרים פה. מאוד פופולרי כרגע להגיד שחתול זה חתול ולאמץ חתול נזקק מהרחוב, אישית אני חושב שזה נהיה קיצוני ומתעלם קצת מהמציאות. כמי שגדל עם חתולים כל החיים, לדעתי יש הבדל עצום בין חתול בית לחתול רחוב. החינוך שהוא קיבל בינקות מאמא שלו לטעמי נראה גם שנים אחרכך. זה לא אומר שחתול לא יכול להשתנות ולהפוך לחתול ביתי לגמרי, עם מאמץ, אבל לא הייתי בונה מראש על שינוי אופי.
אימצתי חתול (וכן, גם שילמתי עליו) לפני חודש וחצי אז מה שאני אומר זה גם מה שאני מיישם בפועל כרגע. במקומך הייתי מאמץ חתול בן חודשיים-שלושה מהמלטה ביתית שרגיל לבני אדם וסומך עליהם, ובגיל הזה גם כבר אמור להיות רגיל לאוכל יבש ולעשות צרכים בארגז החול. הגנטיקה של החתול בהחלט משפיעה על האופי שלו.
אני אימצתי חתול בלינזי (לפי מה שאמרו, אין לי תעודה וגם לא מעניינת אותי כזו) שזה חתול סיאמי עם פרווה טיפה יותר ארוכה (אורך בינוני בניגוד לקצר מאוד של הסיאמי הנפוץ יותר שנקרא כיום תאילנדי). הסיאמים הם חברותייים ואינטליגנטים במיוחד. הם גם מאוד פעילים (אפילו אתלטיים) ומדברים המון, צריך לא להתרגש מזה יותר מידי. יש כמה 'זנים' (במרכאות כי זה לא ממש זן נפרד כמו אצל כלבים) פופולריים של חתולים. עוד אחד הוא החתול הפרסי שהם ממש כריות פרווה. לטעמי הפרווה שלהם ארוכה מידי ויוצרת המון קשרים (הרבה פעמים מספרים אותם פעם בשנה כי הקשרים נהיים קשים מידי), כדאי לקחת את זה בחשבון. הם שקטים יותר ופחות פעילים ומאוד אוהבים להתכרבל. ואם בכל זאת את רוצה כזה הייתי לוקח אחד עם אף לא פחוס כי זה יוצר להם בעיות נשימה. חתולים בריטים לא ממש מתאימים לצרכים שלך, אני מכיר אותם מקרוב כי להורים שלי יש והם הרבה פחות חברותיים, אפילו קצת אנטיפתים (ממש כמו בני אדם בריטים חחח). על תכונות של 'זנים' אחרים כתוב המון באינטרנט, אבל קחי בחשבון שלכל חתול יש אופי משל עצמו אז לקחת את תכונות האופי הממוצעות בערבון מוגבל. הרבה מה-'זנים' של החתולים דרך אגב הם תערובת של שניים אחרים ואז אפשר להסתכל מה התכונות של המקוריים. לדוגמה חתול הימלאיה זה שילוב בין סיאמי לפרסי (או שהאמא והאבא סיאמי ופרסי או שהימלאיה כבר מראש והם צאצאים של סיאמי ופרסי).
אם זה הכיוון שמעניין אותך אשמח לענות על שאלות, ובקשה ממי שדעותיו שונות (במיוחד הקיצונים מביניכם) נא לא לתקוף אותי על כך שדעותי שונות מהטרנד שהתפתח בארץ בזמן האחרון. לא מעניינים אותי ויכוחים מהסוג הזה.
כן... רק שהדעה היא לא "לא פוליטיקאי קורקט", היא כרוכה בפגיעה ישירה ועקיפה בחתולים: קניית חתולים גורמת להרבה מאוד בעיות קשות שקיימות במציאות האמיתית והפיזית מאוד של החתולים.התווית קיצוני לא הודבקה על-סמך דעותייך. דעות מותר לפה ולשם ולכל אחד זכות לאמץ את דעותיו על סמך ניסיונו והשקפתו. קיצוני הוא אדם שמבטל את דעותיו של אחר רק כי הן שונות, שטוען שכל השקפה שלא תואמת לשלו איננה השקפה לגיטימית ושמנסה להתווכח בכח גם כשהצד השני לא מעוניין בכך. לא קראתי לרצח, לשוד, לאונס או לכל פגיעה באחר. רק אמרתי דעה שנחשבת בעיני אנשים מסויימים היום לא politically correct, נימקתי אותה וחשוב מכל הייתי היחיד פה בשרשור שענה על השאלה ששאלה הכותבת. בלי התלהמות.
נ.ב. משאירים את ה-QUOTE וה-/QUOTE ומוחקים רק את מה שביניהם.
עלי לא תוכל לומר שאני קיצוני, אני אפילו מסכים לכמה נקודות שהעלית, כמו עניין "החינוך שהוא קיבל בינקות מאמא שלו ".את מנסה בכח ולא תצליחי לגרור אותי לשיח הזה. דעתי הפוכה לגבי מה יותר טוב לחתולים ולבעליהם ומה פוגע בהם, אבל לא אכנס לזה פה כרגע כי זה לא הנושא.
ולא דיברתי בשום שלב על אילו חתולים מתרגלים יותר מהר לאוכל יבש. תקראי שוב, דיברתי רק על חתולים ביתיים ואמרתי שבשלב של האימוץ הם כנראה כבר יהיו מורגלים.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.