אימוץ יחידני בארץ

noga ke

New member
אימוץ יחידני בארץ

שלום לכם,

אני רווקה מבחירה, גרה לבד וחולמת לאמץ ילדה בת 5 שהתגלגלה במוסדות כאלו ואחרים ולתת לה איזשהו סיכוי.

מנסה להבין באמצעות גוגל מה הדרך ומה התהליך שאני צריכה לעבור.

רוצה לאמץ בארץ (ורק בארץ) וילדה בריאה, כלומר, כאלו שהוריה נטשו אותה, או שנמסרה לאימוץ מסיבות כלכליות ולא הסתדר.

ברור לי שזה יהיה תהליך ארוך ומורכב (ומעצבן אותי ממש שאם הייתי רוצה ללדת כל מה שהייתי צריכה זה לחכות 9 חודשים, עד הלידה), אז אשמח לכל מידע חדש לגבי התהליך.

תודה מראש.
*הולכת לעבור על הלוחות והפורום עד שתהיה תגובה כלשהי*

אבי351

New member
מציע לך לפנות למשרד הרווחה ולקבוע שם פגישה רא

ראשונה ושם תקבלי את המידע העדכני והמוסמך ביותר המון בהצלחה לך

noga ke

New member
לפנות אני יודעת

רציתי גם לדבר עם מי שעבר את התהליך, לקבל טיפים, עצות, כל מה שיכול לעזור לי.

תודה.

ברוכה הבאה נגה

אצטט מתוך שירשור קודם בדף זה:

קצת אופטימית כתבה:
"השרות למען הילד מצהיר בריש גליי כי יחידניות הן בתחתית הרשימה מבחינת סדר העדפותיו והן מקבלות רק ילדים שאף אחד אחר לא רצה לאמצם: ילדים פגועים, ילדים גדולים, ילדים עם בעיות נפשיות, משפחתיות, משפטיות, פיזיות ואחרות - שהקשו מאד על האימוץ שלהם עד כה כי איש לא רצה לאמצם."

פטפט הוסיפה עוד מקרים משפחתיים ומשפטיים מיוחדים שבהם יחדיניות קיבלו ילדים לאימוץ.

לכן העובדה שאת מוכנה לאמץ ילדה גדולה מאד משפרת את הסיכוי שלך אכן להגשים את חלומך. וזו גם מצווה גדולה כי יש כיום בישראל ילדים גדולים החיים בפנימיות ומייחלים לבית חם.

רצית לשמוע מניסיונם של אחרים, אז אספר לך קצת על משפחות שאני מכירה במסגרת עבודתי כי אישית אימצתי ילד קטן יותר.

האימוץ בגיל גדול הוא אימוץ מאתגר לפעמים - ולעיתים קרובות גם נפלא ומדהים.
חשוב לדעת לקראת מה הולכים כי ישנם לא פעם אתגרים רגשיים. אלו ילדים שלפעמים חוו אובדנים לא מעטים והם למודי אכזבות. חלקם חווה גם דברים לא פשוטים בטרם הוצאו לאימוץ. חלקם גם חווה כבר מעבר בכמה מוסדות או בכמה משפחות אומנה. לכן לעיתים בתחילה יש אתגרים בנושא בניית האמון.
עם זאת בטיפול נכון והמון סבלנות ואהבה אפשר להשיג לעיתים קרובות תוצאות מדהימות ואושר עצום.

לא מזמן הביאה פה לוטוס אור סיפור מאד מרגש של ילדה שאומצה אימוץ מאד מוצלח בגיל 8 נדמה לי, וכותבת מכתב מרגש להוריה המאמצים כשהיא בוגרת כבר.

יסמין הביאה בלוג מרתק של אמא שאימצה ילד בגיל 4. הקלידי אביה גד בגוגל ותקבלי אותו.

בהצלחה!

אני מחזקת את יידייך ומאחלת לך הצלחה!

noga ke

New member
תודה רבה

אז אם כך, מה הסיכוי שלי לקבל ילדה בריאה, עם כמה שפחות בעיות נפשיות וטראומות מהעבר?

תודה על השיתוף. אני בעיקר מחפשת לשמוע יחידניות שאימצו, כי זה שונה ממשפחה לפי מה שהבנתי. ועוד יותר, אם ישנן כאלו, שהאימוץ הוא ילד ראשון שלהן.

זה עצוב מאוד לשמוע שיחידניות בתחתית הרשימה. עדיין מסתמכים על הבעל שיפרנס כנראה, גם בשנת 2014.

זואילי

New member
אינני יודעת לענות לך

כי אני לא מתמצאת באימוץ בארץ.
אני רק מניחה שככל שגיל הילד עולה- יהיו משקעים כאלה ואחרים.
גם לבתי בת עוד שנייה שנתיים יש כאלה (את יכולה לדפדף אחורה ולראות שיתוף שלי במקרה שהיה).
בכל אופן- אני יחידנית. זו בתי הראשונה שאימצתי (מחו"ל). אז אם יש לך שאלות- את מוזמנת לשאול כאן או במסר.

למעלה