אימוץ ילדים יותר בוגרים מרוסיה

China8

New member
זה כואב לקרוא

אבל אינני שופטת אף אחד.
כל ילד לגופו ובמקרים אנושיים כדאי ורצוי לדעתי להמנע מסטטיסטיקות.
כדאי לקרוא המון, כמו שהוצע כאן כדי ללמוד את הנושא לעומק, יש המון חומר בעיקר באנגלית.
תוכלי גם להעזר במשפחות אומנה, כי הן הרבה פעמים אומנות ילדים גדולים יותר.
בהצלחה לך עם כל החלטה שתקחי.
 
אימוץ ילדים יותר בוגרים מרוסיה

אני רשומה בטף כבר כמעט שלוש שנים וממתינה בסבלנות לטלפון שיודיע שנמצא הילד עבורי (אני מאמצת כחד הורית)
אתמול קיבלתי אימייל מהעמותה שאומר שבמידה ואני מעוניינת לאמץ ילד גדול יחסית, בגילאי 4-5 ניתן לקבל הצעה לילד כזה די מיידית.
מה דעתכם על אימוץ ילד בגיל כזה? הרי בגיל הזה כבר יש שפה (ואני לא יודעת מילה ברוסית...) איך נתקשר? הילד התחיל ללמוד במסגרות חינוכיות, השינוי יהיה קשה יותר עבורו וכו׳.
אגב, האם גם זוגות נשואים קיבלו את המייל הזה או רק חד הוריות?
אשמח לשמוע דעות ובעיקר אם יש הורים שאימצו ילדים ולא פעוטות מרוסיה, לשמוע מבעלי ניסיון.
 
בת דודתי אימצה 2 אחים כשהיו בני 5 ו-7

בת דודתי חיה בארה"ב כעשרים שנה. לפני חמש שנים אימצה עם בעלה אח ואחות ביולוגיים מרוסיה, שהיו אז בני 5 ו-7. האחים אגב בקושי הכירו זה את זו כי היו בשכבות נפרדות בבית הילדים.
כולם הזהירו אותה (כולל קצת אני לבושתי...) שיהיה נורא קשה: הילדים כבר למודי בית ילדים, מי יודע מה עברו וכן הלאה.
בפועל היא מרגישה שזה הדבר הכי טוב שעשתה בחייה. הילדים דווקא לא היו קשים וגם על פערי השפה התגברו מהר.
בת דודתי ובעלה ניסו ללמוד קצת רוסית לקראת האימוץ אך בפועל לא היה כמעט צורך. שכנה שימשה כמתרגמת בשבוע הראשון ואחר כך הילדים למדו מהר מאד את האנגלית ואפילו קצת עברית (הבעל לא ישראלי).
הילדה הבכורה ירדה כיתה בעצם וכך התחילה כיתה א' כמו כל ילד אמריקאי. חוץ מזה גם היא וגם אחיה קיבלו מורה מיוחדת לשפה האנגלית, ללא תשלום, שעזרה להם מאד ללמוד את השפה אך גם את המנטליות.
הילדים מקסימים, חברותיים ואוהבים מאד. לילדה היו במשך שנתיים סיוטי לילה קשים, אך בטיפול עם פסיכולוגית זה עבר. לילד יש קצת ליקויי למידה והפרעת קשב וריכוז אך הוא ילד שמח, ספורטאי מצטיין ויש לו חברים רבים. הילדה תלמידה טובה וחרוצה.
לטעמי קצת "מרצה" מדי וקצת ילדה טובה מדי, אך זה גם עניין של אופייה הבסיסי.
ההורים מקבלים עד עכשיו הדרכת הורים.
בקיצור סיפור הצלחה.
אני בטוחה שיש גם סיפורים אחרים, כי בודאי שיש כאן סוג של הימור. אך אם תקראי בפורום תראי שרובנו פה מתמודדים עם קשיים כאלו ואחרים, ובכל זאת שמחים מאד על האימוצים.
בהצלחה!
 
איזה כייף לשמוע כזה סיפור אימוץ מוצלח ואופטימי (-:

תודה דניאלה על התגובה!
זה ממש מעודד.
 

KallaGLP

New member
באשר לזה " שרובנו פה מתמודדים עם קשיים כאלו ואחרים",

נזכרתי לפתע במה שסבתי האהובה ז"ל, אולי האדם הקרוב אליי בזמנו מבין כל בני משפחתי בזכות אופיה הנוח והנעים, נהגה לומר (והיא נפטרה זמן רב לפני שאימצתי): "ילדים אינם גדלים בקלות".
 
אכן, אישה חכמה...

 

fatfat

New member
תיכנסי לאינטרנט לבלוגים של מאמצים אמריקאיים

רבים מהם אימצו ילדים גדולים, יש אפילו תכנית מיוחדת שילדים מרוסיה נוסעים לקייטנ בארצות הברית ומבלים עם משפחות אמריקאיות במטרה שתהיינה משפחות שתרצנה לאמץ אותם. הרבה מהם סיפרו על אימוץ מוצלח.

אני אישית מכירה אם יחידנית שאימצה מרוסיה ילדה כמעט בת שש. זה לא שאין קשיים וזה שלילדה אין השלכות של השהות הממושכת בבית הילדים, אבל בהחלט יש בינהן התקשרות של אם-בת והילדה היא משוש חייה של האם. בערוץ bbc ריאליטי (ערוץ 48 בהוט) היתה סידרה בשם סיפורי אימוץ. הרבה מהמאמצים אימצו ילדים גדולים. אפילו היה פרק על שוטר אמריקאי שאימץ שני אחים שבעת האימוץ היו בני 14 ו- 15. תוכלי לצפות בפרקי הסידרה באינטרנט.
בהצלחה
 

אבי351

New member
אני באופן אישי וחוזר באופן אישי לא הייתי מאמץ ילד גדול ועוד

מבית ילדים מרוסיה עם כל הבעיות הקשות הכרוכות מכך אבל כל אחד עושה כרצונו.המון בהצלחה
 
אני, באופן אישי כמובן, מסכימה עם אבי.(גם אני אם יחידנית).

זו החלטה אישית לגמרי וקשה ללמוד ממקרים אחרים. מה שדניאלה כתבה הוא נהדר, אך ממה ששמעתי זהו "היוצא מן הכלל"והשאלה היא אם הינך מודעת וערוכה לקשיים אפשריים. הורים לילדים צעירים יותר נתקלו בקשיים עצומים ורוב המקרים הקשים לא נמצאים כאן בפורום או לא כותבים עליהם כאן.
 

fatfat

New member
בהתחדשות, כפי שכתבת גם לא פעם

נתקלים בקשיים עם ילד צעיר. לעומת זאת מחקרים הראו שבמקרים של ילד יותר גדול לא פעם ההבנה של הילד את התהליך, הזכרונות הקשים של מה שעבר עד להגיעו להוריו והחשש שהטוב שיש לו בהווה גורמים לכך שהמוטיבציה של הילד להיקלט ולשמור על הקיים גוברת ואז האימוץ מוצלח, (דוגמת מה שתיארה דניאלה שהילדה יותר מדי טובה... יותר מדי מרצה). כמובן שלא תמיד זה כך. לפעמים המצב הפוך וחוסר הבטחון של הילד במצב החדש גורם לכך ששוב ושוב מעמיד את הוריו בניסיונות קשים במטרה לראות האם יוותרו עליו.
 
עם כל הכבוד למחקרים-ויש לי ובודאי בהערכתי הרבה לנסיונך

המקצועי, לא בטוחה שלאחר תיאור תוצאות טובות המשפט: "כמובן שלא תמיד זה כך" הוא מדוייק. אם עוסקים במחקרים ובסטטיסטיקות, האם ניתן לומר בכנות וביושר שמרבית האימוצים בגיל כמו זה שתואר הינם סיפורי הצלחה או שההיפך הוא הנכון.
למען הסר כל ספק - אני מאמינה בכל ליבי שכל ילד ראוי לבית ולמשפחה חמים ואוהבים ובמיוחד ילדים גדולים שנסיבות החיים הביאו אותם להגיע למצב של שהיה בבית ילדים בגיל מבוגר יותריותר.
ועם כל הכאב הרב - אני מאמינה שמי ששוקל אימוץ כזה צריך להיות מודע לגמרי לקשיים הצפויים. אין די בסיפור אחד או שניים של הצלחה.
איני יודעת אם הפונה מודעת לקשיים האפשריים הקיימים, גם ללא בעיית הגיל, אצל ילדים מאומצים - כדאי שתעיין בשרשורי הפורום השונים. ישנם קשיים שגם בני זוג התקשו להתמודד איתם. נושא הגיל הוא פקטור נוסף שמתווסף לקשיים האפשריים.
אני מאחלת לפונה הצלחה ואושר בכל החלטה שתקבל.
 

fatfat

New member
ולך אור ועוד אור,

איזו ברירה אחרת יש לך? כתבת שאת ממתינה בטף כבר שלוש שנים. ידוע שהאימוצים מרוסיה שכיום היא המדינה היחידה ממנה ניתן לאמץ פחתו באופן משמעותי מאוד ובמקביל כמעט כל המדינות הסובייטיות סגרו שעריהן לאימוץ לחד הוריות.
איני יודעת מה גילך והאם יש לך אפשרות לאמץ בארץ, שגם פה כיחידנית תקבלי רק ילד עם צרכים מיוחדים, או האם ביכולתך להרות בעצמך... פונדקאות... תרומת ביצית וכו', או האם היכולת לקלבל תינוק לאומנה מתאימה עבורך. אבל באימוץ לפחות במצב הנוכחי, הסיכוי היחידי שלך להפוך לאם הוא לאמץ ילד יותר גדול. ואת התשובה האם את מוכנה להתמודד עם זה רק את תוכלי לספק לעצמך.
 
למעלה