אימוץ ילד/ה עם צרכים מיוחדים

אימוץ ילד/ה עם צרכים מיוחדים

שלום
מתעניינת באימוץ ילד/ה עם צרכים מיוחדים

- האם התהליך מהיר יותר מאשר ילד "רגיל"? היכן הוא מתבצע? מה ההליך? האם עוס"ית עושה ביקור בית כדי לבדוק התאמה? מה הם בודקים?
חשבנו על ילד עם צרכים מיוחדים ברמה "קלה" (אם קיים כזה מונח בכלל...) - כלומר לא ילד עם נכות קשה מאוד, אלא ילד שסה''כ יהיה עצמאי רק עם נכות קלה.

אשמח לתגובות
יום טוב
שסק

אבי351

New member
מציע לך להתקשר למשרד הרווחה ולקבוע פגישה ואז

שם תקבלי מידע עדכני והטוב ביותר בהצלחה רבה

נראה לי שהכותבת רצתה לקבל חוות דעת נוספות.

כלומר, לא נראה לי שמישהו יוותר על פניה למשרד הרווחה ויסתפק בפורום לקבלת מידע, אבל הרבה פעמים אנשים פונים כדי לקבל מידע מקדים או לשמוע מנסיונם של אחרים.
מהיכרותי איתך אני יודעת שכולך נכונות לעזור. אני חושבת אבל שאחרי תגובה רשמית כזו אנשים אולי כבר לא יתייחסו וישתפו, ולכן תוספת זו.
סו"ש נעים.

אבי351

New member
במשרד הרווחה היא תקבל מידע הכי טוב

והכי מדוייק וזו היתה כוונתי הטובה כי רק הם יתנו את התשובות הנכונות וכל זה בפגישה שאפשר לקבוע שם וזה מנסיון

בכלל אין ספק בכוונותיך הטובות, אבי.

אני פשוט חושבת שבמקביל יכול להיות שיש כאן נסיון מצטבר אצל אנשים שיכול לתת מידע מקדים או משלים.
הדברים לא מוציאים אחד את השני.

year of the cat

New member
אני חושבת כמו אבי, שהכתובת היא השירות למען

הילד
השאלות הן שאלות מובהקות לעו"סית
מדובר בגבולות מאוד עדינים ומשתנים בין אדם אחד לשני
בנוסף, תשובה שהיתה נכונה לפני שנתיים לא נכונה עכשיו
לשם כך יש עו"סית..

riki23

New member
הבעיה

היא שעובדות סוציאוליות לא ממש מנדבות מידע, הן לא יודעות או מסתירות בכוונה. אני יכולה להגיד לך שהייתי אצל אחת כזאת שלאף שאלה לא ידעה לענות או שלא רצתה.

fatfat

New member
קודם כל בגדול

כל ילד מעל גיל שנתיים נחשב לאימוץ עם צרכים מיוחדים, כי במקרה כזה הילד מגיע עם היסטוריה לא פשוטה שסביר שתשליך על חייו גם בעתיד. וצרכים מיוחדים זו הגדרה כוללת לטווח נרחב מאוד
של דברים. זה יכול להיות נכות כלשהיא, תינוקות עם תסמונת דאון, ילדים עם איחור התפתחותי, בעיה רפואית מסויימת, קשיים רגשיים, ילדים שנולדו לנרקומניות/אלכוהוליסטיות ועוד.

אימוץ עם צרכים מיוחדים הוא חלק מכלל האימוץ בארץ והוא בחסות השרות למען הילד. זוגות/יחידניות שמתעתדים לאמץ ילד כזה אמורים לעבור את כל התהליך הרגיל בשרות: פגישות עם עו"ס, אבחון פיל"ת, סדנת הכנה.
במסגרת הפגישות עם העו"ס הם מודיעים עם איזה סוג של צרכים מיוחדים הם מוכנים להתמודד. ככל שמרחיבים את הטווח סביר שהתהליך יתקצר. בכמה קשה לדעת. ככל שמרחיבים את הטווח סביר שיהיו פחות כאלה
שירצו לאמץ את הילד הספציפי ואז התור מתקצר משמעותית.

פרטים יותר מפורטים תוכלי לקבל בשרות למען הילד. את צריכה לפנות לזה הקרוב לאיזור מגוריך:

מחוז באר שבע קריית הממשלה, רח' התקווה 4, באר שבע 6264930/1/2 (08) 6264956 (08)
מחוז חיפה רחוב עומר אל כיאם 12, חיפה 8142600 (04) 8142617 (04)
מחוז ירושלים מגדלי הבירה, רח' ירמיהו 39, קומה 3, ירושלים 02-508-5303 02-508-5922
מחוז תל אביב שד' ירושלים 22, יפו-תל אביב 512-5530/1/2 (03) 681-6501 (03)
משרד הראשי רח' ירמיהו 39, מגדלי הבירה, קומה 6, ירושלים 5085610 (02) 508-5160 (02)

למעלה