אימוץ ילד ע"י ישראלים בחו"ל

adiavn

New member
אימוץ ילד ע"י ישראלים בחו"ל

מנסה ליישב וויכוח עם חבר:
זכורים לי מספר אנשים כאן בפורום שהעידו שאימצו בהליך אימוץ ישראלי בזמן שהיו בחו"ל, ותהיתי - זה אפשרי בכלל?
 

Noga Lavie

New member
למה הכוונה ב"הליך אימוץ ישראלי"?

סעיף 4ב' לחוק האזרחות קובע שילד יקבל אזרחות ישראלית מכח אימוץ (כלומר, האימוץ מוכר חוקית על ידי ישראל) כאשר הוא מאומץ על פי חוק האימוץ הרגיל (תת סעיף 1.), או כאשר לפחות אחד מהוריו הוא אזרח ישראלי (יכול להיות מכח כל אחד מהסעיפים שהוזכרו בחוק) שאינו תושב ישראל ביום האימוץ (כלומר אפשר לטפל בכל ענייני האימוץ עוד לפני שמאבדים את התושבות רישמית).

[לשון החוק הרישמית:
4ב . אזרחות מכוח אימוץ [תיקון: תשנ"ו, תשנ"ח ] קטין יהיה אזרח ישראל מכוח אימוץ מיום אימוצו, אם התקיים בו אחד מאלה:
2. הוא אומץ מחוץ לישראל כשאביו או אמו המאמצים היו אזרחים ישראלים לפי פסקאות (א) עד (ה) בסעיף (4 א)( )2 , ובלבד שהמאמצים לא היו תושבי ישראל ביום האימוץ וניתנה הסכמת שני ההורים המאמצים.]

לא בטוחה שזה עונה לשאלתך, כי איני מבינה מהו אותו "הליך אימוץ ישראלי" אותו אתה מזכיר. העמותות עובדות עם מי שישלם להן, ובעבר תפקודן היה כה יעיל ומהיר, עד כי אנשים שהתגוררו מחוץ לישראל שקלו שימוש בשירותיהן (וגם השתמשו). כיום, איני בטוחה שזה כדאי למישהו.
בכל מקרה, אימוץ של ישראלים תושבי חוץ נחשב לאימוץ חוקי בישראל. אנחנו עשינו זאת, ללא שום קשר לעמותות ישראליות, וזיו היא אזרחית ישראלית מכח אימוצנו אותה.
 

etihe

New member
אבל איך עובדת הלוגיסטיקה?

צריך לספק הצהרות בנק, מסמכים, ביקור עו״ס. איך זה עובד בחו״ל?
 

Noga Lavie

New member
חו"ל זה מקום גדול

חו"ל, למען האמת, זה אפילו לא מקום אחד. אלו הרבה מאוד מדינות, שלכל אחת מהן כללים משלה. כאשר חיים במדינה אחת מספיק זמן, אפשר לברר מה הלוגיסטיקה של אותה מדינה.
כעקרון, במדינות מערביות לפחות, כל הנזכר לעיל נדרש גם בהן.
 

adiavn

New member
כנראה השאלה המקורית שלי לא הייתה ברורה

ואני רואה שהדיון מתבדר קצת, אז אבהיר למה התכוונתי:
שאלתי על ישראלים שמאמצים בהליך אימוץ ישראלי, כלומר טף או עתיד הילדים (או כל העמותות האחרות בישראל ששבקו חיים).
אם הם החלו בתהליך ביושבם מחוץ לגבולות ישראל, איך בדיוק הצליחו לענות על דרישות כמו (לדוגמה) ביקור עובדת סוציאלית? האם הגישו דו"ח עובדת סוציאלית מהמדינה בה התגוררו (שאינה ישראל)?
 

Noga Lavie

New member
חשבתי כך לאחר שכבר התחלתי לענות

בעבר ניהלה את בפורום "טליה מספרד", והיא אימצה בעזרת עמותה ישראלית בעודם מתגוררים בספרד. לא בטוחה מה הייתה הפרודצורה במדוייק. אולי חיפוש מתקדם על הודעותיה (משנת 2008? 2009?) יעזור.
ככל הזכור לי, הם עברו את כל ההליכים הספרדיים כדי להיות מוכרזים כזכאים לאמץ, והעמותה טיפלה רק בקשרים עם מדינת היעד, כאשר למדינת היעד הוגשו המסמכים הספרדיים.
אבל זו בדיוק הדוגמא שלי לבעיות שבעירוב שלוש מדינות בהליך אימוץ בינלאומי. צריך להשיג מסמכים של מדינה אחת, בעזרת עמותה ממדינה שניה עם כללים אחרים משל המדינה הראשונה, ולהגיש הכל למדינה שלישית הפועלת תחת סט כללים שונה משל השתיים הראשונות. זה פתיר, אך לא קל.
 

China8

New member
אימוץ בזמן שהיה בחו"ל

היי, כפי שכבר נכתב פה לפניי תלוי כמובן איפה בחו"ל, מהם החוקים המקומיים ומה הסטטוס של הגרים בחו"ל.
אנחנו אימצנו את ביתנו בסין, אבל שנינו לא תושבי ישראל ולכן לא נזקקנו לעמותה והתהליך היה שונה מן התהליך בארץ.
לא יודעת אם זה עונה על שאלתך או עוזר לך ......
 
למעלה