אימוץ כלב שני

אימוץ כלב שני

יש לי כבר כלבה אחת, בת שנתיים וחצי והיא ממש מתוקה אבל אני רוצה עכשיו לאמץ עוד כלב, השאלה היא אם אני זה כדאי בהתחשב בזה שהיא מאוד רגישה והיא קצת קנאית... ואם כבר אני מאמצת אז גור או בוגר ואם כדאי לי כלב זכר ולא עוד נקבה, אמרו לי שהם יסתדרו יותר טוב. אני רוצה לציין שהכלבה נמצאת משעות הבוקר לבד עד שעות הערב המאוחרות. אשמח לכל עצה

סיביון

New member
האם היא מסתדרת עם חתולים?

כי כתבת בפורום חתולים שאת גם רוצה גור חתולים.

נכון, אני מתלבטת

כי בעלי לא כ"כ אוהב חתול אבל הכלבה מאוד מסתדרת, לכן אני חושבת שאולי עדעף לקחת כלב כי חשוב שלא משנה איזו חיה תיהיה לי היא חייבת לקבל אהבה שמני בעליה. תגידי, את אולי יכולה לייעץ לי לגבי מה ששאלתי?

סיביון

New member
לדעתי אם את רוב היום לא בבית

קחי כלב/כלבה בוגר/ת ו/או חתול/ה (גור/ה או בוגר/ת). וואי מעולם לא כתבתי תגובה עם כל כך הרבה סלשים.

אם את חושבת שיש לך אנרגיות לעוד כלב

אז אני לא חושבת שיש בעיה להכניס עוד אחד הביתה. שטיח שלי התרגלה במשך 5 שנים להיות בת יחידה ומפונקת. כיום היא חיה עם עוד שני כלבים ושישה חתולים. אז נכון - היא שומרת מרחק, לא מתכרבלת עם כולם ולא נותנת לאף אחד להתקרב לאוכל שלה, אבל בסה"כ היא חיה איתם בשלום
אם יש לך את האפשרות לקחת גור (עם כל מה שזה כולל - חינוך לנקיון, אילוף בסיסי, נזקים בבית וכו') - יכול מאוד להיות שהכלבה שלך תסתדר טוב יותר עם גור. אם לא - גם לכלב בוגר היא תתרגל

איזה גודל

קודם כל תודה על התשובה ורציתי לשאול גם מה עדיף , בהתחשב שיש לי דירה ולא חצר... כלב גדול או קטן. ומה עדיף זכר או נקבה בהתחשב שהיא נקבה

בעיקרון...

הגודל זה החלטה שלך. אם יש לך מספיק זמן לטיולים ארוכים ולהוצאת אנרגיה, ואת אוהבת כלבים גדולים - אז לכי על זה. אבל להתחשב בזה שאת רוב היום לא בבית, אז אולי כדאי לקחת כלב קטן. זכר או נקבה, זה גם תלוי בך וגם בכלבה שלך. אם היא יותר מסתדרת עם זכרים, אז קחי זכר. אם אין לה בעיה עם נקבות, אז קחי נקבה.

כדאי להקדיש מחשבה ותכנון לעניין

של התאמת אופי הכלב החדש לאופי הכלב הקיים, ולאופי הבעלים והבית. במקרים רבים אנשים מכניסים כלב במצב לא מאוזן, ומוצאים שהוא מדכא את הכלב הוותיק, או פשוט לא מסתדר בלהקה שנוצרה. שווה להתייעץ עם איש מקצוע לפני הכנסת הכלב. בהצלחה!

Noaal

New member
ברוך בואך!! מקווה שתחליט להישאר!

למי שלא יודע או מכיר, ארנון הוא מאלף כלבים, שלוקח חלק בפרוייקט כלבים מאולפים מחפשים בית.

למעלה