אימוץ כלב

lee05

New member
אימוץ כלב

מישהו פה אימץ כלב בחייו ויש לו טיפים בשבילי?

Optimistic Girl

New member
כלב כולו לב

מה שצריך לדעת זה שכלב
זאת אחריות גדולה וגם הוצאות כספיות רבות
כמו חיסונים וכו' מחלות כל פעם וטרינר עולה בין 250 ל300שח

הכי חשוב לדעתי זה לאלף כלב
אם מאמצת כלב בוגר תדאגי לראות האם הוא מאולף.
כל היופי זה כלב ממושמע

ששומע את הבעלים וכשמטיילים הולך לידך
ואת לא נגררת אחריו שהוא כאילו הבעלים...

יש בארץ חוסר מודעות לאילוף.
וזה ההפסד שלהם.

גם אילוף עולה כסף
ממליצה על הספר של סיזן מילאן הלוחש לכלבים
יצא כבר ספר בעיברית
ספר שחובה בכל בית שיש בו כלב.

בהצלחה ואל תשכחי לעלות תמונות לפורום כשתאמצי

the new L

New member
לאמץ ולא לקנות

לאמץ מעמותות שכל פועלן הוא להציל חיים, ולא להתפתות ל"מטחנות גורים" של אנשים פרטיים (או מחנויות של חיות) שכל רצונם הוא לעשות כסף מבעלי חיים מסכנים. אם אין לך הרבה ניסיון עם כלבים, עדיף לקחת כלב בוגר ולא גור, גם אם הוא נראה קצת פחות חמוד. כך יהיה פחות מקום לטעויות בחינוך שלו. צריך לזכור שזאת מחוייבות ל10-15 שנים ולשקול האם מתאים לך להיכנס עכשיו להתחייבות כזאת..

golan2072

New member
כנ"ל לגבי חתולים

יש מספיק חיות מדהימות בצער בעלי חיים, בכלבייה העירונית וברחוב שזקוקות לבית חם.

GeJuFan

New member
כן ולא, לא וכן.

בע"ח זה המון אחריות.
אבל גם המון הנאה.

כשיש בע"ח צריך עוד יותר לחיות תחת תקציב כי צריך לקחת בחשבון את האוכל והחיסונים והחול (אם יש חתול) בשביל מישהו צעיר עם משכורות מינימום זה מאד מאד קשה, זה אומר לעשות לפעמים ויתורים. זה לדעת שאת לא יכולה פשוט לקום וללכת לאיזה טיול של כמה שבועות ברחבי אירופה או המזרח, כי יש לך יצור חי שצריך לדאוג לו לסידור.
אני גדלתי עם כלבים אבל בעשור האחרון היו לי חתולים (וגם כלבה עד שנפטרה בשיבה טובה) ואני יכולה להגיד לך כסטודנטית רווקה חתול זו החיה הכי עדיפה לגדל. אפשר בשקט להשאיר חתול סופ"ש שלם בבית כשמישהו בא לבדוק עליו לשעה, לנקות ארגז חול ולשים אוכל. ואפשר גם לנסוע לחו"ל (עדיין לא בהכרח בהתראה של רגע) ולהשאיר את החתול בבית כשמישהו בא לבדוק עליו (או עליהם, אם מאמצים חתול אני ממליצה בחום לאמץ בזוג קל לגידול ולא כזה יקר יותר).

ועל ההנאה, נו זה מובן מאליו, זה הכיף הכי גדול לחזור כל יום הביתה מותשת מיום ארוך של לימודים ואולי גם עבודה ושיש מישהו שבא להגיד לך שלום. בלי תנאים, בלי בקשות, רק אהבה טהורה ומושלמת (אלא אם הם שוב הצליחו להיכנס לפח אשפה
)

לדעתי לפני שאת מאמצת כל חיה רצוי שתנסי לחשוב חמש שנים קדימה, מינימום. בע"ח זה ל-10 עד 20 שנה תלוי בבע"ח. זה בן משפחה לכל דבר, זה בהחלט עלול (ובמקרה שלי גם משפיע) על בחירת הבן זוג. את צריכה לקבל שהבע"ח יהיה איתך לכל השנים הללו כולל כש(או אם) יהיו ילדים!

תתחילי מאומנה

ככה תדעי אם זה באמת מתאים לך, ואם באמת תוכלי להסתדר עם כל האחריות ולא תאלצי לקחת כלב ואח"כ להחזיר אותו לכלביה חס וחלילה.
אומנה בלי קשר זה גם סוג של התנדבות, את לוקחת כלב ונותנת לו בית חם עד שיגיעו לו מאמצים קבועים, במקום שהוא יהיה תקוע באיזה כלוב בכלביה.
חבר שלי ואני לקחנו כלב לאומנה, הוא היה אצלנו כמה חודשים וזו הייתה תקופה אדירה. ממש התאהבנו בו ורצינו לאמץ אותו אבל לא הסתדר כלכלית (בזמן האומנה העמותה מממנת אוכל וטיפולים). אבל אימצו אותו אנשים טובים שיש להם עוד כלבה ככה שאני בטוחה שטוב לו, כי הוא ממש שובב ואוהב לשחק עם כלבים אחרים. אפילו ביקרנו אותו אצלם פעם אחת...
אבל אין, שתדעי שכלב זה שמחה! מומלץ בחום!!!

lee05

New member
תודה רבה

על כל התגובות.
גדלי עם כלב ב13 שנים אחרונות ומאז שעזבתי את הבית אין לי אחד :(.

אני יודעת את האחריות כרוכה ואת ההוצאות.
ההתלבטות שלי היא האם לקחת גור בן 7 חודשים,חצי שנה או לקחת כלב בן שנה +.

ובטח ובטח זה יהיה מעמותה. את הכלב משפחה שלנו אמא שלי מצא ברחוב.

להלן תמונה שלו

Purple Mushroom

New member
גם אצלנו היה ככה

אמא שלי הביאה כלב הביתה, גור בן 4 חודשים, כשהייתי בערך בן 20 . חודש לפני גיל 20.
כשאח שלי יצא מהבית, הוא לקח אותו, ועדיין גר איתו, בנובמבר היה צריך להיות לו יום הולדת 17? הוא עדיין חי, אבל ממש קשיש, זקן מאוד.

למה שלא תקחי את הכלב של המשפחה, הוא קשור יותר לאמא?

lee05

New member
כן הוא הילד שלה

אני ואחי עזבנו את הבית אז לפחות שיהיה לה את הכלבלב.
מדי פעם כשיש לה כמה ימים עמוסים אז הוא בא אליי לפינוק נוסף :)

Purple Mushroom

New member
לא אימצתי אבל עזרתי בטיפול\גידול

כאמור, בערך כשהייתי בן 20. (וגם לפני זה, היו לנו כנראה כמה כלבים,אחרי שאבא שלי עזב את הבית )
אמא שלי הביאה גור כלבים, פודל טרייר. (יש תמונה בבלוג שלי מנובמבר 2007).
צריך לגדל אותו, צריך באמת כמו שהאופטימית כתבה, צריך תקציב לזה, צריך לקחת אותו לוטרינר, חיסונים, שבב מהעיריה,
ולדאוג תמיד שיהיה לו בפינה שלו, קערה מלאה במים, לנקות ולמלא כמה פעמים ביום,
וגם קערה מלאה במזון לכלבים, דוגלי או בונזו, או מה שיש היום בסופר.

אגב, שאלה מאוד חשובה :
האם כבר הגעת למסקנה שאת טיפוס של כלבים? ולא חתולים?
.

lee05

New member
פרפל מיי דיר..

כן אני יודעת מה זקוק לכלב. כמו שאמרתי כרגע החשש היחידי שלי זה שאני צריכה למוא פתרון לפעם פעמים בשבוע כשאני לומדת. כלב לא יכול להתאפק 16 שעות...זה רק יגרום לו נזק.
משאר הבחינות אני מודעת לתקציב והוצאות והכל (טפו טפו טפו יש לי וטרינר מדהים ורק אליו אלך)

כן פעם גרתי בבית עם 3 חתולים ו3 כלבים... i am a proud dog lover

EdisonGirl

New member
דוגווקר זה הפיתרון

אחד כזה שאת יכולה לסמוך עליו. זה אפילו יכול להיות קרוב משפחה שמוכן לעשות את זה עבורך בשכר. פעם אחת ביום או פעמיים, לפי התקציב שלך
כלבים יכולים לשרוד 9 שעות מצוין בלי לצאת.

lee05

New member
יודעת

אבל אני לא גרה קרוב למשפחה ואני צריכה קצת לברר את העניין.
מצד אחד זה לא ממש בעיה בפלורנטין למצוא דוג ווקר מצד שני זה לתת מפתח של הבית למישהו...

למעלה