אימוץ כלב

נונית7

New member
אימוץ כלב

שלום, אני מעוניינת לאמץ כלב שיתאים למשפחה עם ילדות בגילאי 4 ו-7.5
אני מעוניינת בכלב שיהיה קטן בגודלו וידידותי לילדים,בתי הגדולה בעיקר תטפל ותטייל איתו, אני לא יודעת אם כדאי לקחת גור שיתרגל למשפחה מגיל קטן-אבל הבעיה שלי היא החינוך,והעובדה שאני מגיעה רק אחה"צ מהעבודה...
או שעדיף כלב בוגר שכבר מחונך?? אבל אני חוששת קצת שעלול אולי להיות עם טראומה ולתקוף....
וחשוב לציין כלב שיוכל לחיות במלונה בגינה
אני מאוד אוהבת כלבים ובילדותי גדלתי עם רוטווילר.. יש לי רק בעיה עם ליכלוך
אשמח להצעות
תודה

גור זו עבודה קשה ומעייפת, ממש חינוך מאפס

ואם רוב המטלות יוטלו על הילדים אני ממליצה שזה לא יהיה גור.
אין לך מה לחשוש שהכלב יהיה טראומתי ויתקוף. אם תאמצי מעמותה כלשהי, המתנדבים בה יספקו לך מידע על אופיו של כל כלב וכבר שנים שעיקר עבודתם הוא תיאום בין בתים מחפשים לבין כלבים המתאימים לקריטריונים של הבית המחפש.
האם הכלב יחיה רק בגינה?

נונית7

New member
המלונה של הכלב תהיה בגינה

אין לי בעיה שייכנס לפעמים גם לבית, אבל בעיקרון המקום שלו יהיה בחוץ...
יש לי בעיה עם הריח של הכלבים ועם השערות...
אבל בטח כלבים קטנים לא יכולים לחיות בחוץ נכון?

אני לא מאמינה שלכל הכלבים יש ריח רע, אבל בקשר

לשערות אני יכולה להגיד לך שהברשה יום יומית במברשת צפופה היא הפתרון, ואם הכלב ממש פרוותי אפשר גם לספר אותו (בהתייעצות עם ספר, או במספרה).
אני אישית לא בעד כלב חצר (בייחוד אם זה גור). גור, כמו שאמרתי, מצריך חינוך ועבודה אינטנסיביים וכשהכלב קשור בחצר, קשה מאוד לעשות זאת.
בנוסף, הצגת הכלב "לראווה" יכולה להוות טיזר לגנבים, והקשירה בחצר היא מסוכנת, עלולה לגרום לחנק ומתסכלת את הכלב בהיותו יצור חברותי שזקוק לחברה, ובעל אנרגיות שצריך לפרוק.
בנוסף, הכלב, שהוא מטבעו חיה היגיינית, אינו עושה צרכיו בטבע במקום בו הוא חי ונשאר. כאשר הכלב קשור, הדבר מצמצם את טווח הפעולה שלו והוא נאלץ לעשות צרכיו בקרבה למקום בו הוא חי.
הנה מאמר שיסביר לך את טענתי:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3558664,00.html
http://www.petking.co.il/petking/Articles/Article.php?CID=30&ATID=0&ArID=39

בנוסף, בהנחה שהכלב יהיה קשור בחצר, אני מפנה אותך לכמה מאמרים שמראים על השפעות הקשירה:
http://www.dogs-guy.co.il/Web/?PageType=0&ItemID=168182
http://www.petnet.co.il/articles/1777
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=708&messageid=38308887

אך אם בכל זאת החלטת לבחור כלב חצר, אני מפנה אותך לשרשור זה:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=708&messageid=123140173
וחשוב שתדעי שיש חוק שאסור על קשירת הכלב למשך יותר מ-9 שעות.

נונית7

New member
לא התכוונתי שהכלב יהיה קשור זה ממש התעללות

הכוונה היא שהמלונה בחצר, והכלב משוחרר בחוץ

phobe1

New member
שלום לך

קודם כל כל הכבוד לך שנכנסת להתייעץ לפני האימוץ, זה ממש לא מובן מאליו

שנית, מניסיון עם מאות רבות של אימוצים יש המון המון בעיות עם מה שאת מתארת. קודם כל בכ-95% מהמיקרים הילדים לא באמת מטפלים בכלב. הם רק ילדים, במיוחד ילדים כל כך קטנים. חשוב מאוד להבין שכל הטיפול בסופו של דבר יפול עליך. לדוגמא: ילד בן 7.5 לא יכול לטייל עם כלב בחוץ, זה ממש מסוכן. הוא בעצמו לא "מומחה" בחציית כבישים ואין לא שום יכולת להתמודד עם סיטואציות מורכבות כמו פגישת כלבים אחרים ברחוב שעלולים להיות תוקפניים, הצעקות בעוברי אורח וכו'. כ-ל!! כלב חייב לצאת למינימום 3 טיולים ביום (בין אם הוא גר בבית או בחצר, זה ממש חשבו מבחינה נפשית והתנהגותית לכלב), וזה כפי שהסברתי יפול עליך. בנוסף יש ביקור אצל הוט' כל 3 חודשים לזריקות וחיסונים + כאשר הכלב יחלה וכו'.

בנוסף, מגורים בחצר בעייתים לכל כלב (לחלק יותר ולחלק פחות). בהרבה מאוד מקרים הם מפתחים בעיות התנהגות בגלל בדידות ושעמום (כלבים הם חייות חברתיות ולכן מגורים בחצר הרחק מהמשפחה שלהם קשה להם מאוד). חוץ מזה, בחיי חצר יש הרבה סכנות: גניבות (למטרות רווח או מטרות נוראיות כגון פיתיון לקרבות כלבים), הרעלות מדברים שזורקים פנימה, בריחות וכו'. גור בטוח בטוח לא מתאים לגדול בחצר וגם לא כלב קטן, אני גם לא הייתי נותנת לכלב גדול לחיות בחצר בגלל כל מה שציינתי.

בעמותות יש כלבים מכל הסוגים ועם היסטוריות שונות, לחק יש טראומות אבל לרובם אין. יש עמותות יותר מקצועייות שבאמת מתאימות את הכלב הנכון לצרכי המשפחה ויש כאלה שפחות, רק שהעמותות היותר מקצועיות נוטות לא למסור כלבים לחיי חצר בגלל כל מה שציינתי. אם הריח והשיערות והבלאגן מפריעים לך, אני במקומך הייתי מחכה וחושבת טוב טוב על ההחלטה

marx04

New member
גם כלב גדול יכול להיות ידידותי לכלבים

שלום לך,

אני מבקש להתייחס בקצרה לדברים שכתבת:

1. נדמה לי שילדה בת 7.5 היא קטנה מדי לטפל בכלב (גם כלב קטן), ועליך להביא בחשבון שכל נטל הטיפול בכלב יפול עליך.
2. כלב ידידותי לילדים יכול להיות כלב גדול. אני אפילו מעז לציין מההתרשמות הלא מקצועית שלי שבהכללה נדמה לי שכלבים גדולים ידידותיים יותר לילדים מכלבים קטנים.
3. היתרון באימוץ גור הוא באמת צמצום הסיכון שהוא יגיע עם טראומות מהעבר. יחד עם זאת, גור זקוק להמון תשומת לב ולחינוך מאפס.
4. חצר היא מקום מצויין לגדל בו כלב (בוודאי בישראל), אך חשוב שהחצר תהיה מגודרת היטב, ושלכלב תהיה מלונה באזור מקורה, מוצל ומוגן מגשם, רוח ושמש. כתבתי על גידול כלב בחצר כאן, והודעת המשך כאן. יחד עם זאת, אם מדובר בגזע קטן ועדין (פינצ'ר, צ'יוואווה, פאג וכיו"ב) הרי שאלה מתאימים לגידול בתוך הבית ולא בחצר.
5. אכן כלבים מלכלכים, ולכן אם הניקיון חשוב לך, פתרון יעיל וטוב הוא לגדל את הכלב בחצר.

אגב, אני מגדל את הכלבה שלי נמש מאז היתה גורה קטנה בחצר. נמש היא כלבה גדולה השוקלת כ-30 ק"ג, והילדים שלי מסתדרים איתה נהדר (ילדה בת 5 ותינוק בן פחות משנה).

את יכולה לנסות לאתר כלבים לאימוץ ולמסירה בעמותות מצילות כלבים, וכן אצל אנשים פרטיים. פשוט חפשי באתרים כמו יד2, WINWIN, אגורה וכדומה.

בברכה,

אורי.

במקרה של כלב ראשון

במשפחה מומלץ לאמץ כלב בוגר ולא גור, שזה ממש כמו לאמץ תינוק על כל המשתמע מכך.

בכל מקרה אם את לא בטוחה מה את רוצה לאמץ אולי כדאי לשקול לשמש כבית אומן לכלב לתקופה קצרה. בדרך זאת את והמשפחה שלך תוכלו לקבל תמונה לגבי איזה כלב אתם רוצים לאמץ מבלי להסתכן בלקחת כלב, לא לעמוד בהתחייבות ואז הוא חוזר לכלבייה, בטראומה ובלי הרבה סיכויים לצאת משם.

כלבים לאימוץ מעמותות, גורים או בוגרים אפשר למצוא ביד 4 - מאגר ארצי לאימוץ כלבים.

goolo123

New member
כלב קטן לא יכול ולא מתאים שיחיה בחצר

גורים וכלבים קטנים פיזית ראוי שיחיו בתוך הבית.מעבר לזה ילדים לא יכולים לקחת אחריות על גידול כלב.גידול כלב זו מחוייבות ל 15 שנה, מחוייבות קשה ולא פשוטה שלא מתאימה לכל אחד ובטח לא יכולה ליפול על 2 ילדות קטנות.
להפיל גידול כלב על ילדה בת 7.5 זה פשוט לא הוגן.ילדים נהנים מהערך המוסף שכלב מביא איתו ומחברתו אך ילדים לא יכולים להתחייב לצאת 3 פעמים ביום לטיול עם כלב ולטפל בו.
הטיפול ראוי שיפול על ההורים וכל דבר שהילדים יעשו יהיה "בונוס".במקרה שאת מציגה שליכלוך מפריע לך, הכלב אמור לחיות בחצר והילדה אמורה לטפל..מחזק את העובדה שלא מתאים לך לגדל כלב ושאת לא מבינה את המשמעות של מחוייבות לכלב ל 15 שנה.
זה בסדר לגמרי לא לאהוב ולא לרצות לגדל כלב, זה לא בסדר לחשוב על גידול כלב קטן בחצר ובהמשך לא להיות מחוייב לו ל 15 שנה ולהעבירו הלאה.

למעלה