אימוץ כן או לא?

אבי351

New member
מציע לך לא לחכות לאימוץ כי חד הורית לא יכולה

כיום לאמץ חבל לך על הזמן ולכי תביאי בעצמך ילד בהצלחה

China8

New member
זה רעיון יפה אבל אוטופי

לא חושבת שלעולם יוכל להיות גוף בינלאומי שהוא מעבר לרמת המדינה, שיוכל לפקח או להסדיר אימוצים.
בסופו של דבר, אימוץ הוא חל מענייניה הפנימיים של כל מדינה. מדובר במסירת ילדים מתוכה למדינה אחרת וזה אינו יכול להיות ללא שיקולים פוליטיים. עם כל הצער שבדבר....
&nbsp

mixush

New member
אימוץ כן או לא?

היי,

אני בת 35, רווקה, א-מינית.
אני מאוד רוצה ילד/ה ובעקרון תכננתי לעשות זאת בהורות משותפת עם הומו אבל אז החלטתי שאני מעדיפה לאמץ.
אני אמנם לא רוצה לעבור תהליך של הזרעה, הריון ולידה אבל יותר מזה אני פשוט רוצה לאמץ מסיבות מוסריות.
האם אני מבינה נכון שזה לוקח שנים גם אם מאמצים מחו"ל?
האם אין סיכוי לקבל תינוק?
ולמה אי אפשר לאמץ תינוק מסכן שגווע מרעב באפריקה והולך למות גם ככה?
מה זה העולם הדפוק הזה?

כשאני קוראת יותר ויותר על אימוץ ומבינה כמה זה מסובך, ארוך ויקר אני מבינה שעדיף לי להביא ילד לבד ורק להצטער על כך שאני אמנם רוצה לעשות מעשה טוב לעולם אבל העולם לא מעוניין במעשה הטוב שלי.

fatfat

New member
סליחה אבל אני חולקת עליך. ילד צריך שיאמצו אותו

כי כמהים לילד ולא מסיבות מוסריות. ילד חייב לגדול בידיעה שרצו אותו ולא לחוש חייב כל חייו לור שאימץ אותו כי בכך עשה מעשה טוב עבורו.

אם אכן תזכי לאמץ תעשי משהו טוב למענך, כי זו תהיה דרכך להפוך לאם, לא למען העולם

KallaGLP

New member
אני לא הבנתי לדבריה שהיא רוצה לאמץ

אך ורק מסיבות מוסריות, שאז זה אכן עלול להיות בעייתי. למיטב הבנתי היא בכל מקרה רוצה מאוד ילד (וכתבה זאת במפורש ועובדה שגם אם לא תצליח לאמץ, בכוונתה להביא ילד בכטוחות עצמה בכל מקרה), והיא חושבת על דרך האימוץ כעדיפה כי זו גם הזדמנות לתת בית לילד שכבר קיים ואין לו אחד כזה במקום להביא עוד ילד לעולם. לדעתי אין סתירה בין הרצון לילד לרצון תוך כדי להקל על סבלו של ילד קיים, לדעתי זו דווקא מחשבה יפה. בעיה אחרת היא שהסיכוי שלה לממש את חלומה לאמץ הוא קלוש בנסיבות הקיימות.

mixush

New member
איפה ראית שכתבתי שאני עושה את מסיבות מוסריות בלבד?

אני לא אמא תרזה
אני רוצה ילד ולכן מעדיפה לאמץ מסיבות מוסריות.
לא אמרתי שאני רק רוצה לעשות טוב לעולם, אני רוצה לעשות טוב לעצמי ולעולם.
&nbsp
זו גם הסיבה שכתבתי במפורש שאם לא אאמץ אביא ילד לבד.
&nbsp

KallaGLP

New member
לצערי בתנאים של היום עדיף לך לדעתי להביא ילד

בכוחות עצמך ולא לסמוך על כך שמשהו במצב האימוץ ישתנה בעתיד הנראה לעין. עצוב, אבל זו האמת, לפחות כפי שאני רואה אותה.

ברוכה הבאה, ותשובות

אני דווקא חושבת שזה מקסים לאמץ גם ממקום מוסרי. זה המניע של הרבה משפחות שמאמצות ילדים עם צרכים מיוחדים וזה נפלא ומרגש. ללא הרכיב המוסרי בהחלטה לאמץ, הרבה ילדים מורכבים יותר, היו נשארים בבתי הילדים ולא זוכים לבית אוהב וחם.

תשובות לשאלותייך:
1. לגבי אימוץ חו"ל הבעיה כרגע היא לא שזה לוקח שנים אלא:
א. שאת יחידנית. כרגע יש בישראל רק אימוצים מרוסיה, וגם זה בקושי, ורוסיה לא מוכנה כעת לאפשר אימוץ של אמהות יחידניות.
ב. כרגע בכלל האימוצים מרוסיה לישראל כמעט פסקו. יש זרם דק של אימוצים בודדים שחלקם אכן לוקח זמן רב.

2. הסיכוי לקבל תינוק קטן הוא די נמוך במצבך:
א. מפני שמחו"ל בכלל לא מגיעים תינוקות. לרוב באיזור השנה וחצי - שנתיים. וכאמור את לא יכולה כעת לאמץ מחו"ל בהיותך יחידנית.
ב. בארץ כן אפשר לאמץ תינוק רך (אחרי המתנה של 6-7 שנים) אך הסיכוי שלך בתור יחידנית הוא קטן מאד. תוכלי לקבל ילד עם צרכים מיוחדים או ילד גדול יותר, אבל: תמיד השרות למען הילד יעדיף זוג על פני יחידנית. לרוב יחידניות מקבלות ילד רק אם אף זוג לא רצה בו.

3. לגבי אימוץ מאפריקה: למרבה הצער לישראל אין כרגע הסכמי אימוץ עם אפריקה. רק עם רוסיה. באמת עצוב.
4. "מה זה העולם הדפוק הזה?" טוב, יש לי הרבה תשובות על השאלה הזו, אך זה ארוך...

מאחלת לך הצלחה במסע שלך לילד.

mixush

New member
מה לגבי אל-סלבדור?

באתר של עמותת טף כתוב שאפשר לאמץ מרוסיה ומאל-סלבדור.
וגם היה כתוב משהו על רומניה נדמה לי...

למעלה