אימוץ ליחידני

mobyboy

New member
אימוץ ליחידני

שלום רב
אשמח לדעת פרטים על זכויות של גבר יחיד כמאמץ.
אני מניח שבארץ זה חסר סיכוי, מאיפה כן כדאי להתחיל ?
תודה

fatfat

New member
דווקא בארץ זה לא חסר סיכוי

רק כיוון שגבר יחידני הוא בתחתית הסולם לגבי עדפתו כמאמץ תוכל לקבל רק ילד גדול ם צרכים מיוחדים.

mobyboy

New member
תענוג :)

למה עם צרכים מיוחדים? כי הוא סוג ב' ?
דווקא ילד עם צרכים מיוחדים זקוק ליותר תמיכה צמודה, ועם הורה יחיד זה כמעט בלתי אפשרי.
הגיון מעוות.

סביון1

New member
ילד עם צרכים מיוחדים לצערנו קשה יותר למצוא לו משפחה

לכן "מתפשרים" על משפחות שלפי ההגיון של השרות למען הילד, הן במקום שני ושלישי בתור.
&nbsp
אגב, "צרכים מיוחדים" זה שם כללי מאד שמתיחס לאו דוקא לצרכים שדורשים השגחה צמודה.

mobyboy

New member
צרכים מיוחדים זה בד"כ על קשת האוטיזם

או היפר-אקטיביות קיצונית.
בכל מקרה, מדובר לדעתי באפליה חמורה ובעיוות של חשיבה.

סביון1

New member
יש מגוון גדול מאד של צרכים מיוחדים

למשל: ילד שזקוק לגיור, ילד שנולד לאב ערבי, ילד שעדיין לא הוגדר בר אימוץ (סעיף 12ג), ועוד ועוד.
וגם כמו שכתבו לך, כל ילד מעל גיל שנתיים מוגדר צרכים מיוחדים.

לגבי האפליה - אני לא אכנס איתך לויכוח הזה, מה גם שבעצמי לא גיבשתי דעה ברורה על הענין. אני רק מבקשת להזכיר לך שמדובר בשרות למען הילד. צרכי הילד וטובתו הם שנלקחים בחשבון, ולא צרכי ההורים המאמצים.

בהצלחה בכל מקרה

jessie7

New member
וזה לא מדויק

כי לפי מה שראיתי בשירות למען הילד, לא עובד כך.

mobyboy

New member
אין לי בעיה עם ילד ערבי

לא מבין למה הוא נכנס תחת קטגורי של "צרכים מיוחדים"
ולגבי צרכי הילד - מסכים לגמרי, אבל דווקא בגלל זהדווקא לילד כזה
עדיף שני הורים ולא הורה יחידני, לכן השיקול שלהם לא ברור.

KallaGLP

New member
ההגדרה של "צרכים מיוחדים" במקרה של אימוץ

שונה מאשר הגדרת המונח השגרתית שאנחנו מכירים.
יש הרבה מצבים שבהם אימוץ של ילד מסוים מסובך מבחינה חוקית או שיש לו מאפיינים מסוימים שמונעים מחלק (אולי לא ממך, אך מרבים אחרים) לאמץ את הילד הספציפי הזה. למשל, לא כל אחד יסכים לאמץ ילד בעל צבע עור שונה או ממוצא ערבי (ברמה העובדתית, אני כרגע לא נכנסת להיבטים המוסריים של העדפות כאלה או אחרות), ילד גדול שכבר צבר חסכים רגשיים וקוגניטיביים, ילד שהוריו הביולוגיים סבלו מאיזו בעיה פיזית או נפשית שעלולה לעבור בתורשה, ילד עם בעיות בריאות או נפש מסוימות, וכו'. למאמצים יש כל מיני שיקולים של למה הם מוכנים ולמה לא, ואם יש ילד שמתקשים למצוא לו משפחה מאמצת "נורמטיבית" מסיבות אלה, עוברים למאמצים חד הוריות וחד הוריים. כלומר, זה לא שמעדיפים לתת את הילדים למשפחות לא "נורמטיביות", אלא שלפעמים זו הברירה היחידה שיש. עדיף מבחינתם מאשר שהילד יישאר ללא משפחה בכלל.

KallaGLP

New member
כעקרון כל ילד בן מעל שנתיים מוגדר כבעל צרכים מיוחדים.

וכן, מצב האימוצים קשה עכשיו לכולם, גם לזוגות "נורמטיביים". אימוץ חו"ל כמעט לא קיים יותר והתהליך עצמו מאוד יקר, ואימוץ בארץ לוקח המון המון זמן ומחמיר יותר מבחינת הפרשי הגיל בין ההורה לילד.

malina83

New member
למה בעצם?

אני לא ילידת הארץ. מסיבות שלא אפרט כאן, תמיד רציתי אח או אחות מאומצים, ביקשתי מההורים אבל הם חשבו אחרת. מגיל צעיר רציתי לאמץ ילד, עוד לפני שניסיתי להכנס להריון עם בעלי. לחשוב על ילד קטן שהוריו ויתרו עליו ממש קשה לי. רצה הגורל ואני בטיפולי פוריות שאין לי מושג מתי ואיך יסתיימו. חשבתי שלא משנה אם אצליח להביא ילד משלי או לא אשקול את האפשרות של האימוץ. מדוע זה יקר לאמץ מחו״ל? יש המון ילדים שהוריהם לא רוצים/ מסוגלים לגדל אותם. מדוע זה צריך להיות מסובך וארוך? אם יהיה לי ילד ביולוגי אז עוד יותר יקשו עליי?

KallaGLP

New member
כי אימוץ חו"ל היא פרוצדורה לא פשוטה בכלל

מבחינה חוקית ומבחינה פרוצדורלית. יש המון דברים שצריך לעשות כדי לוודא שכל התהליך תקין ומבוצע במסגרת החוק:
רשימה חלקית:
1. עמותת האימוץ צריכה לפרנס את עובדיה ועצם קיומו ותפקודו של כל מוסד גם עולה כסף. אף אחד לא עובד בחינם, וצריך לכסות גם עלויות כמו שכירות, ארנונה, חשבונות, ציוד משרדי, נסיעות לחו"ל כדי ליצור ולתחזק קשרים במדינת היעד ועוד.
2. יש לשלם לאנשי מקצוע שונים, כגון עורכי דין ונוטריונים, מתרגמים, עובדים סוציאליים, פסיכולוגים וכד' על שירותיהם.
3. חלק גדול מהכסף הולך לחו"ל כדי לכסות את כל העבודה והעלויות שם: מציאת הילד ובדיקת כל הנתונים, הכנת המסמכים והרקע המשפטי, אירוח המאמצים בזמן שהותם שם (ליווי והכנה למשפט, מתורגמן ונהג צמוד), הוצאות דלק על הנסיעות, זמן שמקדישים לליווי הצמוד של המאמצים, עלות המשפט והגורמים השונים המעורבים בו, ועוד.
ובנוסף כמובן על המאמצים לשלם ישירות את העלויות הגבוהות של כרטיסי הטיסה בכל הנסיעות, שהות בבתי מלון, הצטיידות בבגדים מתאימים לחורף הרוסי הקר (אם הנסיעה נופלת בעונה זו), קניית מתנות לצוות העובדים של העמותה ושל בית הילדים בחו"ל ואף לילדים עצמם.
אין לי מושג, כמובן, כמה בדיוק כסף באמת צריך כדי לכסות את כל ההוצאות האלה והוצאות נוספות שלא פירטתי, אך ברור לי שהרבה.

KallaGLP

New member
ומדוע זה מסובך וארוך?

מכמה סיבות:
1. כשלא הקפידו כל כך ועשו קיצורי דרך היו הרבה יותר מקרים של סחר בילדים
ואימוצים לא חוקיים או מפוקפקים.
2. כי אימוצים מנוהלים ברמה של יחסים והסכמים בין מדינות ובין ממשלות, עם מעורבות של משרדי ממשלה שונים משני הצדדים, וכידוע בדברים כאלה מעורבת תמיד ביורוקרטיה וסחבת רבה, יש נהלים רבים שיש לעמוד בהם ובעיות שונות שצצות שיש להתגבר עליהן.
3. פוליטיקה - לצערנו לרוב טובתם של ילדים אינה עומדת בראש מעיניהם של פוליטיקאים. לכן מדינות רבות נסגרות לאימוץ או מעלות מאוד את גיל הילדים או מגבילות את התנאים שבהם אפשר יהיה לאמץ מכל מיני אינטרסים שאינם באמת קשורים לטובת הילדים עצמם. למשל, אצל פוטין מדובר בסכסוך עם המערב מצד אחד והתנגדות אישית שלו ל"ייצוא ילדים לחו"ל" כי זה לא נראה טוב כלפי חוץ (ואכן...) ולא כי יש לו פתרון אחר לילדים. כך הם נמקים בבתי ילדים במקום להגיע למשפחות אוהבות. בזמנו לרומניה היה קל יותר לסגור את האימוץ היבנלאומי לגמרי מאשר לתקן ליקויים בתהליך האימוץ עצמו, שמנעו ממנה להיכנס לאיחוד האירופי. אז היום היא באיחוד ומגורל הילדים לאף אחד לא אכפת. יש מדינות שעקרונית מתנגדות מסיבות פוליטיות למסירה לאימוץ של ילדיהן לישראל ועוד.
ובקשר לילדים ביולוגיים - כן, יש מצב שהדבר עלול להקשות, אך לא בהכרח. הרבה תלוי בגורמים האנושיים הספציפיים העוסקים בעניין. למשל, בזמנו ברוסיה הייתה שופטת שהתנגדה למסירת ילד לבית שכבר יש בו ילדים ביולוגיים, בעוד שופטים אחרים לא התנגדו. אני מניחה שכאן כל מקרה לגופו.

jessie7

New member
תגובה

אכן הגיון מעוות, ויש הרבה אפליה במדינתינו כלפי יחידניים ואם זה בלקיחת משקנתה, מקום עבודה, אימוץ, פונדקאות, החלה לבתי מלון ועוד
לגבי גידול ילד, מכירה המון ילדים שמקבלים במשפחות יחידניות את מה שבמשפחות עם שני הורים לא מקבלים.

jessie7

New member
לא לשכוח

ששירות למען הילד מנסה לפסול יחידניות וגם יחידניים, כל מה שלא תגידו, טוב ויפה, אבל זה מה שקורה בפועל.

מעין686

New member
שלח טפסים

אני ממליצה לך לשלוח כבר טפסים לשירות למען הילד, המקום בתור נקבע לפי מתי הם מקבלים את הטפסים ולכן מכיוון שיכך לך הרבה זמן עדייף כבר להתחיל!
לפי דעתי מאוד חשוב להם לדעת שיש תמיכה, לכן תדגיש שיש משפחה וחברים שתמיד שם לעזור (זמן, כסף, תמיכה) ואתה לא לבד- לא סתם אומרים שלוכך כפר לגדל ילד, הם רוצים גם לדעת שהילד לא ישאר לבד או יחזור למערכת במידה וחס וחלילה קורה לך משהו (בגלל זה מעדיפים זוג)...
גם ילד שמוגדר כממזר נחשב בעל צרכים מיוחדים ויכול להיות בריא לגמרי!
&nbsp
מידע הכי נכון לגבך תקבל משירות למען הילד...
אני רושמת בלוג אם תרצה לדעת מה אני עברתי בשנה האחרונה בתהליך... אבל זה כזוג. -- ברקיעהחיים
&nbsp
בהצלחה!!!!
מעין

למעלה