אימוץ מחול ומהארץ

שירולה3

New member
אימוץ מחול ומהארץ

שלום לכולם.
אמנם כותבת כאן פעם ראשונה אך קוראת כאן הרבה ומקבלת מידע ובעיקר הזדהות. תודה.
אנחנו רשומים לאימוץ בארץ כבר 5 שנים. אנחנו מתלבטים אם לנסות גם מחול כדי לקצר את התהליך.. הפחד שלנו הוא שילד מחול(ובעיקר מרוסיה שזו הארץ היחידה שניתן לאמץ ממנה) אולי לא נוכל לדעת אם קיבל השפעות מהוריו בסמים/אלכוהול/מחלות נפש וכו.. יודעים שמגיע רופא לבדוק אבל קרוב לודאי שלא יוכל לאבחן דבר כזה.
אשמח לעזרתכם. אם משהו אימץ לאחרונה מהארץ או מחול נשמח לדבר איתו ולשמוע מחוויותיו. תודה!

KallaGLP

New member
אף אחד לא יכול להבטיח לך ילד בריא, לא בארץ ולא בחו"ל.

וזה שמישהו אימץ ילד בריא או לא בריא מחו"ל או מהארץ אין לו, למצער, משמעות והשלכות באשר לבריאות הילד שתקבלי. לסטטיסטיקה, תהיה אשר תהיה, אין משמעות במקרים פרטיים וכל מקרה לגופו.
אני ממליצה לך לעשות כל מה שביכולתך כדי להגדיל את הסיכויים לקבל ילד בריא בכל מקום שבו תחליטי לאמץ. לקרוא כמה שיותר חומר על בעיות בריאותיות או אחרות המאפיינות ילדים שאומצו (שוב, לא את כל הילדים), לברר עד כמה שניתן על הרקע של הילד שיוצע לך לאימוץ, לשכור את שירותיו של רופא טוב ומומלץ שיבדוק את הילד (לא יודעת אם גם באימוץ בארץ זה מקובל כי איני מכירה את הנוהל, אך באימוץ חו"ל בהחלט) ולוודא שנעשו כל הבדיקות האפשריות. וגם, כמובן, ההתרשמות האישית שלך מהילד חשובה מאוד ולאינטואיציה שלך יש משקל רב. צר לי שלא יכולתי לעזור יותר מזה. בנימה האישית, אם זה עוזר במשהו, אימצתי ילדה בת שנה מרוסיה לפני 14 שנים, והיא ילדה בריאה ונהדרת. מאחלת לך הרבה הצלחה.

Noga Lavie

New member
שאלה קשה למענה

לפני הרבה שנים, בהיותי בתחילת התיכון, נכנס מנהל בית ספרי אלינו לשיחת מחנך זו או אחרת. הדבר היחידי הזכור לי היו דבריו על השפעות בחירה כזו או אחרת על החיים. הוא סיפר שבנו נרשם בסוף שנת הלימודים הקודמת לעתודה האקדמאית, והתלבט בין תחומי לימוד שונים ואוניברסיטאות שונות. הנער פנה לאביו כדי להתייעץ. גם אבא וגם דמות העוסקת בהוראה, מי יכול לייעץ טוב יותר? אך מנהל ביה"ס נמנע ככל האפשר מלתת יעוץ קונקרטי. הוא עזר להביט על האופציות בצורה טובה יותר, אך לא לקבל את ההחלטה עצמה. לנו הוא אמר "כל החלטה של בני בשלב הזה תוביל אותו לקריירה אחרת, לבת זוג אחרת, לילדים אחרים, למקום מגורים אחר, לחיים שונים אלו מאלו. לא רק בדברים המובנים מאליהם היא תשפיע, אלא גם על מה שאיננו רואים עכשיו, גם על מה שיושפע מעצם ההתעניינות בתחום שלא נבחר, וגם על מה שיושפע מתחום שלא רק הוא מעניין."

מן הבחינה הפרקטית איני יכולה לספק מידע, מכיוון שאיני מתגוררת בישראל, ואת כל תהליך האימוץ עברנו מחוץ לישראל, ללא שום קשר לישראל. הדבר היחידי שאני יכולה להציע הוא לעשות מה שקאלה כבר המליצה עליו, להתעניין בכל המידע הניתן לאיסוף, כדי להגיע להחלטה מושכלת ככל האפשר.
אם זכרוני אינו מטעני, בישראל אין התנגשות בין המסלול הארצי למסלול הבינלאומי, כך שתוכלו להמשיך להמתין לאימוץ ארצי בעודכם בודקים את האופציה הבינלאומית.
ברשת כרגע קיים מידע רב על בעיות רפואיות שונות באימוץ בינלאומי. כדאי לזכור עם זאת, שלא כל הבעיות הן הרות גורל במגע פנים מול פנים, וגם שקשה מאוד להסיק מכך מסקנות על הרוב הדומם. יכול להיות שהרוב הדומם שותק כי אין לו כח לחלוק בעיות, יכול להיות שהרוב הדומם שותק כי אין לו אותן בעיות לחלוק. ססטיסטיקה יכולה לגלות לכם רק מה הסבירות לכך שמשהו יקרה, אך אינה מספרת לכם דבר על מה שיקרה לכם בפועל.

באשר לשאלתך -חייבים להיות מפוכחים

בייחוד בקשר לאלכוהול.
אלכוהול נמצא ברוסיה בנגישות גבוהה,כמו שאצלנו סיגריות נגישות בפיצוציות 24/7.
ציטטתי לאחרונה מומחה עולמי לנזקי אלכוהול עוברי שדיבר על יותר מתשעים אחוז נשים הריוניות ששותות אלכוהול ברוסיה. היו שנזעקו פה בפורום,אבל גם אם הממצא הזה איננו מדוייק ,לבטח האחוזים הם גבוהים. יש שם תרבות שתייה ידועה.
בנוסף זה לא נראה לי מופרך שאשה הגדלה בתרבות זאת ונושאת בבטנה עובר שאיננה חפצה בו - תטה לשתות כדי קצת לשמוח ו'לברוח'
אבל תלוי באיזה שלב של ההריון חלה השתיה ומהי כמותה.

תראי,בדרך לאימוץ אני חושבת שצריכה להיות הכרה בכך שצריך לוותר על משאלת המושלמות. האמת היא שגם הריון הוא הרפתקאה ומסע אל הלא נודע ,וגם תינוק שנולד לנו איננו מושלם ...

מעין686

New member
אולי בארץ

אולי תדברו עם העו"ס שלכם ותגדילו את האפשרויות שאתם מוכנים לקבל פה בארץ ובכך אולי יתקצר זמן ההמתנה
וכמו שאחרים כתבו אין בעיה גם וגם אז להתחיל תהליך של חו"ל
בהצלחה!

למעלה